Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Niina Oresmaa har utnämnts till direktör för ansvarsområdet för basservice, rättsskydd och tillstånd vid Regionförvaltningsverket i Södra Finland

Dela

Social- och hälsovårdsministeriet har utnämnt Niina Oresmaa till direktör för ansvarsområdet för basservice, rättsskydd och tillstånd vid Regionförvaltningsverket i Södra Finland. Hon tillträder tjänsten 1.11.2024. Tjänsteutnämningen är till och med 31.12.2025.

Oresmaa har arbetat vid Regionförvaltningsverket i Södra Finland inom ansvarsområdet för basservice, rättsskydd och tillstånd sedan 2017, först i sakkunniguppgifter och sedan början av 2021 som enhetschef. Hon har även erfarenhet av ledningen av socialarbete på kommunal nivå. Oresmaa är politices magister till utbildningen.

Tjänsten söktes av 15 personer.

Ansvarsområdet för basservice, rättsskydd och tillstånd sköter särskilt föreskrivna uppgifter inom social- och hälsovården, miljö- och hälsoskyddet, främjande och förverkligande av rättsskydd, konsument- och konkurrensförvaltningen och bedömningen av regional tillgång till basservice. Direktören leder regionförvaltningsverkets ansvarsområde för basservice, rättsskydd och tillstånd och ansvarar för resultatet av ansvarsområdets verksamhet och för att resultatmålen uppnås. Direktören är underställd regionförvaltningsverkets överdirektör och medlem i ämbetsverkets ledningsgrupp.

Tjänsten tillsätts till slutet av år 2025 på grund av den statliga regionförvaltningsreformen som är under beredning.

Nyckelord

Kontakter

Regionförvaltningsverket arbetar för att människors grundläggande fri- och rättigheter ska tillgodoses och främjar tillgången till basservice. Vi bidrar även till miljöskyddet, ett hållbart utnyttjande av miljön, den inre säkerheten samt sunda och trygga levnads- och arbetsmiljöer. Inom våra respektive regioner har vi också hand om de väglednings- och tillsynsuppgifter som finns angivna i lag och verkställer lagstiftningen. Regionförvaltningsverkets verksamhet styrs av åtta ministerier.

Regionförvaltningverkets webbsidor

Följ Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Sparkraven på organisationerna och medborgarnas känsla av otrygghet diskuterades i Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finlands regionala beredskapskommitté25.10.2024 15:15:00 EEST | Pressmeddelande

Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finlands regionala beredskapskommitté sammanträdde torsdagen den 24 oktober 2024. I myndigheternas gemensamma lägesöversikt framhävdes sparåtgärderna som krävs av organisationerna och följderna detta har för personalresurserna och servicen. Därtill har man sett att ökningen av antalet våldsbrott försämrar medborgarnas trygghetskänsla.

Organisaatioiden säästöpaineet ja kansalaisten turvattomuuden tunne keskusteluttivat Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueellista valmiustoimikuntaa25.10.2024 15:15:00 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston alueellinen valmiustoimikunta kokoontui torstaina 24.10.2024. Moniviranomaisyhteistyönä tuotetussa tilannekatsauksessa korostuivat organisaatioihin kohdistuvat säästötoimet ja niiden vaikutukset henkilöstöresursseihin ja palveluihin. Lisäksi väkivaltarikosten kasvu on nähty heikentävän kansalaisten turvallisuuden tunnetta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye