Rami Mukkula voitti International Hammer Challengen

Jaa

Kuusankoskelainen 21-vuotias maajoukkuekeilaaja Rami Mukkula saavutti unelmansa voittaessaan Helsingin Talissa toista kertaa järjestetyn International Hammer Challengen. Kilpailu on yksi Euroopan kiuertueen osakilpailu.

Rami Mukkula kuittasi itselleen 6000 euroa voittorahoja
Rami Mukkula kuittasi itselleen 6000 euroa voittorahoja Tiina Viljakka / Suomen Keilailuliitto

Rami Mukkula saavutti sunnuntai-iltana unelmansa voittaessaan lahtelaisen Jouni Helmisen International Hammer Challengen yhden sarjan finaalissa 249-213. Samalla hän nappasi itselleen uransa ensimmäisen Euroopan kiertueen eli EBT-osakilpailuvoiton.

Finaali Mukkulan ja Helmisen välillä alkoi tunnustellen. Helminen teki hienon paikon kun hän paikkasi 2-10 reiän kolmanteen ruutuun. Mukkula sai ensimmäisenä kaatojuonesta kiinni, Helminen ei onnistunut tekemään peräkkäisiä kaatoja kahta enempää. Helminen lopetti sarjansa ensiksi, kymppiruutuun jäi seiskakeila pystyyn eikä kahden edellä olleen kaadon jono saanut jatkoa. Mukkulalle riitti hyvä avaus, joten kun vain kakkoskeila jäi pystyyn, kädet nousi ylös onnistumisen ja voiton merkiksi.

– Todella hyvältä tuntuu, ei tätä oikein muuten voi kuvailla. Tämä on ollut yksi unelmista ja nyt se toteutui, huokasi onnellisena Mukkula finaalin jälkeen.

– Karsinta meni yllättävän hyvin, sain ensimmäisellä suorituksella 1440 kasaan ja se riitti finaaliin. Finaalissa keskityin ajattelemaan vaan miten radat itselle toimii. Semifinaalissa radat olikin hyvin hallusssa, toisen pelin aikana katselin miten muut pelaa. Finaalissa lämmittelyn aikana keksin sitten heti ratkaisun miten pelata. Yhdellä suorituksella ykköseksi, aika täydellisesti meni. Kerrankin suunnitelmien mukaan, naureskeli voittaja.

– Nyt kun tuli ensimmäinen voitto, tarkoitus on käydä kiertämässä EBT-pelejä ja metsästää lisää. Seuraava päätähtäin on Talissa pelattava EBT-turnaus Ballmasters tammikuussa 2025, sitä ennen kierretään Suomen pelejä, Mukkula suunnitteli tulevaa.

Toiseksi sijoittui Jouni Helminen, joka voitti semifinaalissa Ruotsin Emil Svenssonin 247-220. Mukkula voitti semifinaalissa helsinkiläisen Joonas Jähin tiukassa ottelussa 279-244. Jähin sijoitus oli kolmas ja Svenssonin neljäs.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tiina Viljakka / Suomen Keilailuliitto
Lataa
Kilpailun kärkinelikko Rami Mukkula, Jouni Helminen, Joonas Jähi ja Emil Svensson
Lataa
Rami Mukkula
Lataa

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Keilailuliitto

Stella Lökfors MM-finaaliin pelaamaan kullasta - välierästä muodostui trilleri12.7.2024 10:46:01 EEST | Tiedote

Vasta 18-vuotias Stella Lökfors jatkoi sensaatiomaisia otteitaan keilailun nuorten MM-kilpailuissa Etelä-Korean Incheonissa. Lökfors voitti yksilökilpailun singlen välierässä varhain perjantaina USA:n Annalise O’Bryantin sarjavoitoin 2-1. Trilleriksi muodostununeessa välieräottelussa Lökfors voitti ratkaisevan sarjan isolla tuloksella tiukasti 254-241 ja pelaa MM-kilpailuiden singlen loppuottelussa ensi viikon torstaina. Lökforsin kanssa kullasta pelaa toisen välierän voittanut Singaporen Arianne Tay. Keilaseura Helsingin GB:tä edustavan Lökforsin MM-mitali on keilailussa nuorissa naisissa (U21) ensimmäinen Suomelle kymmeneen vuoteen.

Stella Lökfors varmisti MM-mitalin Koreassa - kymmenen vuoden tauko ohi11.7.2024 17:07:02 EEST | Tiedote

Suomi on viimeksi 2014 saavuttanut mitalin keilailun nuorten naisten (U21) MM-kilpailuista. Tänään keilaseura Helsingin GB:tä edustava Stella Lökfors pelasi Etelä-Korean Incheonissa yksilökilpailu singlen 16 parhaan jatkopeleissä upeasti, voitti oman lohkonsa ja varmisti henkilökohtaisen MM-mitalin. Lökfors kohtaa perjantaina singlen välierässä Suomen aikaan 5.30 USA:n Annalise O'Bryantin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.