Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoululle tunnustusta laadukkaasta opetuksesta ja tutkimuksesta - AACSB-akkreditointi myönnettiin kuudeksi vuodeksi eteenpäin

Jaa

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu on saanut arvostetun tunnustuksen korkealaatuisesta opetuksestaan ja tutkimuksestaan, kun sille myönnettiin AACSB-akkreditointi kuudeksi vuodeksi eteenpäin. Kauppakorkeakoulun vahvuuksina pidettiin erityisesti sitoutumista vastuullisuuteen ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

AACSB International (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) -akkreditointi on kansainvälisesti merkittävin kauppatieteelliselle koulutusyksikölle myönnettävä korkealaatuisen opetuksen ja tutkimuksen tunnustus. Kaikista alan yksiköistä maailmassa vain noin viisi prosenttia on saanut AACSB-akkreditoinnin.

- AACSB-akkreditointi myönnetään korkeakouluille, jotka ovat kyenneet osoittamaan opetuksensa, tutkimuksensa, opetussuunnitelmansa kehittämisen ja opiskelijoidensa oppimistulosten laadukkuuden, kertoo AACSB Internationalin varatoimitusjohtaja ja AACSB-akkreditoinnin johtaja Stephanie M. Bryant.

Kauppakorkeakoulu on sitoutunut vastuullisuuteen ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun erityisinä vahvuuksina AACSB piti muun muassa koulun vahvaa sitoutumista vastuullisuuteen ja yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Kauppakorkeakoulu on aktiivisesti mukana monissa vastuullista koulutusta ja tutkimusta sekä vastuullista liiketoimintaa edistävissä kansainvälisissä verkostoissa (muun muassa PRME, RRBM, EBEN sekä GRLI). Kauppakorkeakoulu on myös Pohjoismaiden suurimman voittoa tavoittelemattoman yritysvastuuverkoston, FIBSin, perustajajäsen.

AACSB piti kauppakorkeakoulun vahvuutena tutkimusta, jossa käsitellään yhteiskunnallisia kysymyksiä ja muutoksia kaikilla kolmella kauppakorkeakoulun vahvuusalueella. Kauppakorkeakoulun tutkimuksen vaikuttavuus on kasvanut myös kansainväliseksi lisääntyneen kansainvälisen yhteistyön ja vertaisarvioitujen artikkeleiden myötä. AACSB piti hyvänä monia kauppakorkeakoulun esimerkiksi vastuullisuuteen, ympäristöön ja biodiversiteettiin liittyviä tutkimushankkeita, joilla on ollut myönteisiä vaikutuksia yhteiskuntaan.

Lisäksi AACSB antoi tunnustusta siitä, että kauppakorkeakoulu tarjoaa kansainvälisiä maisteriohjelmia yritysten ympäristöjohtamisessa sekä yhdessä liikuntatieteellisen tiedekunnan kanssa vastuullisessa urheilujohtamisessa ja -liiketoiminnassa.

Järjestelmällistä osaamisen arvioimista, rohkeaa uusien teknologioiden hyödyntämistä

Koulutuksen puolella AACSB arvosti kauppakorkeakoulua järjestelmällisestä tutkintojen tuottaman osaamisen arvioinnin prosessista, joka kattaa kaikki koulutusohjelmat kandidaatin, maisterin ja tohtorin tutkinnoissa sekä johtajakoulutuksen.

Kauppakorkeakoulu sai kiitosta myös siitä, että se on ollut kansallinen edelläkävijä tekoälyn käyttöönotossa opiskelussa. Opetuksessa hyödynnetään muutoinkin uusia teknologioita laajasti.

Uudelleenakkreditointi vahvistaa kauppakorkeakoulun kansainvälistä profiilia entisestään

AACSB-akkreditoinnin jatkuminen vahvistaa entisestään Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun kansainvälistä profiilia. Se tuo kauppakorkeakoululle myös uusia mahdollisuuksia kansainvälisillä koulutus- ja tutkimusmarkkinoilla.

- Olemme erittäin iloisia ja ylpeitä - AACSB-akkreditointi on iso asia niin Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoululle kuin koko yliopistolle. Aktiivisen, systemaattisen ja pitkäaikaisen toimintamme kehittämisen tulokset ja korkea laatu tulevat näkyviksi akkreditointiemme kautta. Laatutyöhömme osallistuu valtava määrä ihmisiä, ja haluankin kiittää kaikkia henkilökunnan jäseniä, opiskelijoita sekä yhteistyökumppaneita yhteistyöstä Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulun jatkuvassa toiminnan laadun kehittämisessä, kommentoi dekaani, professori Hanna-Leena Pesonen.

AACSB:n kansainvälinen vertaisarviointiryhmä vieraili kauppakorkeakoulussa 24.–26.3.2024. Ryhmä tarkasteli muun muassa opetus- ja tutkimushenkilökunnan pätevyyttä, tutkimustulosten laatua ja vaikuttavuutta sekä tutkinto-ohjelmien toteutusta. Arviointiryhmään kuuluivat dekaani Deborah Spake (Kent Staten yliopisto, Yhdysvallat), dekaani Stephen Hardy (Hullin yliopisto, Iso-Britannia) sekä professori Dana Brown (Carletonin yliopisto, Kanada).

AACSB-akkreditoinnin säilyttäminen edellyttää jatkuvaa laadun parantamista ja toiminnan kehittämistä. Akkreditoinnin jatkuminen arvioidaan kuuden vuoden välein.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Susanna Lähde on ensimmäinen Jyväskylästä valmistunut diplomi-insinööri – heti perään valmistuu myös oma puoliso2.7.2024 11:00:00 EEST | Tiedote

Susanna Lähde on ensimmäinen Jyväskylän yliopistosta diplomi-insinööriksi valmistunut opiskelija. Susanna opiskeli Jyväskylässä tieto- ja ohjelmistotekniikan diplomi-insinööriohjelmassa ja työskentelee tällä hetkellä Valmetilla. Myös Susannan puoliso Aatu Laitinen valmistuu tänä keväänä diplomi-insinööriksi ensimmäisten joukossa. Tekniikan alan koulutus alkoi Jyväskylän yliopistossa vuonna 2021.

Jyväskylän Kesässä tarjolla puheenvuoroja empatiasta, filosofisia kävelyretkiä ja niittytalkoita1.7.2024 07:40:00 EEST | Tiedote

Jyväskylän Kesän empatia-teemaisessa puheohjelmassa käsitellään asiantuntijoiden siivittämänä monilajisen empatian mahdollisuuksia, hoivan teknologisoitumisen vaaranpaikkoja sekä kurin merkitystä suomalaisessa koulutusjärjestelmässä. Festivaaliviikolla 3.–9.7. voi osallistua myös tiede- ja taidemaailmoja yhdistävälle luontoretkelle, jaloitella ajatuksiaan filosofien opastamana, tulla aktiivisen kuuntelun ammattilaiseksi sekä oppia, kuinka omalle takapihalle voi muodostaa niityn.

Ultralyhyiden laserpulssien avulla tehtävä muokkaus on uusi menetelmä 2D-materiaalipohjaisten laitteiden valmistukseen26.6.2024 07:10:00 EEST | Tiedote

Uusi yhteistutkimus paljastaa ultralyhyiden laserpulssien huomattavan potentiaalin tarjota uusia ratkaisuja 2D-materiaalien käsittelyyn ja valmistamiseen. Tästä olisi apua useille teknologian kehittäjille ja teollisuudelle, jotka kehittävät esimerkiksi nopeita valoilmaisimia, joustavaa elektroniikkaa, biohybridejä ja tulevaisuuden aurinkokennoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye