Kymenlaakson hyvinvointialue

Elimäen, Jaalan ja Miehikkälän terveysasemien mahdollisista toiminnan muutoksista päätetään syksyn aikana

Jaa

Aluehallitus päätti 8.10.2024, että Elimäen, Miehikkälän ja Jaalan terveysasemien toimintaa ei lakkauteta ennen kuin alueille on saatu korvaavat palvelut. Aluehallitus käsittelee ja tekee päätöksiä terveysasemien toiminnan jatkosta vasta, kun nämä korvaavat palveluvaihtoehdot tuodaan erikseen päätettäväksi syksyn 2024 aikana.

Ennen uusia päätöksiä näiden kolmen terveysaseman toiminnassa ei tapahdu muutoksia: Jaalan ja Elimäen terveysasemat ovat suljettuina toistaiseksi. Miehikkälän terveysasema palvelee edelleen kolmena päivänä viikossa.

Kymenlaakson hyvinvointialueen aluehallituksen terveysasemia koskeva päätös on herättänyt jonkin verran epätietoisuutta alueiden asukkaissa.

- Olemme saaneet asiakkailta yhteydenottoja päätöksen jälkeen. Elimäen ja Jaalan terveysasemat ovat olleet keväästä lähtien suljettuina henkilöstön saatavuushaasteiden vuoksi. Jotkut ovat voineet käsittää päätöksen niin, että nyt Elimäen ja Jaalan terveysasemien ovet aukeavat. Päätöstä näiden kolmen terveysaseman kohtalosta suuntaan tai toiseen ei ole kuitenkaan vielä tehty, selventää integraatiopalvelujohtaja Heli Kainulainen.

- Aluehallitus siis päätti siitä, että asia palautetaan uudelleen valmisteluun. Aluehallitus halusi, että esitetään selkeämmin, kuinka Jaalan, Elimäen ja Miehikkälän asukkaat saavat terveysasemapalvelut 1.1.2025 alkaen.

Aluehallitus käsittelee asiaa syksyn aikana.

Ennen uusia päätöksiä Jaalan ja Elimäen terveysasemat pysyvät edelleen suljettuina toistaiseksi. Miehikkälän terveysasema palvelee edelleen ajanvarauksella maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lisätietoja Miehikkälän terveysaseman toiminnasta.

Lisätietoja

Heli Kainulainen, ei tavoitettavissa 21.–22.10.2024
integraatiopalvelujohtaja
puh: 044 7027 500, heli.kainulainen@kymenhva.fi

Tuula Rajaniemi
johtajaylilääkäri
puh: 040 674 9064, tuula.rajaniemi@kymenhva.fi

Avainsanat

Kymenlaakson hyvinvointialue

Järjestämme Kymenlaakson sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut. Noin 159 500 asukkaan maakuntaan kuuluvat Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää ja Virolahti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kymenlaakson hyvinvointialue

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye