Wolfcom

Suomen paras hampurilaisravintola on Grill Room Hankasalmi

Jaa

Burger Lovers -yhteisön ja Pepsin järjestämässä äänestyksessä vuoden 2024 Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi äänestettiin Ysitien varrella sijaitseva Grill Room Hankasalmi. Grill Room sai kymmenen prosenttia kaikista avoimessa yleisöäänestyksessä annetusta yli 20 000 äänestä. Toiseksi äänestettiin viime vuoden ykkönen The Van Kotkasta ja kolmanneksi Bursalad Hyvinkäältä.

Grill Room Hankasalmi on Suomen paras hampurilaisravintola 2024. Kuvassa iloitsevat Santeri Laitila, Emma Laitila, Salla-Mariia Savolainen, Milla Tervanen,  kyltin kanssa ravintolan perustanut Joni Laitila, Sanni Laitila, Jussi Haavisto, Outi Huotari ja burgeriperheen isä Jukka Laitila. Kuva: Antti Suikkari, Burger Lovers Finland
Grill Room Hankasalmi on Suomen paras hampurilaisravintola 2024. Kuvassa iloitsevat Santeri Laitila, Emma Laitila, Salla-Mariia Savolainen, Milla Tervanen, kyltin kanssa ravintolan perustanut Joni Laitila, Sanni Laitila, Jussi Haavisto, Outi Huotari ja burgeriperheen isä Jukka Laitila. Kuva: Antti Suikkari, Burger Lovers Finland

Ysitien varrella, puoli tuntia Jyväskylästä Kuopion suuntaan nököttänyt pieni punainen mökki kiinnitti omasta street food -ravintolasta haaveilleen Joni Laitilan mielenkiinnon. Aiemmin myös fine dining -ravintoloissa työskennellyt kokki päätyikin isänsä avustuksella remontoimaan mökin ravintolaksi, jonka ensimmäiset burgerit tarjoiltiin äitienpäivänä 2022. Sana erinomaisista hampurilaisista erikoisessa ympäristössä levisi nopeasti sosiaalisessa mediassa. Viikoksi varatut raaka-aineet myytiin pian päivässä, ja kasvavan asiakasmäärän myötä Jonin sekä hänen isänsä Jukka Laitilan rinnalle tulivat tiimiin mukaan sisarukset Sanni, Emma ja Santeri Laitila, Jonin puoliso Milla Tervanen ja Jukan puoliso Olka. Kahdessa vuodessa Grill Room Hankasalmi on saavuttanut smash-burgereillaan maineen Suomen parhaana hampurilaisravintolana.

”Kiitos kaikille äänestäneille ja teille, jotka olette käyneet meillä syömässä ja siitä muille myös kertoneet. On suuri kunnia tulla valituksi Suomen parhaaksi burgeriravintolaksi näin kovan joukon keskuudesta.  Suomen burgeriyhteisöllä on ollut meille muutenkin valtava merkitys, sillä tietoisuus mökistämme on kulkenut someyhteisössä suusta suuhun. Olemme äärimmäisen kiitollisia siitä lämmöstä, jolla meidät ja burgerimme on otettu burgerikansan keskuudessa vastaan”, kiittelee Grill Roomin perustaja, 29-vuotias Joni Laitila hämmentyneenä.

Pienen burgerimökin ravintoloitsijalle huomio ja suosio tulivat yllätyksenä. Alun perin itsensä ja isänsä työllistäjäksi suunniteltu ravintola työllistää tänä kesänä jo 22 työntekijää. Laajennuttu on myös tapahtumiin, jossa Grill Room palvelee liikkuvalla grilliyksiköllä.

”Kiitos kuuluu ydinperheen lisäksi myös timanttiselle tiimille, jolla olemme painaneet pitkää päivää keittiössä sekä kehittäneet uusia reseptejä ja toimintaamme. Jo viimevuotinen äänestysmenestys näkyy arjessa, sillä suosio työllistää. Emme edes ehdi tämän vuoden festivaaleille Helsinkiin, sillä vankkurimme on aikaa sitten tilattu keikalle Iisalmeen ja loput porukasta huolehtii asiakkaista Hankasalmella.”

Ruokayhteisö rakentaa ravintolakulttuuria

Joni Laitila on kiinnittänyt huomiota Suomen burgeritason nopeaan nousuun ja ruokaharrastajien intohimoon yhtä ruokalajia kohtaan.

”En ole minkään muun ruokalajin harrastajissa kokenut vastaavanlaista intohimoa. Burger Loversit matkustavat pitkin poikin Suomea hyvän annoksen perässä ja lomareissut suunnitellaan burgerikartan kanssa. Meillekin on tultu Lapista ja pääkaupunkiseudulta ihan vain syömään ja kokeilemaan burgeriamme”, kiittelee Laitila.

Grill Room Hankasalmen menestys ei ole sattumaa. Myös tähtiravintolataustan omaava Laitila on rakentanut burgerinsa huolella:

”Meille on kunnia-asia pitää huolta paitsi asiakkaista, myös raaka-aineista. Liha ja vihannekset tulevat läheltä ja kaikki komponentit mietitään tarkkaan ilman turhaa kikkailua. Sämpylää hiottiin pitkään ja se ei ole ainoastaan hyvä, vaan juuri meidän hampurilaiseen sopiva. Isä on puoletaan rakentanut itse kasvattamistaan chileistä kastikkeen, joka ei polta, vaan antaa muille mauille buustia.”

Tasaista laatua ja uusia haastajia

Kaikki kolmen äänestyskärjessä olevaa ravintolaa ovat saaneet alkunsa omistajiensa suuresta intohimosta ja pienestä kioskista. TOP10:ssä on monta tuttua nimeä, mikä on osoitus ravintoloiden osaamisesta ja tasaisesta laadusta sekä burgereiden kestävästä suosiosta. Tänä vuonna tuloksissa listattiin erikseen myös yrittäjävetoisten ja burgeriketjujen omat TOP10:t.

”Onnittelut kaikille ääniä saaneille ravintoloille ja uusille TOP50-listalle nousseille. Valtava kiitos Burger Lovers -yhteisölle ja kaikille äänensä antaneelle. On ilo nähdä jälleen kerran, että ensiluokkaisen laadukkaita ja taidokkaita burgereita löytyy jokaisesta niemestä ja notkelmasta. On hyvä tiedostaa, ettei yhteisömme jäseniltä jää huomaamatta pieninkään katukioski, jossa myydään suurella sydämellä valmistettuja, herkullisia burgereita. Tämä sympaattinen punainen mökki keskellä kauneinta järvi-Suomea on siitä konkreettinen esimerkki”, sanoo Burger Lovers -yhteisön perustajiin kuuluva ja Suomen paras hampurilaisravintola -äänestyksestä vastaava Antti Suikkari.

Suomen paras hampurilaisravintola -äänestyksen TOP10 ja kaikkien äänien prosenttiosuus

  1. Grill Room Hankasalmi (9.56 %)
  2. The Van, Kotka (6.54 %)
  3. Bursalad, Hyvinkää (5.73 %)
  4. Boneless, useita ravintoloita pääkaupunkiseudulla (5.20 %)
  5. JJ's, Salo (4.26 %)
  6. Box Café Grill, Sipoo (3.79 %)
  7. We Got Burgers, Seinäjoki (3.66 %)
  8. Friends & Brgrs, useita paikkakuntia (3.35 %)
  9. Burgers & Wine, Helsinki (2.72 %)
  10. Burger5, Kuopio (2.53 %)

Suomen paras yrittäjävetoinen burgeriravintola TOP10

  1. Grill Room Hankasalmi
  2. The Van
  3. Bursalad
  4. JJ’S
  5. Box Café Grill
  6. We Got Burgers
  7. Burger & Wine
  8. Burger5
  9. Hamptown Burger
  10. Mikki’s Grill

Suomen paras burgeriketju TOP10

  1. Boneless
  2. Friends & Brgrs
  3. Social Burgerjoint
  4. Naughty BRGR
  5. Bastard Burgers
  6. Morton’s
  7. Barot’s
  8. Pancho Villa
  9. Burger Company
  10. KotKot

Burger Lovers festival 2024

Huomenna keskiviikkona 12.6. alkaa viides Burger Lovers Festival, joka muuttaa Helsingin Rautatientorin Suomen suurimmaksi burgeriravintolaksi. Tapahtuman keittiöistä vastaa kymmenen korkealaatuista suomalaista burgeriravintolaa, festivaalin ulkomaanvieras VLND Tallinnasta ja Burger Lovers -yhteisöstä valittujen harrastajien oma burgeripiste.

Tarjolle tulee useita erityylisiä ja eri tekniikoilla valmistettuja hampurilaisia. Perinteisten burgerien lisäksi listoilta tulee löytymään myös hitaasti savustamalla kypsytettyjä grilliherkkuja sekä vegaanisia ja kasvisvaihtoehtoja.

Kesän 2024 Burger Lovers -festivaalin ravintoloita ovat 2 Kundia Burges & Fries (Rauma), Burger5 (Kuopio), Burger Company (Helsinki, Turku), BurSalad (Hyvinkää), Happy Days Street Food (Espoo), JJ’s BBQ (Salo), The Bro’s Burgertruck (Helsinki), We Got Burgers (Seinäjoki), Pretty Boy Wingery (ketju), Social Burgerjoint (ketju), VLND Burgers (Tallinna) ja Burger Lovers Finlandin omat mestarit.

Burger Lovers -festivaali pähkinänkuoressa

Burger Lovers -festivaali järjestetään Helsingin Rautatientorilla 12.–15. kesäkuuta 2024 päivittäin lounaasta myöhäiseen illalliseen. Festivaaliin osallistuvat ravintolat tarjoilevat annoksia myyntipisteiltään ja koko festivaalialue toimii anniskelualueena. Festivaalialueelle on vapaa pääsy.

Medialle tutustumislounas 12.6. kello 11.30 tai burgeripassi

Median edustajille järjestetään lehdistölounas ja burgerimestareiden haastattelutilaisuus keskiviikkona 12.6. kello 11.30.

Medialle on tänä vuonna tarjolla myös rajattu määrä lehdistön burgeripasseja, jolla voi myyntipisteistä lunastaa testiburgerin. Median edustajien akkreditointipyynnöt lehdistölounaalle tai burgeripassiin tulee lähettää viimeistään tänään tiistaina 11.6. samuel.sorainen@wolfcom.fi. Lähetetty akkreditointipyyntö ei takaa burgeripassia tai lehdistölounasta. Hyväksytyille ilmoitetaan asiasta sähköpostitse.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Antti Suikkari, Burger Lovers Finland, +358 50 347 5015, antti@burgerlovers.fi
Joni Laitila, Grill Room Hankasalmi, +358 40 9643031, joni@grillroom.fi
Samuel Sorainen, PR- ja viestintätoimisto Wolfcom Oy, +358 400 579 653, samuel.sorainen@wolfcom.fi

Kuvat

Grill Room Hankasalmen yrittäjä Joni Laitila on parantanut asiakaspalveluelämystä liikennevaloilla. Pieni grillimökki on usein täynnä, joten liikennevalot kertovat tulijoille realistisen tilanteen burgerin jonotusajasta. Kuva: Antti Suikkari, Burger Lovers Finland
Grill Room Hankasalmen yrittäjä Joni Laitila on parantanut asiakaspalveluelämystä liikennevaloilla. Pieni grillimökki on usein täynnä, joten liikennevalot kertovat tulijoille realistisen tilanteen burgerin jonotusajasta. Kuva: Antti Suikkari, Burger Lovers Finland
Lataa
Grill Room Hankasalmen yrittäjät Joni Laitila isänsä Jukka Laitilan kanssa. Kuva: Antti Suikkari, Burger Lovers Finland
Grill Room Hankasalmen yrittäjät Joni Laitila isänsä Jukka Laitilan kanssa. Kuva: Antti Suikkari, Burger Lovers Finland
Lataa
Grill Room Hankasalmen suosituin burgeri on Pahis-kerroshampurilainen. Kuva: Antti Suikkari, Burger Lovers Finland
Grill Room Hankasalmen suosituin burgeri on Pahis-kerroshampurilainen. Kuva: Antti Suikkari, Burger Lovers Finland
Lataa
Grill Room Hankasalmen tiimi vasemmalta oikealle: Salla-mariia Savolainen, Milla Tervanen, Emma Laitila, Joni Laitila, Santeri Laitila, Outi huovari, Jussi Haavisto, Jukka Laitila ja Sanni Laitila. Kuva: Antti Suikkari, Burger Lovers Finland
Grill Room Hankasalmen tiimi vasemmalta oikealle: Salla-mariia Savolainen, Milla Tervanen, Emma Laitila, Joni Laitila, Santeri Laitila, Outi huovari, Jussi Haavisto, Jukka Laitila ja Sanni Laitila. Kuva: Antti Suikkari, Burger Lovers Finland
Lataa
Grill Room Hankasalmi on erikoistunut smash-tekniikalla valmistettuihin burgereihin. Kuva: Antti Suikkari, Burger Lovers Finland
Grill Room Hankasalmi on erikoistunut smash-tekniikalla valmistettuihin burgereihin. Kuva: Antti Suikkari, Burger Lovers Finland
Lataa
Burger Lovers -ruokafestivaali järjestetään nyt jo neljännen kerran. Nelipäiväiseen ruokatapahtumaan odotetaan jälleen kymmeniä tuhansia kävijöitä nauttimaan Suomen suosituimpien burgeriravintoloiden osaamisesta.
Burger Lovers -ruokafestivaali järjestetään nyt jo neljännen kerran. Nelipäiväiseen ruokatapahtumaan odotetaan jälleen kymmeniä tuhansia kävijöitä nauttimaan Suomen suosituimpien burgeriravintoloiden osaamisesta.
Lataa
Burger Lovers -ruokafestivaali järjestetään nyt jo neljännen kerran. Nelipäiväiseen ruokatapahtumaan odotetaan jälleen kymmeniä tuhansia kävijöitä nauttimaan Suomen suosituimpien burgeriravintoloiden osaamisesta.
Burger Lovers -ruokafestivaali järjestetään nyt jo neljännen kerran. Nelipäiväiseen ruokatapahtumaan odotetaan jälleen kymmeniä tuhansia kävijöitä nauttimaan Suomen suosituimpien burgeriravintoloiden osaamisesta.
Lataa

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Wolfcom

Kesäinen Viro on täynnä tekemistä ja tapahtumia24.6.2024 12:37:09 EEST | Tiedote

Suomalaisten suosituin matkakohde Viro tarjoaa kesätekemistä ja -tapahtumaa kirjaimellisesti jokaiseen makuun. Pääkaupungissa piipahtaville risteilymatkailijoille on tarjolla monta mielenkiintoista, ajankohtaista näyttelyä kävelymatkan päässä satamasta. Euroopan kulttuuripääkaupunki 2024 Tartto on varma valinta, jos haluaa nauttia monipuolisesta kulttuuritarjonnasta ja viehättävän boheemista ilmapiiristä. Maakuntien ruokafestivaaleilta puolestaan löytyy herkuttelijoille kilometrikaupalla herkullista maistettavaa ja koettavaa.

Hansa Café Bar & Brasseriessa tiivistyy ranskalaisvaikutteiden historia14.6.2024 09:04:41 EEST | Tiedote

Helsingin keskeisimmän ytimen historiallisesti arvokas rakennuskokonaisuus on palautunut alkuperäisen kaltaiseen loistoonsa, kun NH Collection Helsinki Grand Hansa -hotelli avasi toukokuussa ovensa. Oleellinen osa kokonaisuutta on laatuhotellin monipuolinen, aina auki oleva keittiö, joka palvelee hotelliasiakkaiden lisäksi myös kokoustajia ja tapahtumavieraita sekä tarjoaa kaupunkilaisille ja ohikulkijoille viihtyisän kohtaamispaikan. 1900-luvun alun suomalaisen ruoka- ja palvelukulttuurin edelläkävijän, Seurahuoneen, manttelinperijä Hansa Café Bar & Brasserie on edelleen inspiroitunut ranskalaisista klassikoista ja ensiluokkaisista raaka-aineista.

Huomenna saunotetaan Guinnessin maailmanennätystä7.6.2024 13:20:22 EEST | Tiedote

Suomi ja Viro yrittävät saunan päivänä, huomenna lauantaina 8. kesäkuuta, tehdä kaikkien aikojen suurimmasta yhteisestä saunahetkestä virallisen GUINNESS WORLD RECORDS™ - maailmanennätyksen. Tempauksen avulla näytetään maailmalle, että yhteinen saunakulttuurimme elää ja voi hyvin, ja sauna on oleellinen osa saunakansojen arkea ja juhlaa. Jokainen saunoja voi osallistua ennätyksen tekemiseen julkaisemalla Worldsaunarecord -Facebook-ryhmään kuvan saunahetkestään EU-vaalien aattona, lauantaina kello 19–20 välillä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye