SDP EDUSKUNTA

SDP:n Haatainen: Hallituksen on vedettävä vientivetoinen palkkamalli pois ja lopetettava työntekijöiden aseman jatkuva heikentäminen

Jaa

Kansanedustaja Tuula Haatainen vaatii hallitukselta toimia palkkatasa-arvon pelastamiseksi.

JP Flander / SDP

Orpon hallituksen vientivetoinen palkkamalli tulee toteutuessaan pysäyttämään sukupuolten palkkaerojen kaventamisen tulevaisuudessa.

Ero on edelleen huomattava: viime vuonna naisten ansiot olivat edelleen miesten ansioista vain 84,3 prosenttia.

– Palkkaerojen keskeisimpiä syitä on ammattien eriytyminen sukupuolen perusteella. Siksi onkin kummallista, että samalla kun Orpon hallitus vakuuttaa haluavansa parantaa työelämän tasa-arvoa, se tuo lain, joka sementoi esimerkiksi varhaiskasvatuksen työntekijöiden ja opettajien palkkakehityksen, toteaa Haatainen.

– Työelämän tasa-arvo toteutuu vasta, kun naisvaltaisten ammattien ansiokehitys vastaa työn arvostusta.

Hallituksen on vedettävä vientivetoinen palkkamalli pois ja lopetettava työntekijöiden aseman jatkuva heikentäminen. Hallituksen on pystyttävä parempaan, vaatii Haatainen.


SDP jätti yhdessä koko opposition kanssa hallitukselle välikysymyksen palkkatasa-arvosta. Välikysymyskeskustelu käydään tiistaina 15.10.2024.

Yhteyshenkilöt

Tuula HaatainenKansanedustaja, sivistysvaliokunnan puheenjohtaja

Puh:09 432 3026

Kuvat

JP Flander
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye