Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Luvat Kutilan kanavalle ja muille uusille vesirakenteille sekä veneväylälle myönnettiin Taipalsaarelle

Jaa

Taipalsaaren kunnalle on myönnetty vesitalouslupa Kutilan kanavan ja siihen liittyvien rakenteiden, Kutilantaipaleen ja Kopinsalmen pumppaamoiden sekä Käkeläntaipaleen avokanavan rakentamiselle ja uuden veneväylän ruoppauksille Pien-Saimaalla. 

Lisäksi aluehallintovirasto on määrännyt uuden Kutilan 2,4 m:n väylän yleiseksi paikallisväyläksi Taipalsaaren kunnassa ja Lappeenrannan kaupungissa.

Kutilan kanava kaivetaan Kutilantaipaleen kannaksen ja Umianlammen eteläosan kannaksen läpi. Kutilantaipaleen kanavaosuuden yhteydessä on sulkuluukku ja pumppaamo, jolla vettä pumpataan Suur-Saimaalta Pien-Saimaalle. Kannaksen tieyhteys säilytetään sillalla, jolle on eri hakemuksesta myönnetty  lupa. Kopinsalmeen rakennetaan pumppaamo, joka siirtää vettä Läntiseltä Pien-Saimaalta Maaveden suuntaan.  Molemmat pumppaamot pumppaavat vettä viisi kuutiota sekunnissa. Käkeläntaipaleen kannaksen läpi kaivetaan avokanava ja tieyhteys säilytetään putkisillalla.

Uusi veneväylä tuo yhteyden Pien-Saimaan Vehkasalonselän ja Suur-Saimaan Kiviselän välille. Väylän leveys on noin 50 m ja pituus reilu 11 km.

Hankkeella lisätään veden virtausta, parannetaan veden vaihtuvuutta  ja laatua, edistetään veneilyä ja matkailua sekä mahdollistetaan positiivisia vaikutuksia alueen talouteen, yritystoimintaan ja elinvoimaisuuteen. Hankkeen vaikutuksia pinta- ja pohjaveteen tarkkaillaan sekä hankkeen pitkäaikaisia vaikutuksia vesistön virkistyskäyttöön.

”On tärkeää, että hankkeen vaikutuksista jäätilanteeseen tiedotetaan riittävästi, joten siitä on luvassa määrätty erikseen” toteaa ympäristöneuvos Erja Tasanko Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

Lisäksi Taipalsaaren kunta on määrätty selvittämään uuden veneväylän vaikutukset väylää lähellä oleviin rantarakenteisiin ja laitureihin. Tarvittaessa vauriot on korjattava tai korvattava. 

Lupapäätös on nähtävillä Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelussa (diaarinumero ESAVI/27158/2023).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluehallintovirasto myöntää ympäristönsuojelu- ja vesilain mukaisia lupia. Ympäristö- ja vesiluvituksen tavoitteena on ennaltaehkäistä ympäristön pilaantumista ja sen vaaraa. Lupamenettelyssä sovitetaan yhteen ympäristön käyttöä tai ympäristöön vaikuttavia toimintoja ekologisesti kestävällä tavalla.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Betonielementti kaatui työntekijän päälle – päiväsakkoja ja yhteisösakko30.8.2024 12:53:38 EEST | Tiedote

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi jätteen ja romun tukkukaupan alalla toimivan eteläpohjalaisen yrityksen työturvallisuusrikoksesta 850 euron yhteisösakkoon ja yrityksen toimitusjohtajan 25 päiväsakon sakkorangaistukseen. Lisäksi käräjäoikeus tuomitsi työturvallisuusrikoksesta tapahtumapaikkana olleesta tuotantotilasta sekä betonielementeistä vastuussa olleen saman toimialan yrityksen tuotantojohtajan 25 päiväsakon sakkorangaistukseen. Käräjäoikeus antoi tuomionsa 4.6.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye