Varsinais-Suomen ELY-keskus

Varsinais-Suomen ELY-keskus on hankkinut 60,3 hehtaaria alueita luonnonsuojeluun osaksi Saaristomeren kansallispuistoa

Jaa

Alueet sijaitsevat Paraisten Nauvossa, Bodössä ja Mjoössä. Hankittavilla alueilla on merkittävää saaristoluontoa.

Mäntyjä Bodön pääsaarelta hankitulta alueelta.
Mäntyjä Bodön pääsaarelta hankitulta alueelta. Antti Palmunen

Varsinais-Suomen ELY-keskus on hankkinut valtion omistukseen 60,3 hehtaaria maa-alueita Paraisten Nauvosta, Bodöstä ja Mjoöstä. Alueet hankitaan kolmelta eri tilalta osaksi Saaristomeren kansallispuistoa.

Bodön pääsaarelta alueita hankitaan suojeluun n. 48 ha ja Mjoön saarelta 10 ha. Lisäksi kansallispuistoon hankitaan Bodön eteläpuolella sijaitseva kuuden saaren ryhmä, johon kuuluvat mm. Bodö grunden ja Hästharun saaret.

Hankittavilla alueilla on neljä rakentumatonta yleiskaavaan merkittyä loma-asuntoalueen paikkaa (RA-alue), ja nämä alueet kuuluvat myös Natura 2000 -verkostoon.

Hankittavilla maa-alueilla on merkittävää saaristoluontoa, mm. vanhoja metsäalueita, joissa on runsaasti vanhoja kilpikaarnamäntyjä.

Lisätietoja:

ylitarkastaja Antti Palmunen, Varsinais-Suomen ELY-keskus, p. 0295 022 923 tai 0400 520 589

Kuvat

Mäntyjä Bodön pääsaarelta hankitulta alueelta.
Mäntyjä Bodön pääsaarelta hankitulta alueelta.
Antti Palmunen
Lataa
Maisemaa Paraisten saaristosta
Maisemaa Paraisten saaristosta
Antti Palmunen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye