Like Kustannus

Tiina Raevaaran uusi tietokirja tarkastelee kuolemaa

Jaa

Palkitun tieteenpopularisoijan Tiina Raevaaran uutuuskirja Ikuisen elämän lyhyt historia kartoittaa, miksi ja miten ihmiskunta tavoittelee ikuista elämää.

Tiede kehittyy nopeaa tahtia, ja ihmiset elävät yhä pidempään. Millaisin keinoin ihmiskunta on ajan saatossa taistellut vanhenemista ja kuolemaa vastaan ja mitä keinoja käytössämme on tulevaisuudessa?  

Tiina Raevaaran uutuusteos Ikuisen elämän lyhyt historia kutoo yhteen niin tieteenhistorian ensiaskeleet ja uskonnolliset filosofiat kuin kantasoluhoidot ja geenieditoinnin. Se sukeltaa kryotankkiin ja kysyy, onko unelma pitkästä iästä sittenkään tavoittelemisen arvoinen. Jos ihminen hyväksyisi olevansa osa kaikkea elollista – elävää ja kuolevaa – pääsisikö hän eroon uupumuksesta, ahdistuksesta ja kiireen tunnusta? Kirjailija pohtii myös omaa kuolemanpelkoaan ja esimerkiksi Elon Muskin aikeita yhdistää ihmisaivot tietokoneeseen. 

Tiina Raevaara (s. 1979) on tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla sekä Runeberg-palkinnolla huomioitu kirjailija, tiedetoimittaja, perinnöllisyystieteeseen erikoistunut biologi ja filosofian tohtori. Hänen laajaan tuotantoonsa kuuluu romaaneja, tietokirjoja ja novelleja. 

Ikuisen elämän lyhyt historia – Kuinka taistelemme kuolemaa ja vanhuutta vastaan ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Krista Putkonen-Örnin lukemana äänikirjana. Teos on arvostelu- ja käsittelyvapaa 15.8.2024.  

Haastattelupyynnöt, pdf-vedokset ja arvostelukappaleet: adele.couavoux@like.fi  

“On kuitenkin hetkiä, jolloin totuus iskeytyy tietoisuuteeni terävänä ja jääkylmänä: Minä kuolen. Tämä loppuu.” 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus

Like julkaisee kesällä tanskalaisen tähtitoimittajaparin maailmanmaineeseen nousseen dekkarin suomeksi30.5.2024 13:23:15 EEST | Tiedote

Janni Pedersen ja Kim Faber ovat dekkareita kirjoittava journalistipariskunta. Pedersen on juontaja ja rikosreportteri Tanskan TV2:ssa. Vuonna 2018 hänet palkittiin vuoden uutisjuontajana. Faber puolestaan on entinen sanomalehti Politikenin toimittaja, joka on aiemmin kirjoittanut kaksi tietokirjaa. Kirjailijapariskunnan maailmanmaineeseen noussut kirjasarja Junckerin ja Kristiansenin tutkimuksia jatkuu hyytävällä yhteiskunnallisella rikosromaanilla Veren maa, jonka Like julkaisee 6.6.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye