SDP EDUSKUNTA

SDP:n Johannes Koskinen: Palestiinan valtion tunnustaminen tukee siirtymistä väkivallasta kansanvaltaan

Jaa

Suomen ei pidä vetäytyä suurten EU- tai Nato-maiden selän taakse ajankohtaisessa Palestiinan tunnustamisasiassa, toteaa SDP:n kansanedustaja ja ulkoasiainvaliokunnan jäsen Johannes Koskinen.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

Israelin ja Hizbollahin iskujen vaihto viime päivinä on jälleen varoittava esimerkki sodan eskaloitumisen vaaroista. SDP:n kansanedustaja Johannes Koskisen mukaan Lähi-idän väkivaltakierre on saatava katkeamaan kansainvälisen yhteisön määrätietoisin toimin. Myös Suomen tulee tehdä aktiivista työtä rauhan puolesta alueella.

– Rauhanprosessin edistämiseksi meidän tulee toimia aktiivisesti ja aloitteellisesti. Sitä edellyttää myös Suomen rauhanpolitiikan pitkä perinne. Pikaista tulitaukoa ja panttivankien vapauttamista pitää edistää kaikin voimin, SDP:n kansanedustaja Johannes Koskinen sanoo.

SDP esitti ajankohtaiskannanotossaan, että Suomen on tunnustettava Palestiinan valtio ja edistettävä rauhaa Lähi-idässä. Kokoomuksen ja KD:n riveistä SDP:n avaukseen kohdistuneeseen kritiikkiin Koskinen vastaa korostamalla, että kyse on toimista, jotka tukevat siirtymistä väkivallasta kansanvaltaan.

– Palestiinalaisvaltion tunnustaminen yhdistettynä itsehallinnon demokratisoitumisen ja vastuullisen oikeusvaltion rakentamisen vaatimukseen poistaa pohjaa ääriliikkeiden vallalta. Se ei anna viestiä, että terrorismilla voisi saada tuloksia, vaan päinvastoin ajaa siirtymistä väkivallasta kansanvaltaan, Koskinen toteaa.

Koskisen mielestä Suomen on tunnustettava Palestiinan valtio tänä syksynä.

– Se tukee kestävän rauhan edellytyksiä sekä legitiimin ja demokraattisen valtion rakentamista sodan runtelemalle kansalle. Humanitaarinen ja taloudellinen tuki on välttämätöntä ja se tulee kytkeä syvälliseen uudistusprosessiin, jossa kansalaisyhteiskunta voimistuu oikeutetuksi vallankäyttäjäksi ohi ääriliikkeiden, Koskinen sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n kansanedustajat Hamari ja Mäkinen: Sosiaali- ja terveysalan toimijoiden Soteri-rekisterin ongelmiin on puututtava välittömästi!23.8.2024 15:09:02 EEST | Tiedote

Yksityisen sektorin toimijoita velvoittava Soteri-rekisteri otettiin käyttöön vuoden 2024 alussa. Rekisterin käyttöönottoa ovat puoltanut lukuisat asiantuntijat ja se on itsessään perusteltu. Rekisterin käyttöönotossa on kuitenkin valtakunnallisesti jo kriittiseksi käyneitä ongelmia, joiden takia tuhansien toimijoiden työ kentällä on keskeytynyt.

SDP:n Anna-Kristiina Mikkonen: Itä-Suomen tilanne on kriittinen – hallitukselta vaaditaan toimia kehysriihessä22.8.2024 14:00:46 EEST | Tiedote

Itä-Suomi on kohdannut viime vuosina vakavia haasteita, jotka ovat johtaneet alueen negatiiviseen kehitykseen. Rakennemuutos, perinteisen teollisuuden murros, ja väestön väheneminen ovat heikentäneet alueen elinvoimaisuutta ja työpaikkojen säilymistä. Hallituksen toimettomuus Itä-Suomen suhteen vaarantaa koko alueen tulevaisuuden. Kansanedustaja Anna-Kristiina Mikkonen (sd.) puhui unohdetusta Itä-Suomesta Suomen Yrittäjien tilaisuudessa Kuntatalolla Helsingissä 21.8.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye