Oulun yliopisto palkitsi työryhmiä - mukana turvallinen tila, digituki ja terveydenhuollon saavutettavuuden edistämistä
Digimentorit, kirjaston turvallisen tilan työryhmä, tuotantotalouden tutkimusyksikkö sekä suun terveyden digiloikkaa edistävä tutkimusryhmä palkittiin yliopiston arvojen mukaisesta toiminnasta.

Oulun yliopiston arvoja ovat: onnistumme yhdessä, kannamme vastuuta ja luomme uutta. Näiden arvojen esimerkillisestä toteuttamisesta palkittin lukuvuoden avajaisten yhteydessä neljä työryhmää, jotka ovat henkilöstön mukaan edistäneet Oulun yliopiston arvoja toiminnassaan.
Rehtori Jouko Niinimäki palkitsi tänä vuonna Digimentorit, Yliopiston kirjaston turvallisen tilan työryhmän, professori Harri Haapasalon ja tuotantalouden tutkimusyksikön sekä Saujanya Karkin ja terveydenhuollon saavutettavuutta edistävän tutkimustyöryhmän suun terveyden digiloikka.
Perusteluita palkinnoille yhdistävät palkittujen tasa-arvoinen ja innovatiivisuutta tukeva toimintatapa sekä alla luetellut erityispiirteet.
Digimentoreiden toiminta vahvistaa Oulun yliopiston digitaalisuuteen liittyvien tavoitteiden toteuttamista käytännönläheisesti tarjoamalla tukea digitalisaation hyödyntämiseen eri tilanteissa. Digimentorit vauhdittavat tärkeää jatkuvan ja joustavan oppimisen ajatusta arjen ja tulevaisuuden tarpeet huomioiden.
Kirjaston turvallisen tilan työryhmä on panostanut aktiivisesti niin fyysisen kuin psykologisestikin turvallisen tilan luomiseen ohjein ja kyselyin ja kiinnittänyt näin erityistä huomiota jokaisen kirjaston käyttäjän tasa-arvoiseen kohteluun ja syrjinnän torjumiseen.
Tuotantotalouden tutkimusyksikkö on professori Harri Haapasalon johdolla onnistunut luomaan työympäristön, jossa sekä työ- että opiskelutyytyväisyys ovat olleet huippuluokkaa. Moderni johtajuus toimii suunnannäyttäjänä innovatiiviselle ja kestävän kehityksen huomioivalle työlle.
Väestöterveyden tutkimusyksikön lehtori Saujanya Karki työryhmineen on puolestaan pyrkinyt kehittämään teknologian ja muun muassa tekoälyn mahdollisuuksia suun terveyden parantamisessa, erityisesti ennaltaehkäisevän hoidon ja saavutettavuuden näkökulmasta.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Leena HirvonenViestinnän johtava asiantuntijaOulun yliopisto
Strateginen ja organisaatioviestintä, media- ja yhteiskuntasuhteet
Kuvat

Tietoja julkaisijasta
Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto
Maailman terveyspäivänä huomio äitien ja vauvojen hyvinvointiin – Oulun yliopiston tutkimus valottaa ennenaikaisen synnytyksen mekanismeja7.4.2025 05:50:00 EEST | Tiedote
Oulun yliopiston tutkimuksessa on saatu lupaavia tuloksia spontaanien ennenaikaisten synnytysten ehkäisemiseksi. Ennenaikainen synnytys on merkittävä riski sekä äideille että vauvoille, ja siihen liittyvät komplikaatiot ovat yksi suurimmista vastasyntyneiden kuolleisuuden syistä.
Uudet professorit esittäytyvät Oulun yliopistossa juhlaluennoilla ti 8.4.2025 klo 13–152.4.2025 12:16:00 EEST | Tiedote
Kuinka semanttinen viestintä määrittelee tietoliikenteen? Millainen on ohjelmistoarkkitehtuurin tulevaisuus, tai entäpä resilienssi yksilöllisesti ja alueellisesti? Kuulemme myös teräksen laatukysymyksistä, kun uudet professorimme johdattelevat kuulijoita ajankohtaisten tutkimusteemojensa äärelle kaikille avoimilla juhlaluennoilla Linnanmaan Tellus Stagella tiistaina 8.4.2024 kello 13–15. Tilaisuutta voi seurata myös etäyhteyksin.
Suomalainen huoltovarmuus: Viljan varastoinnista sosiaaliseen kriisinkestävyyteen2.4.2025 05:35:00 EEST | Tiedote
Suomalainen huoltovarmuus on aiempina vuosisatoina perustunut elintarvikkeiden säilöntään. 2000-luvulla kriisinkestävyys tarkoittaa myös tiedollista, kielellistä ja sosiaalista huoltovarmuutta.
Professori Mikko Hallman saa lastenlääketieteen arvostetuimman palkinnon1.4.2025 05:50:00 EEST | Tiedote
Rosén von Rosenstein -mitali myönnetään joka viides vuosi kolmelle tai neljälle ansioituneelle lastenlääkärille, ja sen jakaa Uppsalan yliopisto Ruotsissa. Mitalia pidetään maailman arvostetuimpana lastenlääketieteen palkintona. Se on nimetty modernin lastenlääketieteen perustajan Nils Rosén von Rosensteinin mukaan. Professori Hallman vastaanottaa palkinnon Uppsalassa 1. huhtikuuta järjestettävässä juhlatilaisuudessa.
Aistiyliherkkyys haastaa arjen – aistikuormituksella voi olla merkittäviä vaikutuksia mielenterveyteen ja sosiaaliseen toimintakykyyn27.3.2025 06:37:00 EET | Tiedote
Luokkahuoneen hälinä, kirkas valaistus, hankaava vaate tai suussa omituiselta tuntuva ruoka voivat tehdä tavallisesta arjesta raskasta aistiyliherkälle. Oulun yliopistossa tutkitaan, miten arkipäivän aistikuormitus heijastuu psyykkiseen vointiin ja sosiaaliseen toimintakykyyn lapsilla ja aikuisilla.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme