Korkeakoulujen syksyn yhteishaku 2024: TAMKissa on 688 aloituspaikkaa viidellä koulutusalalla

Jaa

Syksyn yhteishaussa Tampereen ammattikorkeakoulu tarjoaa 25 tutkinto-ohjelmaa viidellä eri koulutusalalla. Haettavana on paikkoja sekä alempiin (AMK) että ylempiin (YAMK) tutkinto-ohjelmiin. Opinnot alkavat tammikuussa, ja aloituspaikkoja on yhteensä 688. Hakuaika on 28.8.–11.9.2024.

Opiskelijoita TAMKin kirjastossa.
Konsta Leppänen TAMK

Päivätoteutuksista haussa ovat biotuotetekniikan insinöörin sekä sairaanhoitajan AMK-tutkinto-ohjelmat. Monimuotototeutuksista mukana ovat konetekniikan, LVI-talotekniikan, rakennustekniikan infrarakentamisen, sähkö- ja automaatiotekniikan ja sähköisen talotekniikan insinöörin, liiketalouden oikeustradenomin, bioanalyytikon, röntgenhoitajan, sairaanhoitajan ja sosionomin AMK-tutkinto-ohjelmat.  

Tämän syksyn yhteishaussa TAMKissa on tarjolla monimuotototeutuksina järjestettävät opinnot sekä bioanalyytikon että röntgenhoitajan koulutuksista. Opinnot järjestetään Seinäjoella ja Jyväskylässä yhteistyössä SeAMKin ja Jamkin kanssa. Lähiopetuspäiviä järjestetään niin Seinäjoella, Jyväskylässä kuin Tampereellakin TAMKin pääkampuksella. 

Sosionomin tutkinto-ohjelmasta syksyn yhteishaussa on tarjolla myös varhaiskasvatukseen suuntautuva tutkinto-ohjelma monimuotototeutuksena. Tähän tutkinto-ohjelmaan on rajattu pohjakoulutusvaatimus, ja hakea voi muun muassa sosiaali- ja terveysalan, lapsi- ja perhetyön, nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen ja kasvatus- ja ohjausalan tutkinnoilla. Tarkemmat tiedot pohjakoulutusvaatimuksesta kerrotaan valintaperusteissa. 

Tarjolla on myös terveydenhoitajan muuntokoulutus, joka on tarkoitettu sairaanhoitajan, kätilön tai ensihoitajan AMK-tutkinnon suorittaneille. Koulutus järjestetään verkkopainotteisena monimuotototeutuksena. Opintojen suunniteltu kesto on 1,5 vuotta, kun aiempi korkeakoulututkinto huomioidaan. 

YAMK-tutkinnolla työelämän kehittäjäksi

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot antavat mahdollisuuden syventää ja laajentaa omaa osaamista työelämän muutoksissa. Opintojen vahvuus on tiiviissä työelämäkontekstissa ja työelämää kehittävässä otteessa. Opinnot suoritetaan tyypillisesti työn ohessa. YAMK-tutkinnon suorittaneet työllistyvät vaativiin asiantuntija-, johtamis- ja esihenkilötehtäviin. 

YAMK-tutkintoon johtavia koulutuksia on syksyn yhteishaussa yhdeksän. Terveys- ja hyvinvointialoilla haussa ovat terveyden edistämisen, terveysteknologian sekä dataosaamisen ja tekoälyn ylemmät tutkinto-ohjelmat. Terveysteknologian sekä dataosaamisen ja tekoälyn YAMK-koulutuksissa voi suorittaa myös insinöörin tai tradenomin YAMK-tutkinnon. Kulttuurialalla hakukohteena on musiikkipedagogin ylempi tutkinto-ohjelma.  

Uutena YAMK-koulutuksena tammikuussa 2025 TAMKissa alkaa Kajaanin ammattikorkeakoulun ja Vaasan ammattikorkeakoulun kanssa yhteistyössä järjestettävä Energiamurroksen johtamisen ylempi tutkinto-ohjelma. Koulutus antaa opiskelijalle monipuoliset valmiudet toimia menestyksekkäästi alan erilaisissa johto- ja asiantuntijatehtävissä. Opinnot voi suunnata joko uusiutuvan energiantuotannon hankekehitykseen ja hankkeiden johtamiseen tai syvällisempään alan keskeisten teknologioiden tuntemiseen. 

Koulutuksiin haetaan Opintopolku.fi-palvelussa. Hakulomake aukeaa haun ensimmäisenä päivänä kello 8.00 ja sulkeutuu haun viimeisenä päivänä kello 15.00. Opinnot alkavat tammikuussa 2025. 

Lisätietoa hakemisesta: 
hakijapalvelut.tamk@tuni.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Opiskelijoita TAMKin kirjastossa.
Konsta Leppänen TAMK
Lataa

Linkit

Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu

TAMKille kilpailtu Eurooppalaiset yliopistot -rahoitus14.8.2024 10:53:19 EEST | Tiedote

Euroopan komissio on valinnut Tampereen ammattikorkeakoulun ja kuuden muun eurooppalaisen korkeakoulun muodostaman UNINOVIS Data for L.I.F.E. -allianssin Eurooppalaiset yliopistot -rahoituksen saajaksi. Dataosaamista kehittävä UNINOVIS starttaa vuoden 2025 alusta. Kilpailtu rahoitus myönnettiin viimeisellä hakukierroksella 14 uudelle yhteenliittymälle. Aiemmin rahoitusta on saanut 50 korkeakouluyhteenliittymää.

TAMKissa juhlitaan valmistuneita 31.5.: ”Rohkeus innostua uusista mahdollisuuksista on menestyksen avain”29.5.2024 15:38:05 EEST | Kutsu

Tampereen ammattikorkeakoulusta kevätlukukaudella valmistuvien juhlaa vietetään perjantaina 31.5.2024 kello 10 pääkampuksen auditoriossa. Lukukauden aikana 696 opiskelijaa suoritti ammattikorkeakoulututkinnon ja 78 ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon. Juhlan alumnipuhuja, Tampere-talon liiketoimintajohtaja Tanja Järvensivu rohkaisee valmistuvia olemaan ylpeitä tutkinnostaan ja kehittämään osaamistaan jatkossakin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye