Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

SAVO24-valmiusharjoitus aktivoituu tällä viikolla

Jaa

Itä-Suomen aluehallintovirasto järjestää vuoden 2024 aikana alueellaan kaksi valmiusharjoitusta. SAVO24-harjoitus huipentuu käytännön harjoituspäiviin tällä viikolla 30. – 31.10.2024.

Itä-Suomen aluehallintoviraston järjestämät valmiusharjoitukset on tarkoitettu kunnille, hyvinvointialueille, viranomaisille ja muille alueen keskeisille toimijoille. Harjoitusten tavoitteena on vahvistaa alueellista valmiutta normaaliolojen häiriötilanteissa sekä poikkeusoloissa.

Valmiusharjoitukset koostuvat ennakkotehtävistä sekä info- ja koulutuspäivistä ja huipentuvat aktiivisiin harjoituspäiviin. POKA24-valmiusharjoituksen varsinaiset harjoituspäivät olivat 3.—4.9.2024 Pohjois-Karjalan alueella. Harjoitus toteutettiin samaan aikaan Kainuun prikaatin järjestämän paikallispuolustusharjoituksen kanssa. 

SAVO24-valmiusharjoituksen käytännön harjoituspäivät ovat 30.—31.10.2024 Etelä-Savon ja Pohjois-Savon alueilla. Aluehallintoviraston järjestämät harjoitukset eivät tule näkymään katukuvassa, sillä ne toteutetaan virtuaalisella alustalla.

Harjoitusten kuvitteellisena tilanteena on kiristynyt kansainvälinen tilanne, joka johtaa myös Suomessa turvallisuustilanteen heikentymiseen, kriittisen infrastruktuurin häiriöihin ja sotilaallisen voimankäytön uhan kasvuun. Harjoitusten skenaarion kautta pyritään kehittämään osallistuvien organisaatioiden tilannetietoisuutta, yhteistoimintakykyä sekä valmiutta turvata elintärkeät toiminnot normaaliolojen häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa.

Valmiusharjoitusta ja sen suunnittelua johtaa Itä-Suomen aluehallintovirasto.

Lisätietoja
pelastusylitarkastaja Esa Ahlberg, p. 0295 016 857, etunimi.sukunimi@avi.fi, Itä-Suomen aluehallintovirasto  
  
--
Aluehallintovirastot ovat järjestäneet syksyllä 2024 valmiusharjoituksia eri puolilla Suomea. Harjoituksissa on keskitytty mm. väestönsuojeluun, säteilyuhkaan ja sähkönjakelun häiriötilanteeseen. Kukin aluehallintovirasto tiedottaa erikseen oman alueensa harjoituksesta. SAVO24-harjoitus on järjestyksessä viimeinen.

HÄME24 Etelä-Suomen aluehallintovirasto 3. - 5.9.2024: varautuminen kuvitteellisiin poikkeusoloihin ja väestönsuojelutilanteeseen. Lisätietoja: Markku Hutka, p. 0295 016 721
POKA24 Itä-Suomen aluehallintovirasto 3. - 4.9.2024: sodan uhka ja sota. Lisätietoja: Esa Ahlberg, p. 0295 016 857
SÄDE24 Pohjois-Suomen ja Lapin aluehallintovirastot 4.9.2024: säteilytilanne. Lisätietoja: Tom Tallberg, p. 0295 017 563
LOUNAIS24 Lounais-Suomen aluehallintovirasto 9. - 10.10.2024: pitkäkestoinen sähkönjakelun häiriötilanne. Lisätietoja: Sami Iso-Lauri, p. 0295 018 105
SAVO24 Itä-Suomen aluehallintovirasto 30. - 31.10.2024: sodan uhka ja sota. Lisätietoja: Esa Ahlberg, p. 0295 016 857

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Sparkraven på organisationerna och medborgarnas känsla av otrygghet diskuterades i Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finlands regionala beredskapskommitté25.10.2024 15:15:00 EEST | Pressmeddelande

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finlands regionala beredskapskommitté sammanträdde torsdagen den 24 oktober 2024. I myndigheternas gemensamma lägesöversikt framhävdes sparåtgärderna som krävs av organisationerna och följderna detta har för personalresurserna och servicen. Därtill har man sett att ökningen av antalet våldsbrott försämrar medborgarnas trygghetskänsla.

Organisaatioiden säästöpaineet ja kansalaisten turvattomuuden tunne keskusteluttivat Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueellista valmiustoimikuntaa25.10.2024 15:15:00 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueellinen valmiustoimikunta kokoontui torstaina 24.10.2024. Moniviranomaisyhteistyönä tuotetussa tilannekatsauksessa korostuivat organisaatioihin kohdistuvat säästötoimet ja niiden vaikutukset henkilöstöresursseihin ja palveluihin. Lisäksi väkivaltarikosten kasvu on nähty heikentävän kansalaisten turvallisuuden tunnetta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye