Ilmarinen

Ilmarinen: Yhtiökokouskaudella huomio erityisesti johdon palkitsemiseen

Jaa

Työeläkeyhtiö Ilmarinen osallistui kevään yhtiökokouskaudella 109 kotimaiseen yhtiökokoukseen. – Kiinnitimme jälleen tällä yhtiökokouskaudella huomiota erityisesti palkitsemisraportteihin ja palkitsemispolitiikkoihin, Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen johtaja Karoliina Lindroos kertoo.

Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen johtaja Karoliina Lindroos.
Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen johtaja Karoliina Lindroos. Mikko Käkelä

Ilmarinen sijoittaa noin 60 miljardin euron sijoitusvarallisuutta tuottavasti, turvaavasti ja vastuullisesti, jotta varoja on myös tulevien eläkkeiden maksamiseen. Ilmarisen kaltaiselle institutionaaliselle sijoittajalle aktiivinen omistajuus on olennainen osa sijoitustoimintaa. Se näkyy käytännössä esimerkiksi kotimaisten yhtiöiden yhtiökokouksissa, joista valtaosa on tältä vuodelta nyt ohi.  

– Olemme yhtiöihin usein yhteydessä esityslistan asiakohdista jo ennen kokousta ja käymme yhtiöiden kanssa keskustelua odotuksistamme. Edellisten vuosien tapaan myös tänä vuonna yhteydenotot liittyivät erityisesti palkitsemisraportteihin ja palkitsemispolitiikkoihin, Karoliina Lindroos kertoo.

Läpinäkyvyys palkitsemisessa lisääntynyt

On hyvää kehitystä, että palkitsemispolitiikka ja -raportti on nykyisin käsiteltävä yhtiökokouksessa, sillä se lisää johdon palkitsemiseen liittyvää läpinäkyvyyttä osakkeenomistajille:

  • Palkitsemispolitiikasta osakkeenomistajat saavat tietoa johdon palkitsemisen raameista.
  • Palkitsemisraportista osakkeenomistajat puolestaan saavat tietoa siitä, mistä johdon palkitseminen käytännössä muodostuu. Näin he voivat tarkastella sitä, onko palkitseminen linjassa osakkeenomistajien edun kanssa.


– Meille on tärkeää, että palkitsemisraportilla eritellään vähintään palkitsemisessa käytetyt mittarit ja näiden painoarvot. Hyvän palkitsemisjärjestelmän tunnusmerkkejä ovat selkeys, pitkäjänteisyys ja se, että järjestelmä palkitsee vain ansaitusta menestyksestä ja huomioi vastuullisuusnäkökohdat tarkoituksenmukaisesti, Lindroos sanoo.
 
Tällä yhtiökokouskaudella Ilmarisen edustajat osallistuivat kaikkien Ilmarisen omistamien yhtiöiden yhtiökokouksiin tai vähintään äänestivät ennakkoon: kotimaisiin yhtiökokouksiin osallistui Ilmarisen työntekijä, ulkomaisissa yhtiökokouksissa hyödynnettiin äänestyspalveluntarjoajaa.

Lue lisää:

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen johtaja Karoliina Lindroos.
Ilmarisen vastuullisen sijoittamisen johtaja Karoliina Lindroos.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ilmarisen tehtävänä on varmistaa, että asiakkaamme saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Kaikkiaan vastaamme noin 1,1 miljoonan ihmisen eläketurvasta. Eläkevastuiden katteena on  noin 60 miljardin euron sijoitusvarallisuus.
Lisätietoja: www.ilmarinen.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ilmarinen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye