Tampereen yliopisto

Kutsu medialle: Tervetuloa tutustumaan lasten ja nuorten yliopisto Juniversityn toimintaan torstaina 10.10.!

Jaa

Tampereen yliopiston Juniversity, lasten ja nuorten yliopisto, on saanut uudet tilat yliopiston keskustakampukselta.

Kolme lasta violetit paidat päällä, vaaleanruskea tausta.

Juniversityn toiminta innostaa oppimiseen ja luo mahdollisuuksia kiinnostua tieteistä esimerkiksi tiedetyöpajojen, luentojen ja yliopistovierailujen avulla. Ytimenä ovat opetusryhmille suunnatut palvelut aina varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. 

– Kohdistamalla toimintaamme opetusryhmille pääsemme tekemään tiedettä tutuksi ja kertomaan korkeakoulutuksen mahdollisuuksista tasa-arvoisesti myös niille, jotka eivät muuten löytäisi mukaan palveluidemme ääreen, kertoo erityisasiantuntija Laura Salkonen.  

Lue lisää Juniversityn uusista tiloista

Kutsumme median edustajat lämpimästi tervetulleiksi tutustumaan uusiin tiloihin ja toimintaan torstaina 10.10.2024 kello 9.45 alkaen.

Uudet tilat sijaitsevat yliopiston keskustan kampuksella, TietoPinni-rakennuksen 0-kerroksessa osoitteessa Kanslerinrinne 1, Tampere. Pyydämme ilmoittamaan tulosta etukäteen osoitteeseen juniversity@tuni.fi  

Tiloissa järjestetään vierailun aikana nuorille suunnattu Tiedekahvila. Tutustu ohjelmaan täällä. 

Yhteyshenkilöt

Tuulikki Harsiaasiantuntija (kansallinen opiskelijarekrytointi ja toisen asteen yhteistyö)

Puh:+358505754470

Linkit

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 22 000 opiskelijaa ja henkilöstöä yli 4 000. Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto

Tutkijat onnistuivat rakentamaan kaksi toisiinsa yhdistynyttä verisuoniverkostoa9.10.2024 11:40:00 EEST | Tiedote

Tampereen yliopiston tutkijat kehittivät soluviljelyalustan, jolla voidaan rakentaa kaksi erillistä, toisiinsa yhdistynyttä verisuoniverkostoa. Edistysaskeleella voi olla mullistava vaikutus biolääketieteen tutkimukseen. Ihmiskudosten tutkimusmallien eli kudossirujen kehitys tuo merkittäviä taloudellisia hyötyjä lääkekehitykseen, vähentää eläinkokeiden tarvetta ja mahdollistaa personoidut hoidot.

Tutkimus tarkensi ruutuajan yhteyttä lapsen psykososiaaliseen oireiluun7.10.2024 14:15:08 EEST | Tiedote

Tuore tutkimus lisää tietoa digitaalisen median parissa vietetystä ajasta lasten arkielämässä. Tulokset vahvistavat aiempien tutkimuksen havaintoja siitä, että lisääntynyt ruutuaika on yhteydessä lasten psykososiaaliseen oireiluun kuten tarkkaavuus- ja keskittymisvaikeuksiin. Tutkijat korostavat vanhempien hyvinvoinnin merkitystä ja lapsen ohjaamisen roolia arvioitaessa ruutuajan vaikutuksia. Ruutuajan yhteys lapsen oireiluun havaittiin tutkimuksessa voimakkaampana, kun myös lapsen äiti raportoi omasta heikentyneestä hyvinvoinnistaan.

Väitös: Itsekasvatuksesta eväitä ekologisiin kriiseihin7.10.2024 08:15:00 EEST | Tiedote

Väitöstutkimuksessaan kasvatustieteen maisteri Johanna Kallio tutki itsekasvatusta eli aikuisten omaehtoista eettistä kasvatusprosessia maailmassa, joka parhaillaan järkkyy ekologisesti. Kallio syventyi tutkimuksessaan luontosuhteen tietoisen kehittämisen tapoihin, joiden avulla esimerkiksi sivistysalan toimijat sekä aktivistit voivat kehittää koulutustoimintaansa. Väitöskirja osallistuu Sivistyksen teemavuoden 2024 keskusteluihin tuomalla esiin ekologisen sivistymisen keskeistä merkitystä ajassamme.

Väitös: 1920- ja 30-luvun kotimaiset nuortenkirjat osallistuivat aikansa yhteiskunnalliseen keskusteluun3.10.2024 09:31:12 EEST | Tiedote

Hellevi Hakalan väitöskirja käsittelee sotien välisen ajan kotimaista nuortenkirjallisuutta, joka on ollut lähes tutkimatonta aluetta. Epäajankohtaiseksi ja viihteelliseksi kirjallisuudeksi tuomittuna se on jäänyt pitkälti kirjallisuuden kaanonin ja tutkimuksen ulkopuolelle. Hakala osoittaa nuortenkirjojen olleen tärkeä osa yhteiskunnallista keskustelua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye