Hankkija Oy

Hankkija toimittaa Vieremälle biokaasun jalostusyksikön

Jaa

Hankkija Kuopion konekeskus ja Vieremän Lämpö ja Vesi Oy ovat sopineet kaupasta, jonka mukaisesti Hankkija toimittaa Vieremälle Demecan gFuel Upgrade 100 -biokaasun jalostusyksikön. Laitteistolla jalostetaan raakabiokaasua puhtaaksi biometaaniksi vieremäläisen teollisuuden käyttöön ja ajoneuvojen polttoaineeksi. Laitteiston puhdistuskapasiteetti on sata kuutiometriä  (100 Nm3) raakabiokaasua tunnissa. Jalostusyksikkö toimitetaan rahoitusleasingilla, mikä mahdollistaa biokaasun jalostuskapasiteetin kasvattamisen hankkeen edetessä seuraaviin vaiheisiin.

Hanke on osa Vieremän kunnan biokaasuprojektin toista vaihetta, jossa kunta rakentaa raakakaasulinjan maatilojen biokaasulaitoksilta Vieremän kumppanuusyrityskylään. Siellä tiloilla tuotettu biokaasu jalostetaan keskitetysti liikenteen, teollisuuden ja kaukolämmön tuotannon tarpeisiin. Vieremän hajautetun biokaasutuotannon malli on palkittu Pohjois-Savon ELY-keskuksen tänä vuonna myöntämällä Vuoden ilmastoinnovaatio -palkinnolla.

”Haluamme kiittää Vieremän Lämpö ja Vesi Oy:tä luottamuksesta ja Hankkijan sekä Demecan valinnasta keskitetyn biokaasun jalostusyksikön toimittajaksi. Vieremän kunta jatkaa varmoin askelin biokaasun tuotantoedellytysten ja puhtaan, paikallisen energiatalouden edistämistä alueellaan. Nyt toteutunut kauppa mahdollistaa maatilojen biokaasutuotannon lisäämisen Vieremän alueella”, iloitsee Hankkija Kuopion konemyyntipäällikkö Marko Vartiainen.

”Jalostusyksikön hankinta on viimeinen osa hajautetun biokaasun tuotannon toteutuksessa. Nyt meillä on kasassa biokaasun tuotanto, siirto, jalostus, jakelu ja loppukäyttö. Sen ansiosta paikallisesti tuotettua biokaasua käytetään esimerkiksi Ponsse Oyj:n metsäkoneiden maalausprosessissa. Lisäksi valittu rahoitusmalli mahdollistaa biokaasuprojektin seuraavat vaiheet”, kertoo Vieremän kunnan tekninen johtaja ja Vieremän Lämpö ja Vesi Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kajanus.

Raakabiokaasulinjan ja ensimmäisen tilakohtaisen tuotantolaitoksen rakentaminen ovat käynnissä. Demecan Kattaalan Voima Oy:lle toimittaman viiden gigawattitunnin (5 GWh) biokaasulaitoksen tuotannon tavoiteltu käynnistys on loppuvuodesta 2024, jolloin myös raakabiokaasun siirtoputkiston ensimmäisen vaiheen ja kaasun jalostusyksikön on määrä olla käytössä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hankkija

Hankkija

Hankkija Oy on Suomen johtava maatalous- ja konekauppa. Hankkija on myös Suomen suurin teollisten eläinrehujen valmistaja. Hankkijalla on 52 myymälää sekä alan laajin verkkokauppa.

Hankkija on lisäksi aktiivisen harrastajan kauppa, jonka myymälöissä on kattavat ja monipuoliset valikoimat puutarha-, hevos-, lemmikkieläin-, metsänhoito- ja metsästystuotteita. Hankkijan palveluksessa työskentelee yli 1000 työntekijää ja yrityksen liikevaihto vuonna 2023 oli 862 miljoonaa euroa.

Vieremän Lämpö ja Vesi Oy

Vieremän Lämpö ja Vesi Oy on aloittanut toimintansa vuonna 2007, jolloin kunnanvaltuuston päätöksellä yhtiöitettiin Vieremän kunnan kaukolämpölaitos, vesilaitos sekä viemärilaitos. Yhtiön nykyisiä liiketoiminta-alueita ovat kaukolämmön tuotanto ja jakelu, vesihuolto, kiinteistönhoito ja biokaasuliiketoiminta.

Yhtiö työllistää viisi henkilöä ja sen liikevaihto on 2 miljoonaa euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hankkija Oy

Suomalaisen luonnon kuiduista ja humushapoista hyötyjä eläinten ruokintaan24.9.2024 11:34:30 EEST | Tiedote

Hankkijalla on pitkä kehityshistoria eläinten tuotantoa ja hyvinvointia tukevista rehuaineista. ProHumiTM on uusin tulokas tähän eläinten hyvinvointia tukevaan ketjuun. ProHumi on kehitetty yhteistyössä Neova Oy:n kanssa erityisesti rehukäyttöön soveltuvasta erikoisturpeesta, joka sisältää runsaasti prebioottisia eli mikrobistoa hyödyllisesti muokkaavia kuituja ja humushappoja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye