Helsingin yliopiston rehtori Jari Niemelä luopuu rehtorin tehtävistä 1.2.2022 alkaen
Helsingin yliopiston sairauslomalla oleva rehtori, kaupunkiekologian professori Jari Niemelä luopuu terveydellisistä syistä rehtorin tehtävistä 1.2.2022 alkaen. Niemelä siirtyy tutkimusvapaalle ja johdon asiantuntijatehtäviin rehtorikauden loppuun 31.7.2023 asti.
– Jari Niemelän aikana Helsingin yliopistossa on tehty merkittäviä avauksia vastuullisuuden ja kestävyyden saralla. Tähän on antanut suuntaviivat Jarin johdolla ja koko yhteisön yhteistyöllä tehty yliopiston kymmenvuotinen strategia ja visio ”Tieteen voimalla – maailman parhaaksi”. Jari on ollut myös tärkeä yhteisöllisyyden ja yhteisen arvopohjan vahvistaja yliopistossa sekä aktiivinen kestävyyden ja luonnon monimuotoisuuden puolestapuhuja ja vaikuttaja, sanoo Helsingin yliopiston hallituksen puheenjohtaja Niklas Bruun.
– Haluan koko hallituksen puolesta kiittää Jaria lämpimästi hyvin tehdystä rehtorin työstä ja toivottaa rauhaa toipumiselle.
Rehtorin tehtäviä Niemelän sairauslomien aikana hoitanut Sari Lindblom on nimitetty hoitamaan rehtorin tehtäviä toistaiseksi. Samoin vararehtorit Tom Böhling, Paula Eerola ja Hanna Snellman on nimitetty toistaiseksi hoitamaan vararehtoreiden tehtäviä rehtoraatin nykyisen työnjaon mukaisesti.
Yhteyshenkilöt
Niklas Bruun
Helsingin yliopiston hallituksen puheenjohtaja
p. 050 599 6801
Esa Hämäläinen
Hallintojohtaja
p. 0294 122 212
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Lintujen talviruokintapaikkojen määrät vähenevät20.11.2024 07:00:00 EET | Tiedote
Tuoreen tutkimuksen mukaan entistä harvempi suomalainen ruokkii lintuja. Suurimmat syyt ruokinnan vähenemiseen ovat havainnot rotista ja taloyhtiöiden tiukentuneet säännöt. Yksittäisillä ruokintapaikoilla linnuille tarjotaan kuitenkin entistä enemmän ja monipuolisempaa ruokaa.
Psykiatrisen diagnoosin synty potilaan ja ammattilaisen välillä tehtävä näkyvämmäksi19.11.2024 11:33:33 EET | Tiedote
Usein menettely psykiatristen häiriöiden antamisen taustalta häivytetään, vaikka käsitys persoonallisuushäiriön diagnoosista rakentuu potilaan ja ammattilaisen välisessä vuorovaikutuksessa.
Nuorten psykoottistyyppiset oireet kytkeytyvät masennukseen ja itsetuhoisuuteen15.11.2024 09:35:39 EET | Tiedote
Psykoottistyyppiset oireet, kuten epäluuloisuus ja epätavalliset ajatukset, ovat yleisiä nuorilla, jotka lähetetään nuorisopsykiatriseen hoitoon, ja ne liittyvät usein masennukseen ja itsetuhoisuuteen. Tutkijat korostavat niiden systemaattisen arvioinnin tärkeyttä osana nuorten hoitoa.
Mitokondrioiden kierrätys keski-iässä voi olla ratkaisevan tärkeää aivojen terveydelle14.11.2024 11:34:59 EET | Tiedote
McWilliams Lab -tutkimusryhmän uusi tutkimus korostaa keski-iän merkitystä aivojen terveydelle olennaisena ajanjaksona. Sen aikana tapahtuu merkittäviä muutoksia siinä, miten solut poistavat vaurioituneita mitokondrioita. Puutteet tässä kierrätysprosessissa on yhdistetty Parkinsonin ja Alzheimerin taudin kaltaisiin hermorappeumatauteihin, mutta viime aikoihin asti tämän prosessin tutkiminen ikääntyvissä nisäkäsaivoissa on ollut haastavaa.
Vetäytyneet nuoret rakentavat identiteettinsä kärsimyksen perustalle14.11.2024 08:30:00 EET | Tiedote
Vetäytyneiden nuorten miesten minuus erottuu muista psyykkisten ja sosiaalisten puutteiden ja fatalistisen uhriuden kautta. Kärsimys on samalla nuorten keino torjua yksilönvastuun eetos ja kapinoida yhteiskuntaa vastaan, ilmenee Helsingin yliopiston väitöstutkimuksesta, jonka aineisto pohjautuu Hikikomero-keskustelufoorumiin.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme