Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietovirastoon on nimitetty ylijohtajat 2025–2029

Jaa

Digi- ja väestötietovirastoon on nimitetty ylijohtajat tekemään sujuvaa Suomea 1.1.2025 alkaen. Virasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota ja tarjoaa palveluja eri elämäntilanteisiin. Digitalisaation edistäminen nykypäivän nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä vaatii pitkäjänteistä suunnittelua ja tekemistä. 

Digi- ja väestötietoviraston ylijohtajat 2025–2029: Pekka Rehn, Timo Salovaara ja Noora Kallio
Digi- ja väestötietoviraston ylijohtajat 2025–2029: Pekka Rehn, Timo Salovaara ja Noora Kallio

Digitalisaatio tarjoaa keinoja myös Digi- ja väestötietoviraston oman toiminnan kehittämiseen. Vuonna 2020 toimintansa aloittanut virasto on kehittänyt palveluja, prosesseja, ohjeita ja toimintatapoja valtakunnallisesti toimiviksi. Tällä hetkellä virastossa panostetaan erityisesti asioinnin, asianhallinnan ja palvelutuotannon modernisointiin. Tavoitteena on, että asioiden hoitaminen viranomaisten kanssa olisi kaikille mahdollisimman sujuvaa riippumatta siitä, missä päin Suomea asuu tai asioi.

Digi- ja väestötietoviraston ylijohtajat toimivat pääjohtaja Janne Viskarin alaisuudessa ja ovat viraston johtoryhmän jäseniä. Ylijohtajien virat täytetään viideksi vuodeksi ajalle 1.1.2025–31.12.2029. Kaikkien osastojen ylijohtajien tehtävät olivat julkisessa haussa huhtikuussa 2024.

Pekka Rehn Asiakkaat-osaston ylijohtajaksi

KTM Pekka Rehn on työskennellyt Digi- ja väestötietovirastossa viraston alusta asti. Hän on aikaisemmin työskennellyt yksikön johtajana Väestörekisterikeskuksessa sekä Digi- ja väestötietoviraston Asiakkaat-osaston ylijohtajana.

– Työ DVV:ssä on merkityksellistä, koska palvelemme kansalaisia suoraan heille tärkeissä elämäntapahtumissa. Väestötietojärjestelmä ja sähköisen asioinnin tukipalvelut puolestaan tehostavat laajasti muiden viranomaisten sekä yritysten toimintaa. On motivoivaa jatkaa yhteistä matkaa DVV:ssä myös seuraavalla viisivuotiskaudella.

Timo Salovaara Palvelut-osaston ylijohtajaksi

FM Timo Salovaara on työskennellyt Digi- ja väestötietovirastossa viraston alusta asti. Hän on aikaisemmin työskennellyt asiantuntijana sekä yksikön johtajana Väestörekisterikeskuksessa sekä Digi- ja väestötietoviraston Palvelut-osaston ylijohtajana.

– DVV:llä on tärkeä rooli demokratian toteuttajana, kansalaisten oikeusturvan takaajana ja yhteiskunnan sähköisten palvelujen sekä prosessien mahdollistajana. On ilo ja kunnia jatkaa yhteistä työtä DVV:n palvelujen digitalisoinnin sekä käytön laajentamisen parissa.

Noora Kallio Prosessit-osaston ylijohtajaksi

OTM Noora Kallio on työskennellyt Digi- ja väestötietovirastossa viraston alusta asti. Tällä hetkellä hän työskentelee viraston Lakiasiat-yksikön johtajana. Kallio on aikaisemmin työskennellyt johtavan asiantuntijan tehtävissä Väestörekisterikeskuksessa.

– Olen kiitollinen tästä luottamuksen osoituksesta ja astun innolla vuodenvaihteessa uuteen rooliin. Tuleva tehtäväni tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden vaikuttaa DVV:n toimintaan ja sen kykyyn palvella kansalaisia ja sidosryhmiä entistä paremmin. Tartun haasteeseen innokkaana yhdessä osaavan henkilöstömme kanssa.

Digi- ja väestötietovirasto toimii valtakunnallisesti ja työllistää yli 900 henkilöä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Digi- ja väestötietoviraston Asiakkaat-osaston ylijohtaja Pekka Rehn
Digi- ja väestötietoviraston Asiakkaat-osaston ylijohtaja Pekka Rehn
Digi- ja väestötietovirasto
Lataa
Digi- ja väestötietoviraston Palvelut-osaston ylijohtaja Timo Salovaara
Digi- ja väestötietoviraston Palvelut-osaston ylijohtaja Timo Salovaara
Digi- ja väestötietovirasto
Lataa
Digi- ja väestötietoviraston Prosessit-osaston ylijohtaja Noora Kallio 1.1.2025 alkaen
Digi- ja väestötietoviraston Prosessit-osaston ylijohtaja Noora Kallio 1.1.2025 alkaen
Lataa

Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietovirasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjoaa palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Digi- ja väestötietovirasto huolehtii yhteiskunnan perustana olevan väestötietojärjestelmän ylläpidosta ja yhteiskunnan digitalisaatiosta. Viraston tehtäviä ovat mm. siviilivihkimiset, nimen- ja osoitteenmuutokset, holhous- ja edunvalvonta-asiat, väestötietojärjestelmän ylläpito, sähköisen identiteetin ratkaisujen kehittäminen sekä keskitettyjen sähköisen asioinnin tukipalvelujen kehittäminen ja ylläpito. Tällaisia sähköisen asioinnin tukipalveluja ovat mm. Suomi.fi-verkkopalvelu, sähköiset viranomaisviestit (Suomi.fi-viestit) sekä valtuuttaminen toisen puolesta asiointiin (Suomi.fi-valtuudet). Virasto myös vastaa kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutuksesta.

https://dvv.fi

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digi- ja väestötietovirasto

Tillämpningen av fördraget mellan Finland och Estland framskrider – finländare som är bosatta i Estland uppmuntras att kontrollera sina adressuppgifter26.8.2024 16:07:39 EEST | Tiedote

Finland och Estland har undertecknat ett fördrag enligt vilket adressuppgifterna för finländska medborgare som bor i och flyttar till Estland kommer att fås till Finlands befolkningsdatasystem direkt från de estniska myndigheterna. Målet är att anmälan av adressuppgifter mellan staterna inleds i slutet av 2025 när de nödvändiga tekniska lösningarna har färdigställts i båda länderna.

Suomen ja Viron välisen valtiosopimuksen soveltaminen etenee – Virossa asuvia suomalaisia kannustetaan tarkistamaan osoitetietonsa26.8.2024 16:07:39 EEST | Tiedote

Suomi ja Viro ovat allekirjoittaneet valtiosopimuksen, jonka perusteella Virossa asuvien ja sinne muuttavien Suomen kansalaisten osoitetiedot tullaan saamaan Suomen väestötietojärjestelmään suoraan Viron viranomaisilta. Tavoitteena on, että osoitetietojen ilmoittaminen valtioiden välillä alkaa vuoden 2025 lopussa, kun tarvittavat tekniset ratkaisut ovat valmistuneet kummassakin maassa.

Application of the agreement between Finland and Estonia progressing – Finns living in Estonia encouraged to check their address details26.8.2024 16:07:39 EEST | Press release

Finland and Estonia a signed an agreement under which the address data of Finnish citizens living in and moving to Estonia will be obtained in the Finnish Population Information System directly from the Estonian authorities. The aim is to start transnational address reporting by the end of 2025, once the necessary technical solutions are in place in both countries.

Myndighetsposten blir i första hand digital – Kom och hör varför, hur och när ändringen görs!20.8.2024 12:30:00 EEST | Kutsu

I Finland övergår man under de kommande åren till digital myndighetskommunikation. Myndigheten för digitalisering och befolkningsdatas projekt Prioritera digitalt förverkligar målet i statsminister Petteri Orpos regeringsprogram, som syftar till att minska mängden papperspost som myndigheterna skickar. I och med kommande lagändringar kommer medborgare som uträttar ärenden digitalt i första hand att få myndighetspost digitalt. Genom ändringen strävar man efter årliga besparingar på över 50 miljoner euro i postningskostnader för organisationer inom den offentliga förvaltningen från och med början av 2026.

Viranomaisposti muuttuu ensisijaisesti digitaaliseksi – Tule kuulemaan, miksi, miten ja milloin muutosta tehdään!20.8.2024 12:30:00 EEST | Kutsu

Suomessa siirrytään tulevina vuosina kohti digitaalista viranomaisviestintää. Digi- ja väestötietoviraston Digi ensin -hanke toteuttaa pääministeri Petteri Orpon hallitusohjelman tavoitetta, joka tähtää viranomaisten lähettämän paperipostin määrän vähentämiseen. Tulevien lainsäädäntömuutosten myötä digitaalisesti asioivat kansalaiset saavat viranomaispostin ensisijaisesti digitaalisesti. Muutoksella tavoitellaan julkisen hallinnon organisaatioiden postituskuluihin vuosittain yli 50 miljoonan euron säästöjä vuoden 2026 alusta lähtien.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye