Rakli ry

Raklin Workplace Awards: Henkilöstön osallistaminen korostuu Suomen parhaiden työympäristöjen kehittämisessä

Jaa

Tänä vuonna Raklin Workplace Awards -kilpailun voittajiksi nousivat EY, Steerpath, Gofore kumppaneinaan Jatke, Ahlström ja Suunnittelemo, Docrates ja Kohina sekä Newsec. Kilpailu palkitsi työympäristöjen parhaita tekoja neljässä eri sarjassa: organisaatiokulttuuri ja johtaminen, uusien työvälineiden ja teknologioiden kehitys, fyysisen työympäristön kehittäminen sekä vastuullisuus.

“Työympäristöt ja niiden käyttö ovat suuressa muutoksessa hybridityön kehittyessä. Tällä kilpailulla haluamme kirittää suomalaisen työelämän ja työympäristöjen kehitystä jakamalla parhaita oppeja niin pienistä kuin suurista työympäristöteoista,” sanoo Raklin toimitila-asioista vastaava johtaja Mikko Östring.

Datalähtöisen johtamisen edelläkävijyyttä

EY voitti organisaatiokulttuuri ja johtaminen -kategorian dataan pohjautuvalla Helsingin Korkeavuorenkadulla sijaitsevalla työympäristöllään. Työympäristön suunnittelussa on ollut keskiössä henkilöstön hyvinvointi, kestävä kehitys ja työntekijäkokemus. Työympäristöprojektissa laitettiin myös paljon painoarvoa henkilöstön osallistamiseen ja muutosjohtamiseen. Johtamista tehdään kokonaisvaltaisesti työympäristöstä ja henkilöstön käyttäjätiedosta saadun datan avulla, mikä tuomariston mukaan erottuu monista muista suurista organisaatioista.

Kunniamaininnan samassa kategoriassa sai Weladon jaetun johtajuuden malli. Weladossa johtajuus on jaettu jokaisen työntekijän tehtäväksi, ei ainoastaan johdon tai esihenkilöiden. Jokaisen weladolaisen tehtävä on huolehtia ihmisten hyvinvoinnista, tiimien menestyksestä, terveestä taloudesta ja asiakaskokemuksesta.

Sovellus tarjoaa uudenlaisia ratkaisuja hybridityön ja tilankäytön johtamiseen

Uusien työvälineiden ja teknologioiden kehityksen kategorian voitti työympäristösovellusten kehittämiseen erikoistunut Steerpath. Hybridityöhön kehitetty Steerpath-sovellus tarjoaa työntekijöille työkaluja, joiden avulla he voivat valita parhaan työskentelypaikan jokaiselle viikonpäivälle. Merkittävin sovelluksen tarjoama ominaisuus on yhteisöllisyys ja vuorovaikutuksen mahdollisuus kollegoiden kanssa. Sovellus vastaa ajankohtaiseen tarpeeseen hybridityön johtamisessa ja sen mahdollistama käyttöastemittaus tarjoaa konkreettisia johtopäätöksiä tilankäyttöön.

Yhteisöllisyyttä vahvistavat työtilat erottuivat 

Fyysisen työympäristön kategoriassa palkittiin kaksi voittajaa. Digitaalisen muutoksen konsulttiyhtiö Goforen pääkonttori muutti Tampereella uuteen punatiiliseen GO21-toimitilakortteliin. Vuonna 2023 valmistuneet tilat on toteutettu yhdessä Jatkeen, Ahlströmin ja Suunnittelemon kanssa. Tilat mahdollistavat hybridityön, monipaikkaisuuden, muunneltavuuden sekä kohtaamiset tiimien, asiakkaiden ja laajemman yhteisön kesken. Kilpailussa voittoasemaan vaikutti tilojen muunneltavuus ja muuntojoustavuus sekä käytössä oleva jatkuvan kehittämisen malli.

Docrates Syöpäsairaalan laajennusprojekti palkittiin kategorian toisena voittajana. Sairaalassa huomioidaan erityisellä tavalla niin asiakas- kuin työntekijäpolku sekä näiden parempi kohtaaminen. Projektia on ollut toteuttamassa Kohina. Lopputuloksena on asiakaskokemus, jossa potilas nähdään vahvemmin asiakkaana kuin potilaana. Lisäksi tilat kannustavat henkilökuntaa kokoontumaan yhteen, mikä edistää henkilöstön yhteisöllisyyttä.

Vastuullisuuden eri osa-alueiden huomioimista kaikissa vaiheissa

Kiinteistöalan asiantuntijayritys Newsec voitti vastuullisuuden kategorian työympäristökehitysprojektillaan, joka toteutettiin yrityksen omien asiantuntijoiden voimin. Päätöksissä näkyi henkilöstön monimuotoisuus eri tasoilta. Tuomaristo kehui erityisesti kokonaisvaltaista ja selkeää toteutusta, jossa vastuullisuuden eri osa-alueet on huomioitu projektin kaikissa vaiheissa.

Kunniamaininnan kategoriassa sai Ylvan vastuuttomuusraportti, joka on tuomariston mukaan raikas ja havainnollinen tapa nostaa esiin vastuullisuustoiminnan kipu- ja kehityskohtia.

”Kilpailuteot ovat osoitus siitä, että työympäristöissä tehdään vaikuttavia, henkilöstöä osallistavia ja eri osapuolet huomioivia toteutuksia. Organisaatioissa työympäristö nähdään oleellisena osana henkilöstön sekä asiakkaiden hyvinvointia ja siihen halutaan panostaa monipuolisesti”, kertoo tuomariston puheenjohtaja Mikaela Öberg.

FAKTA: Workplace Awards -kilpailu

  • Kilpailun järjestää vuosittain Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli ry
  • Tavoitteena on tunnistaa ja jakaa parhaita toteutuksia työympäristöjen kokonaisvaltaisesta kehittämisestä
  • Kilpailu järjestettiin nyt kuudennen kerran ja siihen osallistui tällä kertaa 24 tekoa. Kilpailu tunnettiin aiemmin nimellä Vuoden työympäristöteko.
  • Kilpailun tuomaristossa olivat Mikaela Öberg Varmasta, Peggie Rothe Leesmanilta, Matti Vartiainen Aalto-yliopistosta, Sami Laine Yliopiston Apteekista ja Susanna Aula Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli ry:stä.

 

Lisätietoja kilpailusta:

Mikko Östring, johtaja, toimitilat, Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli ry, puh. 050 301 8933

Lisätietoa voittajateoista:

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Uusien työvälineiden ja teknologioiden kehityksen kategorian voitti Steerpath.
Uusien työvälineiden ja teknologioiden kehityksen kategorian voitti Steerpath.
Lataa
EY voitti organisaatiokulttuuri ja johtaminen -kategorian
EY voitti organisaatiokulttuuri ja johtaminen -kategorian
Lataa
Fyysisen työympäristön kategoriassa palkittiin Docrates Syöpäsairaalan laajennusprojekti.
Fyysisen työympäristön kategoriassa palkittiin Docrates Syöpäsairaalan laajennusprojekti.
Lataa
Fyysisen työympäristön kategoriassa palkittiin konsulttiyhtiö Gofore.
Fyysisen työympäristön kategoriassa palkittiin konsulttiyhtiö Gofore.
Mari Lahti IDEAS
Lataa
Kiinteistöalan asiantuntijayritys Newsec voitti vastuullisuuden kategorian.
Kiinteistöalan asiantuntijayritys Newsec voitti vastuullisuuden kategorian.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistönomistajat ja rakennuttajat Rakli ry on maamme kattavin ja vaikuttavin ammattimaisten kiinteistönomistajien ja rakennuttajien järjestö. Valvomme jäsentemme etua, osallistumme yhteiskunnalliseen keskusteluun sekä teemme työtä kestävän elinympäristön puolesta. Tarjoamme myös tutkittua tietoa vastuullisen päätöksenteon tueksi sekä kehitämme toimialaa ja jäsentemme osaamista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakli ry

Rakentamisen vaikeudet jatkuvat, mutta pahin kuoppa näyttää olevan takanapäin10.9.2024 10:00:00 EEST | Tiedote

Suomessa rakentamisen alamäki on ollut muita euroalueen maita syvempi. Alan vaikeudet jatkuvat kuluvanakin vuonna, mutta laskeva korkotaso, alhaisempi inflaatio ja taloustilanteen kohentuminen tukevat rakentamisen toipumista. Rakentamisen määrän ennustetaan supistuvan edelleen 5–6 prosenttia kuluvana vuonna ja kääntyvän noin 6 prosentin kasvuun vuonna 2025. Kiinteistökauppamarkkinassa eletään odottavissa tunnelmissa, mutta kiinteistösijoittajat ovat varovaisen optimistisia loppuvuoden suhteen. Näin kertoo rakentamis- ja kiinteistöalan näkymistä Raklin suhdannekatsaus.

Täydennysrakentaminen pienentää hiilijalanjälkeä merkittävästi – rakennetussa ympäristössä potentiaalia nopeisiin päästövähennyksiin27.8.2024 13:00:00 EEST | Tiedote

Raklin tuoreen vähähiilisyystiekartan case-esimerkit osoittavat, että tiiviimpi kaupunkirakentaminen vähentää rakennetun ympäristön päästöjä yli kolmanneksella. Käyttötarkoituksen muutoksilla ja tyhjien neliöiden käyttöönotolla säästöpotentiaali on jo yli 40 prosenttia. Purkaminen ja uuden rakentaminen tuottaa 15 prosentin päästövähennyksen.

Mediatilaisuus ti 10.9. klo 9–10: Milloin Suomessa koetaan suhdannekäänne? Rakli julkistaa uudistetun kiinteistösijoittamisen ja rakentamisalan suhdannekatsauksensa syksylle26.8.2024 08:00:00 EEST | Kutsu

Ammattimaisia kiinteistönomistajia ja rakennuttajia edustava Rakli julkaisee kiinteistösijoittamiseen ja rakentamisalaan keskittyvän suhdannekatsauksensa tiistaina 10.9. Suhdannekatsauksessa päivitetään rakentamisen markkinan tämänhetkinen tilanne sekä käsitellään kiinteistösijoittamisen näkymiä: Milloin suhdannekäänne tapahtuu Suomessa ja voidaanko jo havaita merkkejä piristymisestä? Miten suhdannekäänne vaikuttaa kiinteistö- ja rakentamisalaan? Milloin kiinteistösijoittaminen käynnistyy uudelleen takkuamisen jälkeen ja miten se vaikuttaa asuntokaupan ja rakentamisen näkymiin?

Mediatilaisuus ti 27.8. klo 9–10: Miten kaupungeissa vähennetään rakennetun ympäristön päästöjä? Raklin tiekartta avaa konkreettisia keinoja13.8.2024 10:28:21 EEST | Kutsu

Raklin vähähiilisyystiekartan perusteella kaupungeissa on valjastettava hukkaneliöt hyötykäyttöön ja edistettävä täydentävää lisärakentamista biodiversiteetti huomioiden. Kiinteistöjen käyttötarkoituksia joustavasti muuttamalla ja rakentamisen tiivistämisellä voidaan saada merkittäviä päästövähennyksiä.

Helsinki Research Forum: Pääkaupunkiseudun toimistotilojen vajaakäyttö lievässä kasvussa1.7.2024 10:06:12 EEST | Tiedote

Helsinki Research Forum päivitti pääkaupunkiseudun keskeisten toimistoalueiden vajaakäyttöasteen sekä tarkastelussa olevan toimistokannan. Kesäkuun 2024 lopussa tyhjää toimistotilaa oli 624 000 neliömetriä. Vajaakäyttöaste nousi edellisen kvartaalin loppuun verrattuna 0,2 prosenttiyksikköä. Merkittävimmät muutokset nähtiin Otaniemessä, Aviapoliksessa ja Keilaniemessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye