Jyväskylän yliopisto

Kestävyyskasvatuksen menetelmien kehittämiseen 400 000 euron EU-rahoitus

Jaa

CREA+BIRD-konsortio, johon kuuluu neljä yliopistoa ja neljä kansalaisjärjestöä, sai 400 000 euron rahoituksen kestävyyskasvatuksen tutkimus- ja kehittämishankkeeseen Euroopan komission Erasmus+ -ohjelmasta.

linnunpönttö ja sinitiainen
CREA+BIRD-konsortio innostaa oppijoita luontoon lintujen avulla. Jyväskylän yliopiston kuva-arkisto, Petteri Kivimäki.

Konsortiota johtaa Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitos. Muut yliopistokumppanit ovat West University of Timisoara (Romania), University of Bolzano - Bozen (Italia) ja University of Ljubljana (Slovenia). Hankkeessa mukana olevat kansalaisjärjestöt ovat Suomen luonto- ja ympäristökoulujen liitto (Suomi), Milvus Group lintu- ja luonnonsuojeluyhdistys (Romania), Adamello-Brentan kansallispuisto (Italia) ja BirdLife (Slovenia).

CREA+BIRD-hankkeen tavoitteena on yhteiskehittää opettajien ja ympäristökasvatuksen asiantuntijoiden kanssa luovia kestävyyskasvatuksen menetelmiä, joissa linnut ovat inspiroivana yhteisenä teemana. Tarkoituksena on yhdistää kulttuurisia kertomuksia luonnontieteelliseen tietämykseen lintujen elämästä ja näin rikastaa opetusta sekä vahvistaa oppijoiden luontosuhdetta. CREA+BIRD-hankkeessa hyödynnetään yhteistoiminnallisia ja osallistavia toimintatutkimuksen menetelmiä.

Hanke niveltyy Jyväskylän yliopiston Resurssiviisausyhteisö JYU.Wisdomiin ja tänä vuonna perustettavaan Kestävyysmurros-tutkijakouluun. Sen tutkijat työskentelevät Koulutuksen tutkimuslaitoksen tiimissä Ekososiaalinen kestävyys ja koulutus. Kolmivuotinen hanke alkaa joulukuussa 2024. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Professori Hannu L. T. Heikkinen, Koulutuksen tutkimuslaitos
hannu.l.t.heikkinen@jyu.fi, 050 342 1346

Linkit

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston kiihdytinlaboratorio on mitannut tarkempaa tietoa “maagisesta” N=50 neutronikuorisulkeumasta27.9.2024 11:00:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän yliopiston fysiikan laitoksen tutkijat ovat saaneet uutta tietoa fyysikoiden nk. maagisen neutroniluvun 50 kuorisulkeuman vahvuudesta hopean isotooppiketjussa. Uusi tarkempi tieto ytimien ominaisuuksista toimii parempana vertailukohtana teoreettisille ennusteille ja näin varmistavat nykyisten ydinmallien tarkkuuden ja luotettavuuden.

Taloudellinen apu on vähävaraisille lapsiperheille tärkeää, muttei aina ongelmatonta27.9.2024 09:51:03 EEST | Tiedote

Vähävaraisille lapsiperheiden saamat taloudellisen avun muodot tukevat merkittävästi perheiden pärjäävyyttä. FM Aino Sarkian väitöskirjan mukaan taloudelliseen apuun liittyy kuitenkin myös haasteita: avun hakeminen ei ole helppoa ja siihen voi liittyä häpeän tunteita. Avun eri muodoista ei välttämättä tiedetä eikä kokonaisvaltaisen avun tarpeeseen osata vastata.

Ongelmallinen sosiaalisen median käyttö ja sosiaalisen median uhkatilanteet haitaksi nuorten terveydelle25.9.2024 07:00:00 EEST | Tiedote

LitM Henri Lahden väitöstutkimus osoittaa, että sosiaalisen median ongelmakäyttö on yhteydessä huonompaan itsearvioituun terveyteen, alhaisempaan elämäntyytyväisyyteen ja lisääntyneisiin univaikeuksiin nuorilla. Lisäksi sosiaalisessa mediassa päivittäin tai viikoittain kohdatut uhkatilanteet selittävät yleisempiä alakuloisuus- ja ahdistuneisuusoireita. Vanhempien tuki, terveyden lukutaito ja tunneäly suojaavat nuorta sosiaalisessa mediassa, joka on nuorille tärkeä kasvu- ja toimintaympäristö.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye