Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Etelä-Suomen aluehallintoviraston HÄME24-valmiusharjoituksen päävaihe syyskuun alussa – Media kutsutaan seuraamaan harjoitusta Hämeenlinnaan

Jaa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto järjestää Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä syyskuussa alueellisen valmiusharjoituksen nimeltään HÄME24. Tämä harjoitus kokoaa yhteen alueen kunnat, hyvinvointialueet ja muut turvallisuustoimijat kehittämään yhteistoimintaansa ja valmiuksiaan poikkeusolojen varalle. Harjoitus huipentuu 3.-5.9.2024 järjestettävään harjoitteluvaiheeseen, jossa osallistujat harjoittelevat toimintaa kuvitteellisessa väestönsuojelutilanteessa.

HÄME24-valmiusharjoitus on tänä vuonna poikkeuksellinen, sillä se järjestetään samanaikaisesti Panssariprikaatin paikallispuolustusharjoituksen (PAPU 2/24) kanssa. Tämä antaa osallistujille mahdollisuuden harjoitella yhteistoimintaa aidossa ympäristössä, jossa sotilaallisen ja siviilitoiminnan yhteistyö korostuu.

Harjoitukseen osallistuu lähes 400 henkilöä noin 40 organisaatiosta Kanta- ja Päijät-Hämeen alueelta. Harjoituksen skenaariona on kiristynyt kansainvälinen tilanne, joka johtaa turvallisuustilanteen heikentymiseen, kriittisen infrastruktuurin häiriöihin ja sotilaallisen voimankäytön uhan kasvuun. Skenaario on erityisen ajankohtainen, ja sen avulla pyritään parantamaan osallistuvien organisaatioiden tilannetietoisuutta sekä yhteistoimintakykyä.

HÄME24-harjoituksen suunnittelu on ollut käynnissä jo useita kuukausia. Kevään ja kesän aikana on järjestetty lukuisia työpajoja ja informaatiotilaisuuksia, joissa on tarkennettu osallistujaorganisaatioiden rooleja, suoritettu ennakkotehtäviä ja perehdytty harjoituksen virtuaaliseen alustaan. Harjoitus ei tule näkymään katukuvassa, sillä se toteutetaan virtuaalisella alustalla.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto järjestää vuosittain valmiusharjoituksen. Näiden tavoitteena on vahvistaa alueellista valmiutta normaaliolojen häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa. "Tämä on ensimmäinen Kanta- ja Päijät-Hämeen maakuntien valmiusharjoitus hyvinvointialueiden perustamisen ja Suomen Nato-jäsenyyden jälkeen, mikä tekee siitä erityisen tärkeän muuttuneessa turvallisuustilanteessa", kertoo harjoituksen järjestelyistä vastaava pelastusylitarkastaja Markku Hutka.

Kutsu medialle:

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita seuraamaan HÄME24-harjoitusta paikan päälle Hämeenlinnaan torstaina 5.9.2024 klo 12–13. Ennakkoilmoittautumiset viimeistään keskiviikkona 4.9.2024 klo 12.00 mennessä: Tiia Tiesmäki, tiia.tiesmaki@avi.fi, p. 0295 016 131.

Torstaina iltapäivällä järjestetään myös Panssariprikaatin johtaman paikallispuolustusharjoitus Päijät-Häme 24 -harjoituksen mediatilaisuus Nastolassa kello 14–15. Lisätietoja tilaisuudesta saa harjoituksen tiedottaja Jessika Mikolalta, jessika.mikola@mil.fi, p. 0299 442 414

Aluehallintovirastot järjestävät syksyllä valmiusharjoituksia eri puolilla Suomea. Harjoituksissa keskitytään esimerkiksi väestönsuojeluun, säteilyuhkaan ja sähkönjakelun häiriötilanteeseen. Kukin aluehallintovirasto tiedottaa erikseen oman alueensa harjoituksesta.

 • HÄME24 Etelä-Suomen aluehallintovirasto 3. - 5.9.2024: varautuminen kuvitteellisiin poikkeusoloihin ja väestönsuojelutilanteeseen. Lisätietoja: Markku Hutka, p. 0295 016 721

• POKA24 Itä-Suomen aluehallintovirasto 3. - 4.9.2024: sodan uhka ja sota. Lisätietoja: Esa Ahlberg, p. 0295 016 857

• SÄDE24 Pohjois-Suomen ja Lapin aluehallintovirastot 4.9.2024: säteilytilanne. Lisätietoja: Tom Tallberg, p. 0295 017 563

• LOUNAIS24 Lounais-Suomen aluehallintovirasto 9. - 10.10.2024: pitkäkestoinen sähkönjakelun häiriötilanne. Lisätietoja: Sami Iso-Lauri, p. 0295 018 105

• SAVO24 Itä-Suomen aluehallintovirasto 30. - 31.10.2024: sodan uhka ja sota. Lisätietoja: Esa Ahlberg, p. 0295 016 857

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

""

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Taipalsaari beviljades tillstånd för Kutila kanal och andra nya vattenkonstruktioner samt båtled30.8.2024 13:11:01 EEST | Tiedote

Taipalsaari kommun har beviljats vattentillstånd för byggande av Kutila kanal med tillhörande konstruktioner, Kutilantaipale och Kopinsalmi pumpstationer och Käkeläntaipale slussfria kanal samt för muddring av en ny båtled i Pien-Saimaa. Dessutom har regionförvaltningsverket fastställt att den nya 2,4 m djupa farleden vid Kutila ska utgöra allmän lokal farled i Taipalsaari kommun och Villmanstrands stad.

Luvat Kutilan kanavalle ja muille uusille vesirakenteille sekä veneväylälle myönnettiin Taipalsaarelle30.8.2024 13:11:01 EEST | Tiedote

Taipalsaaren kunnalle on myönnetty vesitalouslupa Kutilan kanavan ja siihen liittyvien rakenteiden, Kutilantaipaleen ja Kopinsalmen pumppaamoiden sekä Käkeläntaipaleen avokanavan rakentamiselle ja uuden veneväylän ruoppauksille Pien-Saimaalla. Lisäksi aluehallintovirasto on määrännyt uuden Kutilan 2,4 m:n väylän yleiseksi paikallisväyläksi Taipalsaaren kunnassa ja Lappeenrannan kaupungissa.

Betonielementti kaatui työntekijän päälle – päiväsakkoja ja yhteisösakko30.8.2024 12:53:38 EEST | Tiedote

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi jätteen ja romun tukkukaupan alalla toimivan eteläpohjalaisen yrityksen työturvallisuusrikoksesta 850 euron yhteisösakkoon ja yrityksen toimitusjohtajan 25 päiväsakon sakkorangaistukseen. Lisäksi käräjäoikeus tuomitsi työturvallisuusrikoksesta tapahtumapaikkana olleesta tuotantotilasta sekä betonielementeistä vastuussa olleen saman toimialan yrityksen tuotantojohtajan 25 päiväsakon sakkorangaistukseen. Käräjäoikeus antoi tuomionsa 4.6.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye