Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Limnell: Hallitus huolehtii tiukassakin taloustilanteessa Suomen ja suomalaisten turvallisuudesta

Jaa

Kokoomuksen kansanedustaja Jarno Limnell korostaa, että hallitus varmistaa Suomen ja suomalaisten turvallisuuden haastavasta taloustilanteesta huolimatta.

Jarno Limnell. Kuvaaja: Kimmo Falck.
Jarno Limnell. Kuvaaja: Kimmo Falck.

Kokoomuksen kansanedustaja Jarno Limnell korostaa, että hallitus varmistaa Suomen ja suomalaisten turvallisuuden haastavasta taloustilanteesta huolimatta. Limnell painottaa, että Suomen puolustuksen kehittämiseen ja kansallisen turvallisuuden ylläpitämiseen kohdistuvat panostukset ovat välttämättömiä.

"Vaikeassakin taloustilanteessa valtion tärkein tehtävä on pitää suomalaiset turvassa. On erittäin tärkeää, että panostamme niin ulkoiseen kuin sisäiseen turvallisuuteemme. Epävakaa turvallisuusympäristömme edellyttää kykyä toimia, ennaltaehkäistä ja puolustautua kaikissa toimintaympäristöissä, ja samalla huomioida kyber- ja informaatiopuolustuksen vaatimukset", Limnell toteaa.

Hallitus on sitoutunut pitämään puolustusmenot Naton tavoitteen mukaisella kahden prosentin tasolla suhteessa bruttokansantuotteeseen. Puolustusministeriön budjettiehdotus vuodelle 2025 on yhteensä 6,5 miljardia euroa, mikä on 554,2 miljoonaa euroa (9 %) enemmän kuluvan vuoden talousarvioon nähden. Kasvua budjettiin tuovat erityisesti monitoimihävittäjien hankinnat, jotka ovat keskeinen osa Suomen puolustusjärjestelmää.

Limnellin mukaan kansallinen puolustuskyky perustuu jatkossakin yleiseen asevelvollisuuteen, koko maan puolustamiseen ja korkeaan maanpuolustustahtoon.

"On myös tärkeää, että kynnystä osallistua maanpuolustukseen madalletaan sukupuolesta riippumatta. Siksi on hyvä, että hallitus kehittää asevelvollisuutta sekä laajentaa kutsunnat koskemaan koko ikäluokkaa", Limnell toteaa.

Lisäksi Limnell korostaa, että Suomen on jatkettava määrätietoista tukeaan Ukrainalle.

"On tärkeää, että jatkamme tukeamme Ukrainalle niin kauan kuin se on tarpeen. Meidän ja muiden länsimaiden on varmistettava, että Ukraina kykenee puolustamaan itseään ja luomaan olosuhteet rauhanneuvotteluille", Limnell sanoo.

Limnellin mukaan Suomen turvallisuuspolitiikan perusta on vahva kansallinen puolustus ja Kokoomus pitää huolta siitä, että puolustuskyky säilyy vahvana myös tulevaisuudessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye