Zenato-viinimenu hurmaa Pinellassa

Zenato-menupaketti sisältää kolme ruokalajia yhteensopivine viineineen. Menun on suunnitellut Pinellan keittiömestari Simo Hallikainen yhdessä Zenato-viinitilan edustajien kanssa.
Menun alkuruokana on lohta, maa-artisokkapannacottaa ja jokirapukreemia. Pääruoaksi puolestaan nautitaan saksanhirveä. Menun kruunaa tumma suklaa vadelman ja pistaasin kera. Jokaista ruokalajia täydentää tarkkaan valittu Zenato-viinitilan viini.
Zenaton viinit ovat kansainvälisesti arvostettuja ja viiniasiantuntijoiden ylistämiä. Zenato on perheomisteinen viiniliike, jonka Sergio Zenato perusti vuonna 1960. Zenaton 70 hehtaaria käsittävät viinitarhat sijaitsevat Veneton maakunnassa Luganan ja Valpolicella Classicon parhailla alueilla, jossa Garda-järven läheisyyden ansiosta vallitsee kasvuolosuhteille otollinen mikroilmasto. Tuotannon kiintopisteitä ovat Luganassa kotoperäisestä rypälelajikkeesta Trebbiano di Luganasta valmistettu valkoviini ja Valpolicellan alueella viinien aateliset Amarone ja Ripassa.
Zenaton viinifilosofia nojaa vahvasti oman alueen rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin sekä perinteen kunnioittamiseen, mutta myös jatkuvaan uudistumiseen ja laadun kehittämiseen.
Zenato-menu lanseerataan tiistaina 5. marraskuuta järjestettävällä winemaker-illallisella, jolloin Pinellaan saapuu itse Alberto Zenato. Winemaker illallinen alkaa kello 18.30 ja vapaita paikkoja voi tiedustella Pinellasta p. (02) 445 6500 tai info@pinella.fi.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Keittiömestari Simo Hallikainen
p. 040 5657 976
simo.hallikainen@pinella.fi
Kuvat

Tietoja julkaisijasta
Ravintola Pinella: perustettu 1848, päivitetty 2020.
Olohuoneesi Aurajoen liplatuksessa, historiallisen Turun sydämessä, vilkkaan kulttuurikaupungin sykkeellä. Kasvisten juhlaa, Aasian makuja ja hyvää fiilistä yhteisessä pöydässä.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Pinella
Ravintola Pinellan tilalle avataan Via Tribunali -ravintola20.9.2021 14:00:00 EEST | Uutinen
Turkulainen klassikkoravintola Pinella palvelee asiakkaita nykyisellä konseptilla viimeistä kertaa la 25.9.2021. Kulttuurihistoriallinen kiinteistö Aurajoen rannalla säilyy Sunborn-konsernin omistuksessa, ja ravintoloitsijana vetovastuun ottaa uusi toimija Son of a Punch. Suomen vanhimmaksikin tituleeratussa ravintolassa päästään ruokailemaan taas marraskuun alussa.
Turun Vanhalle Suurtorille uusi pop up -ravintola Ahi Ahi12.7.2021 12:29:36 EEST | Tiedote
Turun Vanha Suurtori sai uutta elämää, kun ravintola Pinellan yläterassille avautui pop up -ravintola Ahi Ahi. Pinellan pikkusisko, poke bowleja ja drinkkejä tarjoileva terassiravintola Ahi Ahi palvelee ti-la klo 11-18.
Turkulaisille tuttu ravintola Pinella avaa uudella fiiliksellä6.3.2020 07:00:00 EET | Uutinen
Turkulaisten rakas olohuone on ajateltu kokonaan uudelleen. Sekä makumaailmaltaan että interiööriltään uudistunut Pinella avataan jälleen 6.3. Entisestä on säilytetty toki parhaat palat - upea sijainti Aurajoen rannalla historiallisen Turun sydämessä sekä intohimo ruokaa ja elämyksellistä ateriointia kohtaan.
Ravintola Pinella uudistuu24.2.2020 11:11:47 EET | Uutinen
Turkulaisten rakas olohuone on ajateltu kokonaan uudelleen. Entisestä säilytettiin toki parhaat palat - upea sijainti sekä intohimo ruokaa ja elämyksellistä ateriointia kohtaan. Uuden Pinellan pääsee kokemaan 6.3. alkaen, kun ovet jälleen avataan vieraille lyhyen tauon jälkeen.
Kokeilunhaluisen kondiittorin maistelumenu Pinellassa15.4.2019 14:51:11 EEST | Kutsu
Kondiittori Pinja Paakkonen tuo maailmalla trendikkään maistelumenuidean Turkuun - toukokuussa Pinellassa herkutellaan kolmen ruokalajin jälkkärimenulla.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme