Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Yhteishaku alkaa – Diakin Oulun-kampuksella 110 aloituspaikkaa

Jaa

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku on käynnissä 28.8.–11.9.2024.

Diakissa on haussa yhteensä 425 aloituspaikkaa sosiaali- ja terveysalan sekä kirkon alan AMK-koulutuksissa Helsingissä, Oulussa, Porissa ja verkkototeutuksena. Diakin Oulun-kampuksella on haussa mukana 110 aloituspaikkaa sosionomi (AMK) ja sosionomi (AMK), diakoniatyö -koulutuksiin sekä lähihoitajataustaisille suunnattuun sairaanhoitaja (AMK) -koulutukseen. Haussa olevat koulutukset alkavat keväällä 2025. 

– Kun maailma muuttuu entistä nopeammin, diakilaiset suuntaavat osaamisensa sinne, missä on eriarvoisuutta, köyhyyttä, yksinäisyyttä ja yhteiskunnan ulkopuolisuutta. Meiltä valmistuu rautaisia asiantuntijoita, jotka työllään rakentavat sosiaalisesti kestävämpää maailmaa ja puolustavat muista välittämistä, sanoo toimitusjohtaja-rehtori Elina Juntunen.

Diakista valmistutaan kohtaamisen asiantuntijoiksi monenlaisiin rooleihin ja ympäristöihin. Diakista valmistuneilla on vahva ammattiosaaminen, hyvät yhteistyötaidot, kyky toimia monikulttuurisissa ympäristöissä sekä valmiudet oman työn kehittämiseen ja elinikäiseen oppimiseen. 

Sosionomi (AMK) 

  • Oulu (40 aloituspaikkaa, monimuotototeutus)
  • Pori (40, monimuotototeutus)
  • verkkototeutus, 60 aloituspaikkaa 

Sosionomi (AMK), diakoniatyö 

  • Helsinki (30, monimuotototeutus) 
  • Oulu (25, monimuotototeutus)
  • Pori (25, monimuotototeutus)

Sairaanhoitaja (AMK) 

  • Helsinki (50, monimuotototeutus) 

Sairaanhoitaja (AMK), lähihoitajatutkinnon suorittaneille 

  • Helsinki (50, verkkopainotteinen monimuotototeutus) 
  • Oulu (45, verkkopainotteinen monimuotototeutus)

Sairaanhoitaja (AMK), diakoninen hoitotyö 

  • Helsinki (25, monimuotototeutus) 

Terveydenhoitaja (AMK) 

  • Helsinki (35, monimuotototeutus) 


Valintakokeet ja todistusvalinta 

Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin opiskelijat valitaan pääsääntöisesti AMK-valintakokeen ja todistusvalinnan perusteella.  

Diakin sosiaali- ja terveysalan sekä kirkon alan AMK-tutkintoon johtavat koulutukset käyttävät ammattikorkeakoulujen yhteistä AMK-valintakoetta, josta voi lukea lisää Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta. Diak järjestää AMK-valintakokeen Helsingin-, Oulun- ja Porin-kampuksilla. Hakija valitsee kokeen suorituspaikan ja -ajan yhteishaun hakulomakkeella tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tutustu AMK-valintakoe-sivuun, mikäli valitset tekeväsi kokeen Diakissa. 

Poikkeuksena tähän on lähihoitajille suunnattu sairaanhoitajakoulutus, jossa on käytössä valintakurssi, josta voi lukea lisää täältä.

Suomenkielisissä sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa 40 % opiskelijoista valitaan todistusvalinnalla. Todistusvalinta ei ole käytössä Diakin sairaanhoitaja (AMK) lähihoitajataustaisille -tutkintoon johtavassa koulutuksessa.

Todistusvalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 14.10.2024. Muiden kuin todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 21.11.2024. 

Diakin hakijapalvelut palvelee hakijoita 

Diakin hakijapalvelut tavoittaa joko sähköpostitse: hakijapalvelut@diak.fi tai puhelimitse: 0400 725 384 (ma-to 10–11 ja 12–14).

Lisätietoa 

Katso koulutustemme tiedot ja hakuohjeet hakijan sivuilta

Lue tai katso opiskelijoidemme tarinoita

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Diak on sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkausalaan keskittynyt kohtaamisen korkeakoulu. Osaamisemme kohdistuu sinne, missä on eriarvoisuutta, köyhyyttä, yksinäisyyttä ja yhteiskunnan ulkopuolisuutta. Teemme sosiaalista innovointia ihmisen puolella. Olemme ihmisyyden asiantuntijoita, joita ajaa halu rakentaa oikeudenmukaisempaa maailmaa kaikille. Teemme tuloksellisesti jatkuvaa kehitystyötä, jotta maailma olisi kaikille hyvä. Uskomme ihmiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Nuorten mielen hyvinvointi koulutuksessa ja työelämässä on yhteinen asiamme20.11.2024 07:00:00 EET | Tiedote

Mielihyvin duunissa -hankkeen politiikkasuositus julkaistaan Työelämäfoorumi 2024 -tapahtumassa keskiviikkona 20.11.2024. Vanhempi tutkija Paula Rossi korostaa, että nuorten mielen hyvinvoinnin edistämiseksi tarvitaan lisää yhteisö- ja yhteiskunnan tason keinoja. ”Yksilön vastuun korostamisen sijaan tarvitsemme vaikuttavia toimenpiteitä yhteisöjen ja yhteiskunnan tasoilla, jotta nuoret voisivat hyvin koulussa ja työelämässä.”

Diakin kehittämä ZekkiPro palkittiin parhaana innovaationa Yhteiskunnallisten innovaatioiden päivässä7.11.2024 15:26:00 EET | Tiedote

Diakonia-ammattikorkeakoulun kehittämä ZekkiPro-digipalvelu palkittiin Innokylän Leijonan luolassa parhaana innovaationa. Raati arvosti erityisesti ZekkiPron selkeyttä, skaalautuvuutta ja vaikuttavuutta hyvinvointityön tukemisessa. ZekkiPro tarjoaa sote-organisaatioille luotettavan työkalun hyvinvoinnin mittaamiseen ja palveluiden asiakaslähtöiseen kehittämiseen.

Nuorten hyvinvointipalvelu Zekki saa jälleen kansainvälistä tunnustusta16.9.2024 14:22:40 EEST | Tiedote

Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) kehittämä digitaalinen itsearviointipalvelu Zekki on saanut jälleen kansainvälistä tunnustusta. Euroopan komission Social Innovation+ Initiative on nostanut Zekin yhtenä merkittävistä eurooppalaisista innovaatioista nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Zekki-digipalvelu tarjoaa nuorille helpon ja saavutettavan tavan arvioida omaa tilannettaan sekä löytää itselle sopivia tukipalveluita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye