Yleisradio Oy

Sohvaperunat jatkuu 27.9. – Suosikkipari tekee paluun

Jaa

Sohvaperunoiden uudet jaksot starttaavat perjantaina 27.9. Yle Areenassa ja Yle TV2:ssa. Täysi-ikäisyyden saavuttanut sarja on vuosien varrella voittanut seitsemän Venlaa ja esitellyt katsojille hurmaavia perunoita vauvasta vaariin.

Endemol Shine / Yle

Syksyllä 2024 Sohvaperunat palaa ruutuun jo 18. kaudellaan. Alkavalla kaudella nähdään joukko tuttuja perunoita sekä katsojille mieluisa yllätys, kun Jorma ja Soile tekevät odotetun paluun.

Syyskaudella mukana on yhteensä 21 sohvallista pottuja, joista seitsemän kokoonpanoa asuu pääkaupunkiseudulla ja 14 muualla Suomessa. Edellisen kauden koostejakso esitetään Yle TV2:ssa ja Areenassa perjantaina 20.9. 

Yli 8000 minuuttia perunoita – Tiesitkö tämän Sohviksista?

Kaikkien aikojen ensimmäinen Sohvis-jakso näki päivänvalon 27.2.2015. Jo ensimmäisessä jaksosta asti mukana ovat olleet Linda ja Jani, Laura, Ville ja Aamos sekä Jorma ja Soile. Heidät kaikki nähdään myös tulevalla kaudella.

Vuosien aikana Sohvaperunoita on tehty yhteensä 179 uutta jaksoa ja 13 koostejaksoa. Tämä tarkoittaa yhteensä yli 8000 minuuttia perunoita sekä yli 1400 klippiä, jossa potut kommentoivat tv-ohjelmia.

null
Rovaniemeläispariskunta Soile ja Jorma ovat valloittaneet katsojat nasevilla kommenteillaan ja naljailullaan keittiön television ääressä. Pyry Pietiläinen Endemol Shine / Yle

Sarjassa on edustettu yli kahtakymmentä eri paikkakuntaa ja jopa yhdeksää maakuntaa. Tällä kaudella pohjoisin paikkakunta on Rovaniemi ja väkiluvultaan pienin Vieremä.

Sohvilla on seurattu vuosien saatossa myös pikkuperunoita ja heidän varttumistaan. Kaikkien aikojen nuorin peruna on ollut vain noin kuukauden ikäinen, kun taas vanhin yli 90-vuotias. Myös eläimet ovat Sohviksissa tuttu näky: pottujen rinnalla on näkynyt esimerkiksi koiria, kissoja ja marsuja, tarkkasilmäisimmät ovat voineet bongata myös kilpikonnan tai käärmeen.

Palkitut potut

Sohvaperunat on voittanut seitsemän kertaa peräkkäin parhaan viihdeohjelman Kultaisen Venlan vuosina 2016–2022. Rakastettu ohjelma on päätynyt niin ristikoihin kuin peleihinkin. 

Sohvisten somealustoilla on lähes 140 tuhatta seuraajaa. Heitä ilahdutetaan kauden aikana viikoittaisilla extramateriaaleilla ja hauskoilla klipeillä. Suosituimmat videot ovat keränneet jopa yli 500 tuhatta silmäparia. Sohvis-somessa järjestetään myös arvontoja, joissa voi voittaa erilaisia fanituotteita, joita ei ole saatavilla mistään muualta.

Sen lisäksi, että Sohvaperunat on mainio koko perheen viihdeohjelma, avaa se ikkunaa myös ajankohtaisiin kotimaisiin ohjelmiin muilla tv-kanavilla.

Lue tiedote verkossa.

Maailma muuttuu ja niin myös Sohvaperunat. Tästä kaudesta lähtien sohvaperunat voivat halutessaan ja tapauskohtaisesti harkiten antaa haastatteluja tai osallistua muihin TV-ohjelmiin. Kaikki yhteydenotot Sohvaperunoihin tapahtuvat aina ohjelman tuottaja Maria Aaltosen kautta.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Endemol Shine / Yle
Lataa
Rovaniemeläispariskunta Soile ja Jorma ovat valloittaneet katsojat nasevilla kommenteillaan ja naljailullaan keittiön television ääressä.
Rovaniemeläispariskunta Soile ja Jorma ovat valloittaneet katsojat nasevilla kommenteillaan ja naljailullaan keittiön television ääressä.
Pyry Pietiläinen Endemol Shine / Yle
Lataa

Yle on suomalaisten oma, vuonna 1926 perustettu julkisen palvelun mediayhtiö. Ainutlaatuiseen tehtäväämme kuuluu välittää luotettavaa tietoa, sivistää ja viihdyttää, vahvistaa demokratiaa ja kulttuuria sekä edistää sananvapautta, tasa-arvoa ja yhteenkuuluvuutta. Palvelemme suomalaisia televisiossa, radiossa ja verkossa vuoden jokaisena päivänä kellon ympäri.

Jos et jatkossa halua vastaanottaa Ylen viestinnän lähettämiä tiedotteita, lähetä viesti osoitteeseen yleisradio@yle.fi. Tässä Ylen viestinnän lähettämien tiedotteiden tietosuojaseloste.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yleisradio Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye