Elintarviketeollisuusliitto ry

Atrian toimitusjohtaja Kai Gyllström ETL:n hallituksen puheenjohtajaksi

Jaa

Elintarviketeollisuusliitto (ETL) on valinnut tänään syyskokouksessaan hallituksen vuodelle 2025.

Toimitusjohtaja Kai Gyllström, Atria Oyj

Liiton hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Atria Oyj:n toimitusjohtaja Kai Gyllström. Varapuheenjohtajina jatkavat Elonen Oy Leipomon toimitusjohtaja Jari Elonen ja Oy Hartwall Ab:n toimitusjohtaja Kalle Järvinen.

Uusia jäseniä hallituksessa ovat Orkla Suomi Finland Oy Ab:n toimitusjohtaja Jutta Karppi ja Hätälä Oy:n toimitusjohtaja Veikko Leinonen.

Elintarviketeollisuus haluaa kasvaa kannattavasti

Kai Gyllström muistuttaa, miten merkittävä talouskasvun vauhdittaja suomalainen ruoka-ala pystyy olemaan 320 000 työntekijän voimin. Vastuullinen ja uudistuva ala vetää puoleensa nuoria, houkuttelee sijoittajia ja mahdollistaa investointeja.

– Elintarviketeollisuus haluaa kasvaa kannattavasti. Nyt on löydettävä keinot kotimaisen ruuan kulutuksen edistämiseen sekä toisaalta elintarvikkeiden viennin kasvattamiseen ja alan kansainvälistymiseen. Toimialan menestyksen varmistaminen edellyttää, että sääntelyä kehitetään ennakoitavaksi ja kilpailukykyä vahvistavaksi niin kotimaassa kuin EU:ssa, hän linjaa.  

Ruoka-alan ääni kuuluu yhä voimakkaammin

Kai Gyllström seuraa tehtävässään Valio Oy:n toimitusjohtaja Annikka Hurmetta, joka on toiminut ETL:n hallituksessa vuodesta 2015 ja puheenjohtajana vuodet 2019–2024.

Hurme iloitsee, miten ETL on tänä päivänä aiempaa vahvempi ruoka- ja juoma-alan yhteinen ääni, joka hakee aktiiviesti vuoropuhelua ja jonka kädenjälki näkyy maan hallituksen ohjelmassa. Liiton asiantuntijat ovat olleet vaikuttamassa myös tulevien EU-aloitteiden ja säädösten sisältöön.

– Elintarvikealalla on eletty turbulentteja vuosia, mutta siitä huolimatta yritykset ovat investoineet kehittämiseen, energiatehokkuuteen ja ilmastotavoitteiden täyttämiseen satoja miljoonia euroja. Investointikyvystä on pidettävä huolta tulevaisuudessakin, sillä ilman elintarviketeollisuutta meillä ei olisi ruokaa kuluttajille, ruokaturvaa, huoltovarmuutta eikä vahvaa vientiä. Elinvoimainen ruokaketju on kriittisen tärkeä sekä Suomelle että Euroopalle, Annikka Hurme painottaa.


Elintarviketeollisuusliiton hallitus vuodelle 2025

Puheenjohtaja
Toimitusjohtaja Kai Gyllström, Atria Oyj

Varapuheenjohtajat
Toimitusjohtaja Jari Elonen, Elonen Oy Leipomo
Toimitusjohtaja Kalle Järvinen, Oy Hartwall Ab

Työvaliokunta
Toimitusjohtaja Ilkka Brander, Saarioinen Oy
Toimitusjohtaja Pasi Flinkman, Raisio Oyj
Toimitusjohtaja Annikka Hurme, Valio Oy
Toimitusjohtaja Lenita Ingelin, Oy Paulig Finland Ab
Toimitusjohtaja Pia Jormanainen, Arla Oy
Toimitusjohtaja Jean Karavokyros, Oy Halva Ab
Toimitusjohtaja Esa Mäki, Apetit Oyj
Toimitusjohtaja Juha Ruohola, HKFoods Oyj
Konsernijohtaja Christoph Vitzthum, Oy Karl Fazer Ab

Hallituksen muut jäsenet
Toimitusjohtaja Anders Frydenlund, Oy Sinebrychoff Ab
Toimitusjohtaja Maria Hanho, Vaissi Oy
Konsernijohtaja Markus Hellström, Oy Snellman Ab
Toimitusjohtaja Juha Helokoski, Eckes-Granini Finland Oy Ab
Toimitusjohtaja Jonas Idström, Unilever Finland Oy
Toimitusjohtaja Harri Jaakkola, Leivon Leipomo Oy
Toimitusjohtaja Jyrki Karlsson, Linkosuo Oy
Toimitusjohtaja Jutta Karppi, Orkla Suomi Finland Oy Ab
Toimitusjohtaja Lars Koski, Laihian Mallas Oy
Toimitusjohtaja Niina Koskinen, Suomen Nestlé Oy
Toimitusjohtaja Niklas Kumlin, Helsingin Mylly Oy
Toimitusjohtaja Veikko Leinonen, Hätälä Oy
Toimitusjohtaja Mika Lindfors, Lagerblad Foods Oy
Toimitusjohtaja Patrik Lundell, Olvi Oyj
Toimitusjohtaja Lauri Lundén, Oy Lunden Ab Jalostaja
Toimitusjohtaja Tuomas Mantere, Vaasan Oy
Toimitusjohtaja Jacek Pastuszka, Anora Group Oyj
Hallituksen puheenjohtaja Pär-Gustaf Relander, Polttimo Oy
Toimitusjohtaja Kirsi Räikkönen, Oy Gust. Ranin / Lignell & Piispanen
Toimitusjohtaja Johanna Sewón-Kievari, Froneri Finland Oy
Toimitusjohtaja Tero Tanner, Suomen Sokeri Oy

Kai Gyllströmin haastattelupyynnöt Atrian viestintäjohtaja Hanne Kortesojan kautta, puh. 400 638 839, hanne.kortesoja@atria.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Toimitusjohtaja Kai Gyllström, Atria Oyj
Toimitusjohtaja Kai Gyllström, Atria Oyj
Atria
Lataa

Tietoa julkaisijasta

Elintarvike­teollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. Tavoitteenamme on uudistuva ja vetovoimainen ruoka-ala, joka luo hyvinvointia koko Suomeen.

Elintarviketeollisuusliiton toiminnan piirissä olevat noin 600 yritystä kattavat kaikki elintarviketeollisuuden toimialat ja elintarviketeollisuuden tuotannon Suomessa lähes kokonaan.

Elintarviketeollisuus on Suomessa kolmanneksi suurin teollinen toimiala, joka työllistää 40 000 henkeä. Ruokia ja juomia valmistavia yrityksiä toimii kaikkialla maassamme.

Koko ruoka-ala (alkutuotanto, elintarviketeollisuus, päivittäistavarakauppa ja ruokapalvelut) työllistää Suomessa yhteensä 320 000 henkeä, kun välilliset vaikutukset lasketaan mukaan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elintarviketeollisuusliitto ry

Muistutuskutsu medialle: Miten elintarviketeollisuuden investoinnit rullaamaan – elintarvikealan talouskatsaus ja investoinnit25.11.2024 10:52:36 EET | Kutsu

Elintarviketeollisuuden vipuvaikutus työllisyyteen on eri toimialoista suurin, joten alan kasvulla on kokoaan suurempi merkitys kansantaloudelle. Suomalaisen elintarviketeollisuuden tuotanto laski vuosina 2022–2023 ja elintarvikkeiden tuonti on noussut ennätystasolle. Keväällä odotettiin kotimaisen tuotannon elpymisen alkaneen. Millainen on tilanne nyt? Entä miltä näyttää vuosi 2025?

Muistutuskutsu medialle: Miten elintarviketeollisuuden investoinnit rullaamaan – elintarvikealan talouskatsaus ja investoinnit19.11.2024 11:57:50 EET | Kutsu

Elintarviketeollisuuden vipuvaikutus työllisyyteen on eri toimialoista suurin, joten alan kasvulla on kokoaan suurempi merkitys kansantaloudelle. Suomalaisen elintarviketeollisuuden tuotanto laski vuosina 2022–2023 ja elintarvikkeiden tuonti on noussut ennätystasolle. Keväällä odotettiin kotimaisen tuotannon elpymisen alkaneen. Millainen on tilanne nyt? Entä miltä näyttää vuosi 2025?

Yrityskysely: Ruoka-alan digitalisaatio ja datatalous selvässä kasvussa14.11.2024 10:10:00 EET | Tiedote

Ruoka-ala uudistuu datalla, mutta työ on vielä kesken, ilmenee Elintarviketeollisuusliiton (ETL) tuoreesta kyselystä. Koko ruokaketjun tuottavuus paranee, kun dataa jaetaan ja hyödynnetään tehokkaasti. Digitalisaatiolla ja datataloudella voidaan tukea myös elintarvikeyritysten kansainvälistymistä ja kilpailukykyä. Datatalous vaatii luottamusta osapuolten kesken sekä yhteisiä sääntöjä tiedon saumattomaan jakamiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye