Itä-Uudenmaan hyvinvointialue – Östra Nylands välfärdsområde

Oikomishoitoon pääsy ruuhkautunut Sipoon ja Porvoon alueilla

Jaa

Hampaiden oikomishoidon tilanne on ruuhkautunut Itä-Uudenmaan hyvinvointialueella Sipoossa ja Porvoossa. Tilanteeseen on jouduttu merkittävän henkilöstöpulan vuoksi.

Ponnistelemme tilanteen parantamiseksi tehostamalla rekrytointia, kehittämällä ja kouluttamalla oikomishoidon tiimejä. Kartoitamme myös ostopalvelun mahdollisuutta.

Pääasiallinen oikomishoidon asiakasryhmä ovat 6–17-vuotiaat. Arvioimme purentaa suun terveystarkastuksen yhteydessä. Tarvittaessa ohjaamme potilaan oikomishoidon erikoishammaslääkärin vastaanotolle, jossa arvioimme purentavirheen vaikeuden ja hoidon tarpeen.

Oikomishoito on harvoin akuuttihoitoa. Hoidamme vakavia purentahäiriöitä ja noudatamme valtakunnallisia oikomishoitosuosituksia ja kriteereitä.  

Valitettavasti henkilöstöpulan vuoksi emme tällä hetkellä pysty kaikissa tapauksissa tarjoamaan oikomishoitoa toivotussa aikataulussa.

Carita Schröder, vastuualuejohtaja, terveyspalvelut

Sanna Räsänen, tulosyksikköpäällikkö, suun terveydenhuolto

Perttu Halonen, ylihammaslääkäri, Sipoo

Johanna Pellinen, ylihammaslääkäri, Porvoo

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue tuottaa ja järjestää julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut alueellaan, johon kuuluu seitsemän kuntaa: Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Porvoo, Pukkila ja Sipoo.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Itä-Uudenmaan hyvinvointialue – Östra Nylands välfärdsområde

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye