Avoimen väylä hakutapana yliopistoon kasvattaa suosiotaan
Avoimen väylä on kasvattanut suosiotaan merkittävästi viimeisten vuosien aikana. Avoimen väylän kautta hakija voi tulla yhteishaussa hyväksytyksi yliopistoon suoritettuaan riittävän menestyksekkäästi ennalta ilmoitetun määrän kaikille avoimia opintoja. Oulun yliopistossa avoimen väylän hakukohteita löytyy kevään 2022 yhteishaussa yli kolmeenkymmeneen eri tutkinto-ohjelmaan, ja yhteensä opiskelupaikkoja on avoimen väylän kautta jaossa yli kaksisataa.
Vaadittavien opintojen määrä vaihtelee 10 opintopisteestä 50:een. Yksi opintopiste on laskennallisesti noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Valintaperusteet määrittelevät, millainen kokonaisuus avoimen yliopiston opintoja opiskelijan on suoritettava, jotta hän voi hakea avoimen väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi.
Motivoiva, monipuolinen, kaikkien väylä
Oulun yliopistossa voit hakea avoimen väylän kautta useisiin eri hakukohteisiin. Aloja on tekniikasta kasvatustieteisiin ja omat hakukohteensa myös niin kandidaatiksi kuin maisteriksikin haluaville.
Avoimen väylän opiskelijoilla on monia etuja jo hakuvaiheessa ja myös tutkinto-opiskelijana aloittaessa. Jos opiskelupaikka tutkinto-opiskelijana aukeaa, on avoimen väylän opiskelija hankkinut jo rutkasti tärkeitä opiskelutaitoja sekä kokemusta akateemisesta maailmasta ja myös tutustunut monipuolisesti alaan. Väyläopinnoilla on mahdollista nopeuttaa omaa valmistumista, sillä opinnot hyväksi luetaan tutkintoon.
”Avoimen väylän kautta olemme saaneet erittäin motivoituneita opiskelijoita Oulun yliopistoon. On todella hyvä, että opiskelija pystyy jo avoimessa yliopistossa opiskellessaan päättämään, onko tämä ala häntä varten. Väylältä hakeneet opiskelijat ovat myös saaneet hyvän käsityksen opinnoista ennen tutkinto-ohjelmassa aloittamista”, sanoo Oulun yliopiston koulutusrehtori Tapio Koivu.
Väylä ei ole pelkästään yhdelle ikäryhmälle suunnattu, vaan väyläopinnot sopivat kenelle tahansa kuten lukiolaisille tai opintoja työn ohessa suorittaville. Iso osa avoimen väylän opinnoista tarjotaankin verkko-opintoina, joka mahdollistaa aikaan ja paikkaan sitomattoman opiskelun. Opiskelu avoimessa yliopistossa onkin kasvattanut suosiotaan rajusti viime vuosina.
Opintoja myös maksutta
Oulun yliopiston avoimen väylistä löytyy myös paljon maksutonta tarjontaa. Maksuttomia väyliä on erityisesti tekniikan aloilla, ja niitä löytyy sekä viisivuotisiin kandidaatti- ja maisterikohteisiin sekä kaksivuotisiin maisterikohteisiin. Vuonna 2022 on mahdollista hakea uudistuneeseen tietojenkäsittelytieteen väylään, johon valitaan ensimmäistä kertaa kaikki valintavaatimukset täyttävät hakijat. Uudistus on merkittävä, sillä väylä mahdollistaa entistä suuremman joukon sisäänpääsyn väylän kautta.
Tutustu valintaperusteisiin
Kauppatieteen opinnot alkavat avoimessa yliopistossa kuluvana kesänä 27.7. Niihin voi ilmoittautua jo nyt. Muut väyläopinnot alkavat syksyllä, ja niihin ilmoittautuminen tapahtuu kasvatustieteen osalta 10.8. ja muihin opintoihin 12.8. Suurimmassa osassa hakukohteita väyläopinnot on mahdollista suorittaa yhden lukuvuoden aikana, jolloin lukuvuonna 2021–2022 suoritettujen opintojen perusteella on mahdollista hakea tutkinto-opiskelijaksi vuoden 2022 yhteishaussa, joka on 16.3.–30.3.2022.
Valintaperusteissa on tarkemmat tiedot vaadittavista opinnoista ja muuta hakemiseen liittyvää tietoa, joten valintaperusteet kannattaa käydä tarkistamassa avoimen väylän verkkosivuilla ennen ilmoittautumista avoimen yliopiston opintoihin. Myöhemmin syksyllä ne julkaistaan myös Opintopolussa.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Oulun yliopiston koulutusrehtori Tapio Koivu, tapio.koivu@oulu.fi, puh. 050 5160664
Oulun avoimen yliopiston suunnittelija Diana Yletyinen, diana.yletyinen@oulu.fi, puh. 029448 3677
Viestintäasiantuntija Kaisu Koivumäki, kaisu.koivumaki@oulu.fi, puh. 050 4344261
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto
Maailman terveyspäivänä huomio äitien ja vauvojen hyvinvointiin – Oulun yliopiston tutkimus valottaa ennenaikaisen synnytyksen mekanismeja7.4.2025 05:50:00 EEST | Tiedote
Oulun yliopiston tutkimuksessa on saatu lupaavia tuloksia spontaanien ennenaikaisten synnytysten ehkäisemiseksi. Ennenaikainen synnytys on merkittävä riski sekä äideille että vauvoille, ja siihen liittyvät komplikaatiot ovat yksi suurimmista vastasyntyneiden kuolleisuuden syistä.
Uudet professorit esittäytyvät Oulun yliopistossa juhlaluennoilla ti 8.4.2025 klo 13–152.4.2025 12:16:00 EEST | Tiedote
Kuinka semanttinen viestintä määrittelee tietoliikenteen? Millainen on ohjelmistoarkkitehtuurin tulevaisuus, tai entäpä resilienssi yksilöllisesti ja alueellisesti? Kuulemme myös teräksen laatukysymyksistä, kun uudet professorimme johdattelevat kuulijoita ajankohtaisten tutkimusteemojensa äärelle kaikille avoimilla juhlaluennoilla Linnanmaan Tellus Stagella tiistaina 8.4.2024 kello 13–15. Tilaisuutta voi seurata myös etäyhteyksin.
Suomalainen huoltovarmuus: Viljan varastoinnista sosiaaliseen kriisinkestävyyteen2.4.2025 05:35:00 EEST | Tiedote
Suomalainen huoltovarmuus on aiempina vuosisatoina perustunut elintarvikkeiden säilöntään. 2000-luvulla kriisinkestävyys tarkoittaa myös tiedollista, kielellistä ja sosiaalista huoltovarmuutta.
Professori Mikko Hallman saa lastenlääketieteen arvostetuimman palkinnon1.4.2025 05:50:00 EEST | Tiedote
Rosén von Rosenstein -mitali myönnetään joka viides vuosi kolmelle tai neljälle ansioituneelle lastenlääkärille, ja sen jakaa Uppsalan yliopisto Ruotsissa. Mitalia pidetään maailman arvostetuimpana lastenlääketieteen palkintona. Se on nimetty modernin lastenlääketieteen perustajan Nils Rosén von Rosensteinin mukaan. Professori Hallman vastaanottaa palkinnon Uppsalassa 1. huhtikuuta järjestettävässä juhlatilaisuudessa.
Aistiyliherkkyys haastaa arjen – aistikuormituksella voi olla merkittäviä vaikutuksia mielenterveyteen ja sosiaaliseen toimintakykyyn27.3.2025 06:37:00 EET | Tiedote
Luokkahuoneen hälinä, kirkas valaistus, hankaava vaate tai suussa omituiselta tuntuva ruoka voivat tehdä tavallisesta arjesta raskasta aistiyliherkälle. Oulun yliopistossa tutkitaan, miten arkipäivän aistikuormitus heijastuu psyykkiseen vointiin ja sosiaaliseen toimintakykyyn lapsilla ja aikuisilla.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme