Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Satamakadun ja Katajanokanlaiturin rakentaminen alkamassa – satamakenttä muutetaan samalla yleiseksi katualueeksi

Jaa

Katajanokalla käynnistyy Satamakadun ja Katajanokanlaiturin uudelleen rakentaminen 12. elokuuta alkavalla viikolla. Samalla ranta-alueella sijaitseva satamakenttä muutetaan yleiseksi katualueeksi. Tavoitteena on tehdä ranta-alueesta viihtyisä oleskelualue kaupunkilaisille.

Urakassa rakennetaan muun muassa vesihuoltoa, viherrakenteita sekä terassi- ja porrasrakenteita. Työt sijoittuvat uuden, elokuussa avattavan Katajanokan Laituri -hotellin ja Stora Enson toimiston ympäristöön.

Hotellin ja meren väliin tulee laaja puinen oleskeluportaikko, penkkejä ja pöytäryhmiä. Rantaa ennallistetaan rikkomalla nykyistä asfalttipintaa niin, että luonnonvarainen merenrantakasvillisuus saa tilaa. Alueelle istutetaan myös lisää kasvillisuutta.

Uudistettu ranta-alue jatkaa kävelyreittiä Esplanadilta Kauppatorin kautta Katajanokalle asti. Kävelylle on saatu lisätilaa myös siirtämällä satamasta ulos ajava rekkaliikenne Satamakadulta Ankkurikadulle. Hotellin viereisen Ankkurikadun työt tehtiin erillisenä urakkana, joka päättyi kesäkuussa.

Uuden urakan on tarkoitus valmistua marraskuun loppuun mennessä. Urakoitsijana toimii E.M. Pekkinen Oy. 

Katajanokan satama-aluetta kehitetään edelleen tulevina vuosina, ja nyt tehtävät muutokset ovat väliaikaisia.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

projektinjohtaja
Piia Hatakko
kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki
puh. 09 310 52730
piia.hatakko@hel.fi

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye