Keski-Suomen ELY-keskus

Palokanorren siltoja tarkastetaan – voi aiheuttaa ajoittaisia ruuhkia

Jaa

Jyväskylässä (maantiellä 16685) Palokanorren silloilla tehdään viikoilla 26 ja 28 erikoistarkastuksia. Tarkastuksien aikana liikenne voi ruuhkautua. Siltojen erikoistarkastukset ovat osa maanteiden kunnossapidon suunnittelua ja tarkastuksia tehdään vuosittain.

Karttaan on merkittynä punaisilla pisteillä tarkastuskohteet.
Karttaan on merkittynä punaisilla pisteillä tarkastuskohteet.

Tarkastuksissa tutkitaan tarkemmin sillan rakenteiden kunto- ja vauriotilannetta. Tarkastuksista saatuja tietoja hyödynnetään muun muassa siltojen korjaussuunnittelussa.  

Palokanorrella tehtävien erikoistarkastuksen aikataulu:

  • Pappilanjoen sillan tarkastus on käynnissä ja tarkastus näkyy tienpäällä 24.-28.6.2024 kello 08.00–20.00 välisenä aikana. Tarkastuksen aikana ajoneuvoliikenteelle on käytössä yksi kaista ja liikennevalo-ohjaus.
  • Palokan risteyssillan tarkastus tehdään 8.-10.7.2024 kello 18.00–05.00 välisenä aikana (ilta- ja yötyönä). Tarkastuksen aikana ajoneuvoliikenteelle on käytössä yksi kaista ja liikennevalo-ohjaus. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden reittiin tulee myös työnaikaisia muutoksia.
  • Jokelan risteyssillan tarkastus tehdään 8.-9.7.2024 kello 20.00–05.00 välisenä aikana (ilta- ja yötyönä). Tarkastuksen aikana ajoneuvoliikenteelle on käytössä yksi kaista. Työmaa-aikaiset liikennejärjestelyt ulottuvat myös Jokelantielle.

Työmaa-aikaiset liikennejärjestelyt muuttuvat tarkastuksien etenemisen mukaisesti. Palokanorsi on liikenteellisesti vilkas paikka. Tiellä liikkujien on hyvä noudattaa erityistä varovaisuutta liikkuessaan tarkastuksien aikana Palokanorrella. Ruuhkien välttämiseksi kannattaa käyttää mahdollisuuksien mukaan vaihtoehtoisia reittejä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Toiminnanohjauspäällikkö
Tiina Lamminmäki
p. 0295 024 697
Keski-Suomen ELY-keskus

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Keski-Suomessa kotikuntaa hakenut 1 670 tilapäistä suojelua saavaa ukrainalaista26.6.2024 08:42:16 EEST | Tiedote

Keski-Suomen maakunnassa kuntalaiseksi on muuttanut huhtikuun loppuun mennessä yhteensä 1 670 tilapäistä suojelua saavaa ukrainalaista. Yli vuoden Suomessa asunut tilapäistä suojelua saava voi hakea kotikuntaa ja siirtyä vastaanottokeskuksen palveluista kuntalaiseksi. Kuntalaiseksi muuttaneiden lisäksi ukrainalaisia on Keski-Suomessa vastaanottojärjestelmän puolella yhteensä 1 393. Tiedot kerätään Maahanmuuttoviraston vastaanottojärjestelmään. Samaan aikaan, kun kotoutumiskoulutusten kysyntä on ukrainalaisten myötä kasvanut merkittävästi, määrärahoja leikataan.

Keski-Suomen ELY-keskus jakoi avustuksia vesistöjen kunnostukseen20.6.2024 08:18:55 EEST | Tiedote

Keski-Suomen ELY-keskuksen ympäristövastuualue on myöntänyt vesistökunnostushankkeisiin liittyviä avustuksia tänä vuonna 10 hankkeelle. Hankkeilla pyritään parantamaan vesistöjen käyttöä ja tilaa. Avusta jaettiin yhteensä noin 396 000 €. Myönnetyt avustukset vaihtelivat 3 800 ja 250 000 euron välillä. Avustuksia myönnettiin ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön ELY-keskuksille osoittamien avustusmäärärahojen puitteissa.

Sinilevätilannetta seurataan aktiivisesti Keski-Suomessa – Juhannusviikon levätilanne vaikuttaa pääosin rauhalliselta19.6.2024 13:35:18 EEST | Tiedote

Valtakunnallinen leväseuranta on taas käynnissä. Keski-Suomen alueella seurannassa on mukana 13 järveä. Toistaiseksi Keski-Suomen sinilevätilanne on ollut asiantuntijoiden ylläpitämissä havaintopisteissä maltillinen. Kansalaisten ilmoittamien havaintojen mukaan myös runsaita esiintymiä on kuitenkin tavattu mm. Tuomiojärvellä, Palokkajärvellä ja paikoitellen myös Päijänteellä. Pintavedet ovat tänä vuonna olleet ajankohtaan nähden poikkeuksellisen lämpimiä, mutta viime viikkojen epävakaisempi sää on kuitenkin viilentänyt vesiä lähemmäksi ajankohdalle tyypillistä tasoa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye