Varsinais-Suomen ELY-keskus

Varsinais-Suomen ja Satakunnan vilkas päällystyskausi tulee päätökseen

Jaa

Viimeisiä kilometrejä viedään tämän vuoden päällystyskauden osalta. Viikolla 44 päällystystöitä tehdään vielä muutamilla kohteilla sekä Varsinais-Suomessa että Satakunnassa. Kausi on ollut vilkas, ja päällystystöitä on tehty runsaasti molemmissa maakunnissa. Runsaat päällystysmäärät huomioiden kausi on sujunut varsin hyvin, joskaan ajoittaisilta liikennehäiriöiltä ei täysin vältyttykään. Tällä viikolla liikennehäiriöitä aiheutui muun muassa Saaristotiellä Paraisilla.

Kone päällystämässä tietä.

Vilkas päällystyskausi on näkynyt maakunnissa uutuuttaan hehkuvana mustana pintana ja runsaana päällystyskalustomääränä. Työmaista ja poikkeavista liikennejärjestelyistä huolimatta työkausi ovat sujunut varsin hyvin ja ongelmitta. Toki satunnaista palautetta työmaiden aiheuttamista liikennehäiriöistä on tullut. Tällä viikolla Saaristotiellä Paraisilla aamuliikenne ruuhkautui hetkellisesti Sattmarkin kohdalla, jossa erityisesti raskas kalusto ei päässyt ohittamaan työmaata saumattomasti muun muassa sillan ja kaiteiden rajaaman paikallisen ahtaan kohdan vuoksi. Tästä syystä rekat ja muut isot ajoneuvot seisoivat paikoillaan tukkien koko tien. Työmenetelmänä päällystyskohteella käytettiin remix-menetelmää, jossa päällystyskalustoa on vielä runsaammin perinteisiin menetelmiin verrattuna. Tämä on osaltaan voinut edesauttaa liikenneruuhkan syntyä.

Liikennejärjestelyt kohteelle toteutetaan Liikenne tietyömaalla – Päällystys- ja tiemerkintätyöt -ohjeen mukaisesti kunkin kohteen ominaisuudet huomioiden. Tämän vuoden runsaiden päällystysmäärien vuoksi työsuoritteiden aikarajoitteita harkittiin myös tarkkaan, jotta kaikki työt saataisiin tehtyä kauden aikana. Vilkasliikenteisillä väylillä voidaan esimerkiksi töiden aloitusaikaa rajoittaa aamuruuhkatuntien ulkopuolelle. Paraisten kohteella ei tämänkaltaista rajoitusta ollut ja työn aloituksen ajankohta aamulla oli hieman liian aikainen suhteessa aamuliikenteeseen.

Kiitämme tienkäyttäjiä kärsivällisyydestä ja työmaiden huomioon ottamisesta kuluneen kauden aikana ja toivomme turvallisia ajokilometrejä.

Viikon 44 päällystyskohteena olevia teitä:

  • Seututie 194 Kustavintie-Uhlu, Vehmaa
  • Yhdystie 2170 Eura-Nakkila, Nakkila, työt loppuun
  • Yhdystie 13004 Amttöö-Ahlainen, Pori

Lisäksi tehdään jalankulku- ja pyöräilyväylien päällystystä Riihikosken ja Mynämäen keskustassa.

Työnaikaiset liikennejärjestelyt

Työt ajoittuvat pääosin päivä- ja ilta-aikaan.

Matkantekoon ja mahdollisiin viivästyksiin on hyvä varata riittävästi aikaa, ja tarvittaessa suosia vaihtoehtoisia reittejä.

Töiden aikana ajoradan toinen ajokaista joudutaan sulkemaan liikenteeltä, ja liikenteen käytössä on yksi ajokaista. Liikenne pysäytetään työkohteissa kummastakin suunnasta vuorotellen.

Työmaiden kohdalla on alennettu nopeusrajoitus. Tietyömaan kohdalla on tärkeää noudattaa alennettua nopeusrajoitusta ja erityistä varovaisuutta, sillä kyse on tielläliikkujien lisäksi myös työmaalla työskentelevien turvallisuudesta.

Suunniteltuihin aikatauluihin voi tulla muutoksia muun muassa sään tai esimerkiksi kalustorikkojen vuoksi.

Ajantasaisimman tiedon päällystystyömaiden etenemisestä, sijainneista ja mahdolliset liikennejärjestelyt löydät Liikennetilanne-palvelusta.

Lisätietoja:

  • Varsinais-Suomen ELY-keskus: päällysteinsinööri Tero Ahokas, p. 0295 022 777 & tienpidon asiantuntija Hanna Skants, p. 0295 022 824
  • Peab Industri Oy: projektipäällikkö Juha Seppä, p. 040 722 1799 (yt:t 2170, 13004)
  • Asfalttikallio Oy: projekti-insinööri Jussi Yrjölä, p. 040 141 8900 (st 194, yt 2255, jalankulku- ja pyöräilytiet)

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Ännu en säsongsförlängning för Skärgårdens ringväg och Lilla ringvägen25.10.2024 13:00:00 EEST | Pressmeddelande

Populariteten för Skärgårdens ringväg och Lilla ringvägen fortsätter att växa, och NTM-centralen i Egentliga Finland svarar nu på detta genom att bevilja en förlängning av trafiksäsongen för år 2025. Detta innebär att ringvägarna nästa år går att färdas hela vägen runt mellan 9 maj och 14 september. Förlängningen ger fler möjligheter att uppleva den unika skärgården under den rofyllda tidiga hösten, då naturen i skärgården enligt många är som allra vackrast. En veckas förlängning ordnades redan för år 2024, och nu tillkommer ytterligare en vecka mitt under den bästa skördetiden.

Saariston rengasteille toinen kausipidennys vuodelle 202525.10.2024 13:00:00 EEST | Tiedote

Saariston Rengastien ja Pienen Rengastien suosio on jatkanut kasvuaan, ja Varsinais-Suomen ELY-keskus on vastannut tähän tarpeeseen myöntämällä reittien liikennöinnille kausipidennyksen vuodelle 2025. Tämä tarkoittaa, että rengastiet ovat vuonna 2025 kauttaaltaan kierrettävissä 9.5.–14.9. Pidennys antaa monipuolisemman mahdollisuuden kokea ainutlaatuinen saaristo myös alkusyksyn rauhallisempana aikana, jolloin saariston luonto on monen mielestä upeimmillaan. Reitit saivat viikon kausipidennyksen myös vuodelle 2024, ja nyt vielä sen lisäksi toisenkin lisäviikon kesken parhainta sadonkorjuuaikaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye