Kustannusosakeyhtiö Otava

Terhi Törmälehdon romaani kuvaa kristillistä sionismia ja tuo kiinnostavan kulman Israelin ja Länsirannan tilanteeseen – "Tämä kirja on myös tutkielma siitä, millainen aikuinen minusta olisi voinut tulla"

Jaa

Vavahduttava romaani He ovat suolaa ja valoa kuvaa suomalaista kristillistä sionismia ja pohtii, miten hengellinen vakaumus kytkeytyy geopolitiikkaan ja mitä kaikkia rajoja ihminen on vakaumuksensa vuoksi valmis ylittämään.

Terhi Törmälehto: He ovat suolaa ja valoa
– En ole konfliktiasiantuntija. Haluan kuvata ilmiötä, jota tunnetaan melko vähän mutta joka koskettaa monia suomalaisia. Toivon, että voin kirjassani tuoda esiin niitä ajatusmalleja ja myös ristiriitoja, joita kristilliseen sionismiin ja fundamentalismiin liittyy, Terhi Törmälehto sanoo.

Maaliskuu 2023 Israelissa ja Länsirannalla. Susanna on suomalainen lääkäri, joka uskoo, että kun juutalaisten kansa on palannut Israelin maahan, Jeesus tulee takaisin. Hän rahoittaa juutalaisten muuttoa Israeliin, mutta kokee, että on tehtävä enemmän.

Saksan opettaja Anukin matkustaa luvattuun maahan. Perillä hän rakastuu, muttei äkkiä ole varma, onko se osa Jumalan suunnitelmaa.

– Ajatukset ja tapahtumat, jotka muille näyttäytyvät inhimillisinä tai tavallisina, voivat fundamentalistille olla Jumalan suunnitelmia saatanan tekosia. En ole vuosikymmeniin ollut vastaavanlaisen liikehdinnän osa, mutta Israel oli aiemmin vahva vaikuttaja niihin ajatuksiin, joita itsellänikin oli. Tämä kirja onkin myös tutkielma siitä, millainen aikuinen minusta olisi voinut tulla, Terhi Törmälehto sanoo.

– Kirjan kuvaamalla ilmiöllä on osuutensa Israelin ja Palestiinan konfliktissa. Se tarjoaa yhden näkökulman tarkastella Israelin ja Länsirannan tilannetta ja länsimaalaisten kristittyjen, suomalaistenkin osuutta siinä. Kirjan tapahtumien kehyksenä ovat noiden päivien todelliset tapahtumat Israelissa ja Länsirannalla. Olin itse siellä silloin.

Terhi Törmälehto (s. 1977) on äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja ja opettajankouluttaja. Hän on kotoisin Kainuusta ja asuu Helsingissä. He ovat suolaa ja valoa on Törmälehdon kolmas romaani. Esikoisromaani Vaikka vuoret järkkyisivät (2017) kuvasi nuoren tytön elämää helluntailaisessa yhteisössä, toinen romaani Taavi kertoi hänen isoisänsä, Mannerheim-ristin ritari Taavi Törmälehdon tarinan.

He ovat suolaa ja valoa ilmestyy 7.8.2024.

Teos julkaistaan kaikissa formaateissa. Äänikirjan lukee Mirjami Heikkinen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye