Puruvesi SwimRun: Flinck ja Vehviläinen yksilösarjan voittoihin, Parviainen ja Hyppölä nopein pari

Jaa

Sami Naatula ja Hanna-Kaisa Häsä voittivat navakan tuulen leimaamassa tapahtumassa 12,3 kilometrin yksilösarjat.

Sampo Hyppölä ja Maisa Parviainen (etualalla) olivat päivän nopeimmat Norppa-reitin parisarjassa. Kuva: Sami Kero

Navakka tuuli sävytti Savonlinnan Punkaharjulla järjestettyä Puruvesi SwimRunia. Vuorokausi ennen tapahtumaa lauantai-iltapäivälle ennustettu ukonilma ei kuitenkaan toteutunut.

”Tuuli aika kovaa, mutta se ei paljon haitannut, kun pääsi peeseissä uimaan suurimman osan uinneista. Oli ihan huippu kisa”, sanoi 24 kilometrillä miesten yksilösarjan voittoon edennyt Jukka Vehviläinen.

Vehviläinen ja naisten vastaavan matkan voittanut Johanna Flinck lyöttäytyivät yhteen ennen puoliväliä ja etenivät maaliin vuorovedoin.

”Uskalsin lähteä ilman märkäpukua ja pääsin nauttimaan ryhmästä ja seurasta. Oli tosi mukavaa”, viime vuonna lyhyemmän Kuutti-matkan voittanut Flinck sanoi.

Kestomestari lyhyen matka ykköseksi

Sami Naatula voitti 12,3 kilometrin sarjan selvällä erolla ennen Tuomas Konttista ja Aki Kattelusta.

”45 minuutin kohdalla katsoin, että meneekö puoleentoista tuntiin. Eihän se ihan mennyt, kun paluumatkalla oli vastatuuli uinneissa. Mutta ihan tyytyväinen voi olla”, edellisvuosina useamman kerran voittoa juhlinut vantaalainen sanoi.

Naisten vastaavan sarjan voitti Hanna-Kaisa Häsä ennen Henna Järvisaloa ja Marianna Pajusta.

Tuhansia uimareita Aasiasta Eurooppaan

Kuudetta kertaa järjestetty Puruvesi Swimrun kerää osallistujia eri puolilta Suomea. Vuoden 2023 palautekyselyn mukaan osallistujia oli ainakin kymmenestä eri maakunnasta.

Ennen koronaa ja itärajan sulkemista tapahtumaan osallistui myös ulkomaalaisia.

Pääjärjestäjä Matkailutila Naaranlahden Janne Hänninen sanoo, että Suomen ulkopuolella avovesiuintitapahtumat voivat kerätä suuriakin joukkoja.

”Bosporinsalmessa uidaan vuosittain Aasiasta Eurooppaan yli 2000 osallistujan voimin. Meidän tapahtumamme on ollut kyläyhteisön ponnistus, joka tarjoaa kansainvälisesti peilattuna jotakin hyvin uniikkia. Miten tuotteistaa Suomen vesistöjä uimareille - tähän työhön tarvittaisiin lisää joukkovoimaa.”

Lisätietoja:

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Jukka Vehviläinen ja Johanna Flinck tulivat muutaman sekunnin erolla maaliin ja voittivat miesten ja naisten yksilösarjat Norppa-reitillä.