Pirkanmaan hyvinvointialue

Hyvinvointialueella on selvitetty päihdekuntoutuspalvelujen tuotantorakenne

Jaa

Aluehallitus käsitteli maanantain kokouksessaan päihdepalvelujen tuotantotapa-analyysiä ja antoi lausunnon asiakasmaksuasetuksen muutosesityksestä.

Tuotantotapa-analyysissä todetaan, että Pirkanmaalla laitoskuntoutuksen sekä huume- ja lääkevieroituksen palvelut tuotetaan lähes kokonaan ostopalveluina. Hyvinvointialue on jo aiemmin linjannut, että se vahvistaa omaa palvelutuotantoaan. Palveluissa voidaan hyödyntää jatkossa laajemmin myös digitaalisia palveluja, kuten digiklinikkaa. Tällä hetkellä ostopalvelut eivät vielä ole yhdenmukaisesti kaikkien Pirkanmaan alueen asiakkaiden käytössä. Päihdekuntoutuspalveluissa on valmisteltu hankintaa, jonka avulla tilanne paranee.

Maanantain kokouksessa päätettiin myös käyttää optiokautta Tampereen aiemmin hankkimissa avohuumehoidon palveluissa siten, että avohuumehoidon palvelua ostetaan A-klinikalta, Rinnekodeilta ja Suuntasi Päihdepalveluilta. Terveysneuvontaa ostetaan vain A-klinikalta ja asumispalvelua Sinividalta.

Aluehallitus ei kannata mittavia asiakasmaksujen korotuksia

STM on pyytänyt hyvinvointialueelta lausuntoa sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuasetuksen muuttamisesta. Perusterveydenhuollon asiakasmaksuja voitaisiin ehdotetun muutoksen mukaan korottaa alueellisesti 22,5 prosentilla ja erikoissairaanhoidon maksuja jopa 45 prosentilla. Aluehallitus pitää kaavailtuja korotuksia hyvin merkittävinä ja ne ovat monille liian suuria maksukykyyn nähden maksukatosta huolimatta. Aluehallitus toteaa, että asiakasmaksujen korotus esitetyllä tavalla tulisi todennäköisesti lisäämään terveyseroja. Lisäksi asiakasmaksuista tehtävistä maksuohjelmista, maksujen alentamisesta tai maksuvapautuksista koituisi hyvinvointialueelle lisätyötä ja -kuluja. Nyt esitetyissä korotuksissa olisi kyse maksujen ylärajojen nostosta ja varsinaisesti maksut määritellään aluekohtaisesti aluevaltuustoissa.

Osana lainsäädännön muutosesityksiä hyvinvointialueelta on pyydetty lausuntoa myös maksullisista todistuksista. Hyvinvointialueen mukaan on mielekästä, että pitkäaikaisia sairauksia sairastavien ajokorttitodistukset laatii se taho, joka tuntee potilaan terveydentilan ja kantaa potilaan sairauksista hoitovastuun.

Muutos omaishoidontuen sääntökirjaan

Aluehallitus muutti maanantaina huhtikuussa tekemäänsä päätöstä omaishoidontuen sääntökirjasta, joka määrittelee hyväksymiskriteerit palvelujen tuottajille. Asiakkaan kotiin vietävässä hoidollisessa palvelussa on jatkossakin koulutusvaatimus mutta ei-hoidollisessa palvelussa erityistä koulutusvaatimusta ei ole.

Yhteyshenkilöt

Pirkanmaan hyvinvointialue

Olemme Suomen suurin hyvinvointialue ja Pirkanmaan suurin työnantaja. Toteutamme alueellamme lakisääteistä ja valtion ohjaamaa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen uudistusta. Pirkanmaalla muutokseen sisältyy laaja palveluverkon uudistus, jossa otetaan käyttöön myös uusia digitaalisia ja liikkuvia palveluja. Lisätietoja meistä pirha.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan hyvinvointialue

Kouluvuosi alkaa – opiskeluhuollon palvelut lasten ja nuorten tukena5.8.2024 10:59:29 EEST | Tiedote

Perusopetuksen kouluvuoden alkaessa Pirkanmaan hyvinvointialueen opiskeluhuollon ammattilaiset ovat jälleen lasten ja nuorten apuna ja tukena. Kouluterveydenhoitajan, koululääkärin, koulukuraattorin ja koulupsykologin puoleen voit kääntyä matalalla kynnyksellä mieltä painavissa asioissa. Yksittäisten oppilaiden kohtaamisen lisäksi opiskeluhuollon henkilöstö toteuttaa myös laajempaa kouluyhteisöjen hyvinvointityötä yhdessä koulun muun henkilöstön kanssa.

Henkilöstön suositteluhalukkuus parani Pirkanmaan hyvinvointialueen Fiilismittari-kyselyssä15.7.2024 11:21:54 EEST | Tiedote

Pirkanmaan hyvinvointialue mittaa työntekijäkokemusta ja henkilöstön suositteluhalukkuutta Fiilismittari-kyselyllä neljä kertaa vuodessa. Vuoden toisessa kyselyssä Fiilismittarin suositteluarvoksi muodostui -5, kun se aiemmassa kyselyssä oli -10. Turvallisuuden kokemus on edelleen korkealla, ja yksiköiden koetaan olevan turvallisia myös asiakkaille ja potilaille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye