Hankkija Oy

Suomalaisen luonnon kuiduista ja humushapoista hyötyjä eläinten ruokintaan

Jaa

Hankkijalla on pitkä kehityshistoria eläinten tuotantoa ja hyvinvointia tukevista rehuaineista.

ProHumiTM on uusin tulokas tähän eläinten hyvinvointia tukevaan ketjuun. ProHumi on kehitetty yhteistyössä Neova Oy:n kanssa erityisesti rehukäyttöön soveltuvasta erikoisturpeesta, joka sisältää runsaasti prebioottisia eli mikrobistoa hyödyllisesti muokkaavia kuituja ja humushappoja.

Janne Kaleva
Janne Kaleva Martti Hassila

”Hankkija on testannut tuotetta tutkimuslaitoskokeissa porsailla ja broilereilla sekä porsaiden virikemateriaalina sikatiloilla Varsinais-Suomessa ja Pohjanmaalla. Tulokset kokeista ja tilatesteistä ovat olleet erittäin rohkaisevia”, kertoo Hankkijan tutkimus- ja tuotekehitysjohtaja Juhani Vuorenmaa.

ProHumin on tutkimuksissa havaittu lisäävän hyödyllisten ja vähentävän haitallisten rasvahappojen tuotantoa suolessa. Tällaisten mikrobiaineenvaihdunnan muutosten on useissa tutkimuksissa todettu tukevan eläinten hyvinvointia ja kasvua, mikä selittänee hyviä käyttökokemuksia.

ProHumi otetaan käyttöön aluksi Hankkijan sikarehujen raaka-aineena ja erillisenä virikemateriaalina sioille. Sen käyttöä laajennetaan myöhemmin muiden eläinten rehuihin. Tuotteen vienti käynnistyy vuoden 2025 aikana ja sen uskotaan kasvavan merkittäväksi vientituotteeksi lähivuosina.

ProHumin raaka-aine valittiin analyysitulosten sekä simulaatio- ja ruokintakokeiden perusteella. Tuotantoprosessissa raaka-aine kuivataan ja rakeistetaan yli +80 °C lämpötilassa, millä saadaan aikaan hygienisoitu lopputuote. Eräkohtaisen analyysiohjelman avulla voidaan taata tuotteen puhtaus ja käyttöturvallisuus.

ProHumi on käytössä Partelan Porsas Oy:lla. ”ProHumi on paras markkinoilla oleva suolistoa tukeva rehuaine, jota olemme kokeilleet vieroitetuille porsaille”, sikalamestari Janne Kaleva kertoo.

Progut®, suoliston mikrobistoa muokkaava ja vastustuskykyä tukeva, patentoitu hiivavalmiste kehitettiin 1990-luvulla. Se on edelleen laajasti käytössä Hankkijan ruokintaratkaisuissa ja rehuissa eri puolella maailmaa.

Progres®, mäntyöljyn resiinihappoihin perustuva ja suolen kuntoa tukeva innovaatio, on ollut Hankkijan rehuissa käytössä vuodesta 2014. Näiden hyödyt kotieläimille ovat tieteellisesti todennettuja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Janne Kaleva
Janne Kaleva
Martti Hassila
Lataa
Emakko imettää possuja
Martti Hassila
Lataa

Hankkija

Hankkija

Hankkija Oy on Suomen johtava maatalous- ja konekauppa. Hankkija on myös Suomen suurin teollisten eläinrehujen valmistaja. Hankkijalla on 53 myymälää sekä alan laajin verkkokauppa.

Hankkija on lisäksi aktiivisen harrastajan kauppa, jonka myymälöissä on kattavat ja monipuoliset valikoimat puutarha-, hevos-, lemmikkieläin-, metsänhoito- ja metsästystuotteita. Hankkijan palveluksessa työskentelee yli 1000 työntekijää ja yrityksen liikevaihto vuonna 2023 oli 862 miljoonaa euroa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hankkija Oy

Hankkija toimittaa Vieremälle biokaasun jalostusyksikön20.8.2024 10:01:37 EEST | Tiedote

Hankkija Kuopion konekeskus ja Vieremän Lämpö ja Vesi Oy ovat sopineet kaupasta, jonka mukaisesti Hankkija toimittaa Vieremälle Demecan gFuel Upgrade 100 -biokaasun jalostusyksikön. Laitteistolla jalostetaan raakabiokaasua puhtaaksi biometaaniksi vieremäläisen teollisuuden käyttöön ja ajoneuvojen polttoaineeksi. Laitteiston puhdistuskapasiteetti on sata kuutiometriä (100 Nm3) raakabiokaasua tunnissa. Jalostusyksikkö toimitetaan rahoitusleasingilla, mikä mahdollistaa biokaasun jalostuskapasiteetin kasvattamisen hankkeen edetessä seuraaviin vaiheisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye