Museovirasto

Museovirasto avasi avustushaun kulttuuriperintöalan yhteisöjen toimintaan vuodelle 2025

Jaa

Museoviraston jakamalla avustuksella vahvistetaan valtakunnallisten tai muiden kansallisesti merkittävien kulttuuriperintöalan yhteisöjen toiminnan edellytyksiä. Avustuksia haetaan Haeavustuksia.fi-palvelun kautta 12.11.2024 klo 15 mennessä.

Seminaariyleisöä museoalan tapahtumassa. Kuva Travis Nurminen, Museovirasto
Seminaariyleisöä museoalan tapahtumassa. Kuva Travis Nurminen, Museovirasto

Avustuksen tavoitteena on edistää kulttuuriperinnön merkitystä, arvostusta ja vaikutusta yhteiskunnassa ja kulttuuriperintöalan kehittymistä, osaamista ja kansainvälistymistä. 

Avustusta voidaan myöntää valtakunnallisille tai muille kansallisesti merkittäville kulttuuriperintöalan yhteisöille. Avustuksen saajan tulee olla oikeuskelpoinen yhteisö tai säätiö. Avustusta ei myönnetä yksityishenkilöille, toiminimille, kunnille, kuntayhtymille tai oppilaitoksille. 

Avustus myönnetään yleisavustuksena, ja se on tarkoitettu hakijan vuotuiseen toimintaan. Jos tuki kohdistuu vain tiettyyn toiminnan osa-alueeseen, avustus myönnetään kohdennettuna yleisavustuksena. Avustukset ovat harkinnanvaraisia. Avustus siirtyi opetus- ja kulttuuriministeriöltä Museoviraston jaettavaksi vuonna 2023. 
 
Vuonna 2024 yleisavustusta myönnettiin 14 hakijalle yhteensä 304 000 euroa. 

Tätä avustusta haetaan uudessa valtionhallinnon yhteisessä Haeavustuksia.fi-palvelussa.  
Hakuilmoitus sekä avustusehdot ovat luettavissa palvelussa. 

Lisätiedot: 

Erikoisasiantuntija Marianne Koski, p. 0295 33 6044 
Erikoisasiantuntija Anna Stockley, p. 0295 33 6178 
etunimi.sukunimi@museovirasto.fi 

Avainsanat

Linkit

Museovirasto Museovirasto on kulttuuriperinnön asiantuntija, palvelujen tuottaja ja toimialansa kehittäjä. Museovirasto pitää huolta monimuotoisen kulttuuriperinnön säilymisestä sekä edistää sen saavutettavuutta ja avointa käyttöä. Museovirasto on opetus- ja kulttuuriministeriön alaisuudessa toimiva viranomainen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Museovirasto

Museoviraston yt-neuvottelut johtavat palveluiden supistamiseen, museokohteiden sulkemiseen ja laajoihin lomautuksiin24.10.2024 14:00:00 EEST | Tiedote

Museoviraston yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen. Neuvotteluissa haettiin 3,2 miljoonan euron leikkauksia vuoden 2025 toimintamenoista. Museovirastossa toimivan Suomen kansallismuseon museokohteista suljetaan Seurasaari, Hvitträsk, Louhisaari sekä Langinkoski. Kulttuuriympäristöön, kokoelmiin ja museoalaan liittyvät asiantuntija- ja viranomaispalvelut supistuvat ja hidastuvat, ja kehittämishankkeita keskeytetään. Taloutta sopeutetaan lomauttamalla viraston lähes koko henkilöstö eri pituisiksi ajoiksi, vähentämällä määräaikaisuuksia, jättämällä kausityöntekijöitä palkkaamatta sekä leikkaamalla palvelunostoja mittavasti.

Varkauden teollinen perintö Euroopan kulttuuriperintötunnuksen hakijaksi1.10.2024 10:38:00 EEST | Tiedote

Opetus- ja kulttuuriministeriö on valinnut Museoviraston esityksestä Varkauden teollisen perinnön Euroopan kulttuuriperintötunnuksen (European Heritage Label) seuraavaksi hakijaksi. Varkauden museokeskus Konstin, Varkauden kaupungin sekä Visit Varkauden yhdessä hakema kohde tuo teollistumisen historiaa itäisessä Suomessa työväenliikkeen noususta kansalaisyhteiskunnan muotoutumiseen lähes 300 vuoden ajalta. Tunnukset myöntää Euroopan komissio.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye