Idea Group

Lossiliikenteen sähköistyminen tuo Järvi-Suomen rannoille veneiden latausasemia – vihreä siirtymä parantaa myös huoltovarmuutta

Jaa

Valtion omistajaohjaus on linjannut, että kaikkien Suomen vesistöissä liikennöivien lauttojen tulisi kulkea tulevaisuudessa uusiutuvalla energialla. Sähköistämisen myötä rannoille asennetaan latausasemia, joka kannustaa muutakin vesiliikennettä siirtymään uusiutuvilla energiamuodoilla käyviin aluksiin. Järvi-Suomessa seilaa 20 lossia, joista suurin osa kulkee tällä hetkellä dieselillä. Tulevaisuudessa lautat kulkevat kokonaan akkusähköllä tai hybridinä.   

Sähkötekniikan asiantuntija LST Service on ottanut urakakseen Järvi-Suomen lossien sähköistämisen seuraavien vuosien aikana.

– Lossien ja lauttojen sähköistäminen on saatu Suomessa hyvään alkuun. Merialueilla kulkee jo sähköisiä lauttoja, ja seuraavaksi sama kehityssuunta on tavoitteena myös muilla vesistöalueilla, kertoo LST Servicen toimitusjohtaja Ville Lehto.

LST Servicellä on Järvi-Suomessa kaksi sähköasentajaa hoitamassa lauttojen sähköistyksiä.

– Arvioimme, että töiden määrä lisääntyy tulevaisuudessa, jolloin voimme myös työllistää sähköasentajia paikallisesti yhä enemmän.

Latausasemat lauttarantoihin

Sähköistä siirtymää varten lauttarantoihin tarvitaan infraa, joka mahdollistaa samalla myös muun vesiliikenteen sähköistymisen.

– Sähköistämisen seurauksena satamiin asennetaan latausasemat, joita ruokitaan latausverkostosta. Latausverkkojen pääasiallinen energianlähde voi olla aurinkovoima, akkuvarasto tai niiden yhdistelmä. Rantoihin rakennettavan infran ansiosta myös muiden alusten sähköistyminen helpottuu, ja tulevaisuudessa vesistöissä toivotaankin nähtävän myös runsaasti enemmän esimerkiksi sähköllä kulkevia huviveneitä, toteaa Lehto.

Järvi-Suomi on tunnettu lomanviettoalueena, ja sen rannoilla on runsaasti kesämökkejä sekä vapaa-ajan asuntoja.

– Vesistöjen monimuotoisuuden kannalta lossiliikenteen sähköistyminen on tärkeä muutos, sillä sähköistyminen vähentää lossiliikenteen ympäristökuormaa huomattavasti. Tällä hetkellä lossiliikenteestä aiheutuu myös äänihaittaa lähistön asukkaille ja eläimille, sillä melua syntyy myös polttoaineen kuljetuksesta rannoille. Sähköistäminen tarkoittaa matkustajille ja paikallisille hiljaisempaa matkustamista ja polttoaineliikenteen vähentyessä myös rauhallisempaa ympäristöä.

Lossien sähköistyessä huoltovarmuus paranee

Lossiliikenteen vihreään siirtymään liittyy myös huoltovarmuus, sillä sähköistettyjen lossien ennakkohuollot ja vikakorjaukset voidaan järjestään kotimaisin resurssein.  

– Kasvava energiantarve tuo uusia haasteita lauttapaikkojen rakentamiseen ja ylläpitoon. Rannoille mahdollisesti tarvittavien sähkövarastojen, latausasemien tai lossien komponenttien asennus, huolto ja ylläpito hoituvat Suomessa suomalaisen osaamisen ja suomalaisten yritysten toimesta, toteaa Ville Lehto.


Lisätiedot:

Ville Lehto, toimitusjohtaja, LST Service, puh. 040 065 7471, ville.lehto@lst.fi

LST Service on osa LST Groupia. LST Group on suomalainen sähkötekniikan konserni, jonka toiminta kattaa kaiken sähkösuunnittelusta kokonaistoimituksiin ja erikoiskomponenttien valmistukseen. Olemme vuonna 1962 perustettu perheyritys, jonka asiakkaita ovat mm. meri-, energia- ja tuotantoteollisuus sekä kiinteistöyhtiöt ja liikkuva kalusto. www.lst.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Idea Group

Sami Miettinen ohjaa Abomicsin kohti kansainvälistä kasvua yksilöllisen lääketieteen alalla4.10.2024 11:10:38 EEST | Tiedote

Farmakogenetiikan ja yksilöllisen lääketieteen asiantuntija Abomics Oy sai toukokuussa uudeksi toimitusjohtajakseen Sami Miettisen, joka on tehnyt 25 vuoden uran kansainvälisissä terveydenalan tehtävissä. Hän näkee yrityksellä merkittäviä kasvun mahdollisuuksia niin Suomessa kuin ulkomailla. Abomicsin tarjoamien farmakogenetiikan palvelujen avulla lääkehoito ja annostukset voidaan yksilöidä potilaiden genetiikan pohjalta.

Suomalaisen Aromtechin kasvua siivittää vilkastunut vaihdevuosikeskustelu – kasvutavoite lähes 70 %18.9.2024 11:01:54 EEST | Tiedote

Suomalainen terveystuotteiden valmistaja Aromtech Oy tähtää vahvaan kasvuun kahden seuraavan vuoden aikana. Terveyteen ja erityisesti naisten vaihdevuosiin liittyvä keskustelu on lisännyt kiinnostusta yhtiön hormonittomiin, kotimaisiin marjaöljyihin perustuviin tuotteisiin. Yhtiön öljyt valmistetaan Tornion tehtaalla. Kasvun vauhdittamiseksi Aromtech ottaa myös tuotejakelun omiin käsiinsä.

Lääkekehitysyhtiö Faron Pharmaceuticals sai myönteisiä uutisia FDA:lta verisyöpälääkkeen myyntilupaan liittyvien kliinisten kokeiden suhteen11.7.2024 09:13:27 EEST | Tiedote

Suomalainen lääkekehitysyhtiö Faron Pharmaceuticals on käynyt Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto FDA:n kanssa virallisia keskusteluja myelodysplastisen syndrooman (MDS) hoitoon tarkoitetun lääkkeen myyntiluvan edellyttämistä toimista. FDA ehdottaa nopeampaa ensilinjan 3. vaiheen tutkimusta korkea riskin MDS-potilailla eikä vaadi erillistä 3. vaiheen tutkimusta potilailla, jotka eivät ole saaneet apua nykyisestä standardihoidosta (r/r, relapsed/refractory). FDA:n ohjeistus on osa Project Frontrunner -hanketta, jossa lupaavat hoidot tuodaan mahdollisimman nopeasti laajemman potilasryhmän käyttöön. FDA:n ehdottama tutkimustapa nopeuttaisi myyntiluvan saamista ja pienentäisi myyntilupaan johtavien tutkimuksen kustannuksia merkitsevästi, mikäli tulokset jatkuvat nykyisten kaltaisina. Faron Pharmaceuticals Oy on kliinisen vaiheen lääkekehitysyhtiö, joka keskittyy kehittämään Clever-1-reseptoreihin kohdistuvaa hoitoa, jotta saataisiin aikaan immuunireaktio syöpää vastaan. Kun otetaan h

Faron julkistaa täyteen merkityn 30,7 miljoonan euron osakeannin lopullisen tuloksen20.6.2024 09:06:11 EEST | Tiedote

EI JULKISTETTAVAKSI TAI LEVITETTÄVÄKSI, SUORAAN TAI VÄLILLISESTI, YHDYSVALLOISSA, AUSTRALIASSA, KANADASSA, JAPANISSA, UUDESSA-SEELANNISSA TAI ETELÄ-AFRIKASSA TAI NÄILLE ALUEILLE TAI MILLÄÄN MUULLA ALUEELLA TAI MILLEKÄÄN MUULLE ALUEELLE, JOSSA LEVITTÄMINEN TAI JULKAISEMINEN OLISI LAINVASTAISTA. TÄMÄ TIEDOTE ON TEHTY AINOASTAAN TIEDOTTAMISTARKOITUKSESSA EIKÄ SE OLE PYYNTÖ, KEHOTUS, SUOSITUS, TARJOUS TAI NEUVONANTO KELLEKÄÄN HENKILÖLLE HANKKIA MITÄÄN ARVOPAPEREITA. KATSO TÄRKEÄ HUOMAUTUS TÄMÄN TIEDOTTEEN LOPUSTA. Lehdistötiedote, 20.6.2024 kello 9.00 (Suomen aikaa) Keskeisiä tietoja Osakeanti herätti merkittävää kiinnostusta sekä nykyisissä osakkeenomistajissa että uusissa sijoittajissa ja ylimerkittiin. Yhtiö keräsi osakeannin kautta yhteensä noin 30,7 miljoonaa euroa, mistä noin 3,7 miljoonan euron osuus maksetaan konvertoimalla Yhtiön Pääomalainoja (kuten määritelty jäljempänä) ja niihin liittyviä järjestelypalkkioita ja korkoja Yhtiön osakkeiksi. Osakeannin seurauksena, noin 27 miljoo

Faron aloittaa osakeannin ja julkistaa esitteen; alustavasti enintään 30 714 592 Tarjottavaa Osaketta; Merkintähinta 1,00 euroa Tarjottavalta Osakkeelta4.6.2024 09:09:22 EEST | Tiedote

EI JULKISTETTAVAKSI TAI LEVITETTÄVÄKSI, SUORAAN TAI VÄLILLISESTI, YHDYSVALLOISSA, AUSTRALIASSA, KANADASSA, JAPANISSA, UUDESSA-SEELANISSA TAI ETELÄ-AFRIKASSA TAI NÄILLE ALUEILLE TAI MILLÄÄN MUULLA ALUEELLA TAI MILLEKÄÄN MUULLE ALUEELLE, JOSSA LEVITTÄMINEN TAI JULKAISEMINEN OLISI LAINVASTAISTA. TÄMÄ TIEDOTE ON TEHTY AINOASTAAN TIEDOTTAMISTARKOITUKSESSA EIKÄ SE OLE PYYNTÖ, KEHOTUS, SUOSITUS, TARJOUS TAI NEUVONANTO KELLEKÄÄN HENKILÖLLE HANKKIA MITÄÄN ARVOPAPEREITA. KATSO TÄRKEÄ HUOMAUTUS TÄMÄN TIEDOTTEEN LOPUSTA.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye