SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

S-ryhmän data: Jouluaaton valmis pöytä ja hotellijoulu ovat nouseva trendi

Jaa

Joulurauha on yhä useammalle rauhaa myös joulun valmisteluista. Ravintoloiden valmiit joulupöydät houkuttelevatkin suomalaisia yhä enemmän ja myös hotellien varauskalenterit täyttyvät muuallakin kuin perinteisissä joulukaupungeissa. S-ryhmän ravintolat tarjoavat jouluna niin perinteistä kuin modernimpaakin jouluruokaa lounaasta illalliseen.

Joulua vietetään yhä useammin valmiissa pöydässä.
Joulua vietetään yhä useammin valmiissa pöydässä.

S-ryhmän ravintoloiden jouluaaton juhlapöytiin on joulukuun alkuun mennessä tehty jo lähes yhtä paljon pöytävarauksia kuin aattoaterioita viime vuonna tarjoiltiin. Ravintolavarausten tahti kiihtyy peräti 100 päivää ennen jouluaattoa ja jatkuu jouluviikolle asti.

– Datamme näyttää, että jouluruokailujen myynti on kasvanut viimeisen viiden vuoden ajan ja joulun pyhinä ravintoloissamme käydään syömässä aiempaa useammin juuri jouluaattona, S-ryhmän majoitus- ja ravitsemiskaupan johtaja Juha Helminen kertoo.

Kaupparyhmän ravintoloissa on jouluaattona tarjolla niin joululounasta, joulubuffetia kuin jouluillallistakin. S-ryhmän ravintolat ympäri Suomen tarjoavat jouluaaton kattauksia, joihin varataan pöytä etukäteen.

Ketjuravintoloista Trattoria ja Grill it ovat suosikkeja, niihin on tehty eniten pöytävarauksia jouluaatolle. Tuhannet asiakkaat viihtyvät jouluaattona myös Rossossa ja Amarillossa. Suosituimpia jouluaaton ravintoloita ovat Turussa sijaitseva Gunnar Eatery & Bar ja ravintola Hillside Tahkolla.

– Jos joulu valmiissa pöydässä taattujen herkkujen äärellä kiinnostaa, kannattaa pöytävaraus tehdä pian. Suosittelen esimerkiksi Helsingin Lasipalatsia, Katajanokan Harborea, Bistro Tammeria Tampereella ja ravintola Toivoa Oulussa, Helminen vinkkaa.

Elämyksellinen joulu hotellissa

Suurin osa S-ryhmän hotelleista on joulun pyhinäkin auki ja monessa kaupungissa jouluaaton illallinen on tarjolla nimenomaan hotellin yhteydessä sijaitsevassa ravintolassa.

Suomen joulupääkaupungissa Turussa sijaitsevassa Radisson Blu Marina Palacessa on ollut tarjolla jouluaaton illallinen jo yli 20 vuotta ja monille perheille ja ystäville tärkeä paikka yhdessäoloon. Tänä vuonna aattona on kuusi kattausta ja ne on varattu viimeistä kattausta lukuun ottamatta jo täyteen.

Joulunvietolla on pitkät perinteet myös Helsingin Solo Sokos Hotel Tornissa, jossa jouluaaton illalliselle saapuu pariskuntia ja perheitä sekä jonkin verran eläkeläisiä.

– Joulu hotellissa on elämyksellinen ja helppo. Osa vieraistamme on varannut pitkän pöydän aatolle jo monena vuonna peräkkäin, toisaalta joka vuosi joulua viettävät myös kokeilunhaluiset ensikertalaiset. Jouluaatto on ravintoloissamme suosituin päivä ja tarjolla perinteisiä jouluruokia kuten laatikot, kinkku, kalapöytä & skagen sekä uutta ja kokeilevaa joulutarjottavaa. Jälkiruoissa tarjolla ovat tutut tähtitortut, piparit ja jouluhalko, lisäksi joulumakuinen pannacotta, hotellinjohtaja Marko Kurtto kertoo.

Helpon joulun suosiosta kertoo sekin, että legendaarinen Original Sokos Hotel Vantaa on tänä vuonna ensimmäistä kertaa jouluna auki ja tarjoaa jouluillallista niin paikallisille kuin hotellissa jouluaan viettäville.

Joulutarjonnalle vastapainoa

Jouluruoka ei kuitenkaan maistu suomalaisille kovin pitkään:

– Datasta näkyy, että aaton aattona suositaan vielä nopeaa syömistä kuten Buffaa ja Hesburgeria. Jouluruoista nautitaan täysin vatsoin kaksi päivää eli aatto ja joulupäivä, ja tapaninpäivänä palataan taas arkeen ja erityisesti viihderavintoloiden myynti nousee, Juha Helminen kertoo. 

Hotellien ja ravintoloiden joulutarjonnan vastapainona S-ryhmän ravintoloista löytyy tarjontaa myös heille, jotka eivät joulua syystä tai toisesta vietä.

– Erityisesti isoissa kaupungeissa monet pubit ja ravintolat ovat auki normaalisti, eikä joulun laatikoista ole tietoakaan. Joulua voi siis viettää ravintoloissamme ja hotelleissamme kukin tavallaan - jokaiseen makuun ja tarpeeseen löytyy tarjontaa, Helminen sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Helminen, S-ryhmän matkailu- ja ravitsemiskaupan johtaja, sp. juha.helminen@sok.fi, p. 040 535 5560

SOK:n viestintä

SOK:n viestintä tarjoaa median edustajille ajankohtaista tietoa S-ryhmästä. Viestintämme palvelee mediaa arkisin klo 9–16.

Puh:050 472 2745viestinta@sok.fi

Linkit

SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

S-ryhmä on suomalaisten kotitalouksien omistama kaupparyhmä. S-ryhmän muodostavat 19 alueosuuskauppaa, SOK sekä niiden tytäryhtiöt. ​ 

Tarjoamme arjen palveluita päivittäis- ja käyttötavarakaupassa, hotelleissa & ravintoloissa, tavarataloissa, liikennemyymälöissä ja oman pankkimme kautta. ​ 

Olemme suurin yksityinen työllistäjä Suomessa – meitä s-ryhmäläisiä on noin 40 000. Toimimme tinkimättömästi yhdenvertaisuutta edistäen sekä luonnonvaroja kunnioittaen, ja olemme Suomen suurin kotimaisen ja lähiruoan myyjä. Verojalanjälkemme on lähes 1,9 miljardia euroa, ja investoimme Suomeen vuosittain noin 500 miljoonaa euroa. ​​ 

#parempipaikkaelää

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Perinteisiä makuja ja herkullisia lahjoja – tältä maistuu suomalaisten joulu9.12.2024 07:31:00 EET | Tiedote

Joulu on lämpimän tunnelman ja tärkeiden perinteiden aikaa. Juhlan perinteet kantavat joulupöytään saakka, jossa suomalaisille maistuvat vuodesta toiseen tutut maut kuten kinkku, rosolli, limppu, kala, joulumakeiset ja glögi. S-ryhmän ruokakauppojen (Prisma, S-market, Sale, Alepa) myyntidata osoittaa, että joulun mauissa voi kuitenkin havaita myös alueellisia ja ikäpolvien välisiä mieltymyseroja.

Nämä suomalaiset ruokayrittäjät kilpailevat elämän mullistavasta mahdollisuudesta – Suomalaisen menestysreseptin finalistit on valittu4.12.2024 21:00:00 EET | Tiedote

Tänä vuonna kilpailun voitosta kamppaillaan kotimaisella kauralla ja rukiilla, viljattomalla piirakalla, perunalla ja herkuttelutuotteilla. Tuoteideoissa toistuvat S-ryhmän datasta nousevat ruokailmiöt ja niissä on näkyvissä myös heijastuksia uusista ravitsemussuosituksista. Suomalaisen menestysreseptin voittajatuote on vuoden odotetuimpia uutuuksia - voittaja selviää tammikuussa 2025.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye