Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Autto: Henna Virkkusen komissaarin rooli on keskeinen Euroopan tulevaisuudelle

Jaa

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kertoi tänään suunnittelemansa uuden komission salkkujaon. Suuren valiokunnan puheenjohtaja Heikki Autto (kok.) iloitsee Suomen tulevan komissaarin Henna Virkkusen roolista varapuheenjohtajana, jonka vastuulla on teknologinen suvereniteetti, turvallisuus ja demokratia.

Heikki Autto. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Heikki Autto. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kertoi tänään suunnittelemansa uuden komission salkkujaon. Suuren valiokunnan puheenjohtaja Heikki Autto (kok.) iloitsee Suomen tulevan komissaarin Henna Virkkusen roolista varapuheenjohtajana, jonka vastuulla on teknologinen suvereniteetti, turvallisuus ja demokratia.

”Olen todella iloinen Hennan ja Suomen puolesta. Toisen varapuheenjohtajan rooli yhdistettynä näin painavaan salkkuun on meille erinomainen uutinen. Tämä komissaarin salkku on erittäin merkittävä myös Euroopan tulevaisuuden kannalta, sillä meidän täytyy parantaa kilpailukykyämme suhteessa Yhdysvaltoihin ja Kiinaan. Tätä tehdään eritoten juuri teknologian ja digitalisaation saralla”, Autto iloitsee.

Virkkunen toimii komission toisena varapuheenjohtaja. Yhteensä varapuheenjohtajia on kuusi. Virkkusen salkkuun kuuluvat muun muassa uusi läpimurtoteknologia, teknologian turvallisuusnäkökulmat sekä oikeusvaltion suojeleminen. Ursula von der Leyen nosti esille teknologisen suvereniteetin yhtenä keskeisistä politiikan aloista.

”Nämä alat ovat kaikki erittäin keskeisiä Euroopalle, ja Henna on tähän komissaarin rooliin loistava valinta. On hienoa, että meillä on Suomesta ollut vahva ehdokas, jolle von der Leyen on luottanut näin painavan roolin”, Autto sanoo.

Nyt julkaistu ehdotettu salkkujako on askel kohti uutta komissiota. Seuraavaksi komissaariehdokkaat ovat Euroopan parlamentin kuultavana, jonka jälkeen jokaisen komissaarin ja koko komission on saatava Euroopan parlamentin hyväksyntä. Komission on oletettu pääsevän aloittamaan työnsä joulukuussa.

”Euroopan parlamentin kuulemiset ovat tärkeä osa prosessia. Toivon, että kuulemiset menevät sujuvasti, jotta uusi komissio pääsee aloittamaan työnsä mahdollisimman pian. Nykyisessä maailmantilanteessa on tärkeää, että kaikki eurooppalaiset instituutiot pääsevät tekemään työtään”, Autto toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Sirén: SDP:n Berg maalaa perusteettomia uhkakuvia paikallisen sopimisen uudistamisesta14.9.2024 12:41:05 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja ja eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Kim Berg julkaisi tiedotteen, jossa hän maalasi perusteettomia uhkakuvia paikallisen sopimisen laajentamista koskevasta hallituksen esityksestä. Kokoomuksen kansanedustajan ja työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtajan Saara-Sofia Sirénin mielestä Bergin puheet osoittavat jälleen kerran, ettei SDP:llä ole minkäänlaista valmiutta työmarkkinoiden maltilliseen ja vastuulliseen uudistamiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye