Palvelukeskus Helsinki tarjoaa Itämeripäivänä asiakkailleen 4500 kiloa silakkaa ja lahnaa
Kouluissa, oppilaitoksissa sekä hoitoalan henkilöstöravintoloissa tarjoillaan itämerellinen fisuburgeri lisukkeineen ja päiväkodeissa sekä potilas- ja asukasruokailussa puolestaan herkutellaan fisupihvillä, josta puolet on lahnaa ja puolet silakkaa. Myös kotihoidon asiakkaat ovat voineet valita Itämeriviikolla yhtenä ateriavaihtoehtona fisupihvejä. Itämeren kala maistuu kaikille asiakasryhmille, vaikka eri ikäluokkien mieltymykset vaihtelevatkin jonkin verran.
- Kaikki asiakasryhmät taaperosta senioriin pitävät kalamurekeruoista. Tällaisia ovat esimerkiksi Itämeripäivänä tarjottava fisupihvi, rukiiset silakkamurekepihvit, ahven-kirjolohipyörykät, lahna-savusärkipyörykät ja lahnapihvit. Senioreille maistuu erityisen hyvin perinteisemmät kalaruoat kuten leivitetyt silakkapihvit. Lahnapuikot ovat taas pidetty ruoka koulupuolella, paljastaa Palvelukeskus Helsingin reseptiikan parissa työskentelevä suunnittelija Petteri Hautamaa.
Kokonaisuudessaan Itämeren kalaa kuluu Palvelukeskus Helsingin ruokapalveluissa vuodessa lähes 30 000 kiloa. Eniten Itämeren kaloista ruokapalveluissa käytetään fisupihvin ainesosia eli lahnaa ja silakkaa, mutta listoilta löytyy myös ahventa, siikaa ja särkeä. Itämeren kalan lisäksi ruokapalveluissa käytetään kestävästi pyydettyä suomalaista järvikalaa ja kasvatettua suomalaista kalaa, pääasiassa kirjolohta. Lisäksi kaikki Palvelukeskus Helsingin käyttämät ulkomaiset kalatuotteet ovat MSC-sertifioituja. Ulkomaista kalaa sisältäviä ruokia korvataan mahdollisuuksien mukaan asteittain suomalaisilla vaihtoehdoilla.
- Viime vuosien yksi tärkeä muutos on ollut kalamurekeruokien kohdalla ulkomaisen seitin korvaaminen suomalaisilla kalamassoilla. Lisäksi jotkut kalaruoat, kuten seitistä valmistettu mantelikala, on vaihdettu kouluruokalistalla suomalaiseen vaihtoehtoon kuten rukiiseen silakkamurekepihviin tai ahven-kirjolohipyörykkään, kertoo Hautamaa.
Lisätietoja:
Palvelukeskus Helsinki, monipalvelut, tuotannon suunnittelu ja ohjaus
kehityspäällikkö Eeva Lappalainen
eeva.lappalainen@hel.fi, p. 0505740296
Lue lisää: Itämerimenu Palvelukeskus Helsingissä
Palvelukeskus Helsinki on Helsingin kaupungin liikelaitos. Toimimme kumppanina Helsingin kaupungin kouluissa ja päiväkodeissa, kotihoidossa, seniorikeskuksissa, asumisyksiköissä sekä sairaaloissa. Olemme mukana 100 000 helsinkiläisessä ruokailuhetkessä päivittäin ja hoidamme puhtauspalveluja. Tuemme kotona asumista monipuolisilla etähoito- ja hyvinvointiratkaisuilla ja tuotamme puhelinpalveluja. Meillä on 1600 osaavan ammattilaista, joiden voimin pidämme huolta helsinkiläisten peruspalveluista.
John Nurmisen säätiön käynnistämää Itämeripäivää vietetään vuosittain Itämeren kunniaksi. Tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestä sekä tekemään tekoja sen hyväksi.
Avainsanat
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Palvelukeskus Helsinki on Helsingin kaupungin liikelaitos. Toimimme kumppanina Helsingin kaupungin kouluissa ja päiväkodeissa, kotihoidossa, seniorikeskuksissa, asumisyksiköissä sekä sairaaloissa. Olemme mukana 100 000 helsinkiläisessä ruokailuhetkessä päivittäin ja hoidamme puhtauspalveluja. Tuemme kotona asumista monipuolisilla etähoito- ja hyvinvointiratkaisuilla ja tuotamme puhelinpalveluja. Meillä on 1600 osaavan ammattilaista, joiden voimin pidämme huolta helsinkiläisten peruspalveluista.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Palvelukeskus Helsinki
På Östersjödagen serveras Helsingforsborna 4 500 kilo fisk för Östersjön30.8.2023 09:48:01 EEST | Pressmeddelande
På Östersjödagen den 31 augusti har till och med 70 000 Helsingforsbor möjlighet att äta en lunch som gör väl för vårt hemmahav. Lunchen serveras av Palvelukeskus Helsinki, som producerar stadens måltidstjänster. På temadagen serverar Palvelukeskus Helsinki Östersjöns fiskbiffar, som innehåller brax- och strömmingsmassa, med olika tillbehör i skol- och läroanstaltsrestauranger, på daghem och vid vårdtjänsternas patient- och boendemåltider. I lunch- och personalrestauranger serveras Östersjöfisk antingen som fiskbiffar eller fiskhamburgare. Även hemvårdsklienterna har kunnat välja fiskbiffar bland veckans måltidsalternativ. Under dagen serveras totalt till och med 4 500 kilogram Östersjöfisk.
Helsinkiläisille tarjoillaan Itämeripäivänä 4500 kiloa kalaa Itämeren hyväksi30.8.2023 09:41:28 EEST | Tiedote
Itämeripäivänä 31.8. jopa 70 000 helsinkiläisellä on mahdollisuus syödä kotimerellemme hyvää tekevä lounas kaupungin ruokapalveluja tuottavan Palvelukeskus Helsingin valmistamana. Palvelukeskus Helsinki tarjoilee teemapäivänä koulu- ja oppilaitosravintoloissa, päiväkodeissa sekä hoitoalan potilas- ja asukasruokailussa lahna- ja silakkamassasta koostuvaa Itämeren fisupihviä erilaisten lisukkeiden kera. Lounas- ja henkilöstöravintoloissa Itämeren kalaa nautitaan joko fisupihvin tai fisuburgerin muodossa. Myös kotihoidon asiakkaat ovat voineet valita viikon ateriavaihtoehdoista fisupihvejä. Päivän aikana käytetään yhteensä jopa 4 500 kiloa Itämeren kalaa.
På Helsingfors daghem avnjöts ekologisk mat till den grad att det säkrade två finska mästerskap5.10.2022 17:15:03 EEST | Pressmeddelande
Helsingfors stads daghem och Palvelukeskus Helsinki lyckades tillsammans ta hem dubbelt mästerskap i den nationella tävlingen Luomu SM 2022: i serien för offentliga matserviceproducenter som mest ökat användningen av ekologiska livsmedel och i grundserien för stora offentliga matserviceproducenter. År 2021 användes inemot 900 000 kilogram ekologiska produkter på Helsingfors stads daghem.
Helsingin päiväkodeissa nautittiin luomua kahden suomenmestaruuden verran5.10.2022 17:02:59 EEST | Tiedote
Helsingin kaupungin päiväkodit ja Palvelukeskus Helsinki ylsivät yhdessä Luomu SM 2022 -kilpailun tuplavoittoon eniten luomua lisänneiden julkisten ruokapalvelun tuottajien sarjassa sekä suurten julkisten ruokapalvelun tuottajien perussarjassa. Vuonna 2021 Helsingin kaupungin päiväkotien ruokapalveluissa käytettiin lähes 900 000 kiloa luomutuotteita.
Palvelukeskus Helsinki will offer its clients 4,500 kg of herring and bream on Baltic Sea Day25.8.2022 00:00:00 EEST | News
On Baltic Sea Day on 25 August, Palvelukeskus Helsinki will offer its clients herring and bream in the form of Baltic Sea fish burgers and fish steaks. A total of 75,000 Helsinki residents will get to enjoy the fruits of the Baltic Sea in the course of the day, and up to 4,500 kilogrammes of Baltic Sea fish will be consumed that day.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme