SOK - Suomen Osuuskauppojen KeskuskuntaSOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Ravintola Kappelin talvessa tarjoillaan taidetta ja blinejä

Jaa
Venäläisen ylimystön mukanaan tuoma blinien nauttimisen perinne ajoittuu samaan aikaan kuin suomalaisen taiteen kulta-aika. Taiteilijavieraiden myötä ravintola Kappeliin syntyi pysyvä taidenäyttely kuin itsestään. Kappelin suosittu blinipaletti klassisine lisukkeineen sopii hyvin taideteosten seuraan. Kappelin bliniviikkoja vietetään 8.1.2020 alkaen.
Ravintola Kappelin blinipaletti 2020.
Ravintola Kappelin blinipaletti 2020.

Nauttivatko blineistä aikanaan, 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa, myös ravintolan kanta-asiakkaat; kuvataiteilijat Albert Edelfelt, Oscar Kleineh, Hjalmar Munsterhjelm ja monet muut - vaikea sanoa. Mutta talvi-iltoina taiteilijoilla oli tapana kokoontua Kappelin seinien suojaan, tuttuun pöytään, ystävien keskelle. Kanta-asiakkaiden maalaamia töitä päätyi Kappelin seinillekin.

Kappelin keittiössä asuvaa Pyhää Gambrinusta bliniviikot hymyilyttävät. Albert Edelfeltin Kappelille maalaama oluenpanijoiden ja -juojien suojelupyhimys nauttisi mieluusti oluensa kanssa voita tirisevän blinin.

Talven 2020 bliniviikoilla tarjoillaan rapeiksi paistettuja blinejä valinnaisin lisukkein; sienisalaatilla, siianmädillä tai hienostuneimmin Carelian Caviarin kaviaarilla ja lasillisella samppanjaa. ”Suosituin annoksemme on blinipaletti, johon kuuluu useita lisukkeita. Blini on herkullinen ruoka sellaisenaan, ja tämä annos riittää hyvin kokonaiseksi ateriaksi”, ravintolanjohtaja Santeri Uusitalo kertoo.

Tarjolla on myös kolmen ruokalajin blinimenu, jonka alkuun nautitaan kuohkeaa hummeri-rapukeittoa. Juomaksi blineille suositellaan Kappelista proseccoa, samppanjaa tai alsacelaista rieslingiä. "Olut on tietysti aina raikas valinta blinin rasvaisuutta tasoittamaan. Tänä vuonna suositusoluemme on virolaisen Põhjala  Breweryn Uus Maailm Ipa-olut", Uusitalo kertoo.

Blinejä ja taidetta on tarjolla myös toisessa helsinkiläisessä klassikkoravintolassa, 122-vuotiaassa Salvessa Helsingin Hietalahdenrannassa.

Kappelin bliniviikot 8.1.-28.3.2020, Salven bliniviikot 1.1.-31.3.2020.

Kappelin Blinipaletti S-Etukortilla 29,90 e, norm. 33,90 e. Blinimenu 55 e / 62 e , blini alkuruokana alkaen 15 e. Salven bliniannos, alkaen 12,70 e, blini kolmella lisukkeella 31,20 e (S-Etukortilla), norm. 36,70 e.

Katso kaikki blinimenut ja tee pöytävaraus osoitteessa: www.raflaamo.fi/fi/blinit

Lisätietoja: Santeri Uusitalo, ravintolanjohtaja, Ravintola Kappeli, puh. 010 766 3881, santeri.uusitalo@sok.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Santeri Uusitalo, ravintolanjohtaja, puh. 010 766 3881

Kuvat

Ravintola Kappelin blinipaletti 2020.
Ravintola Kappelin blinipaletti 2020.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

http://www.s-ryhma.fi

S-ryhmä on suomalaisten kotitalouksien omistama kaupparyhmä. S-ryhmän muodostavat 19 alueosuuskauppaa, SOK sekä niiden tytäryhtiöt. ​ 

Tarjoamme arjen palveluita päivittäis- ja käyttötavarakaupassa, hotelleissa ja ravintoloissa, tavarataloissa, liikennemyymälöissä sekä oman pankkimme kautta. ​ 

Olemme suurin yksityinen työllistäjä Suomessa – meitä s-ryhmäläisiä on noin 40 000. Toimimme tinkimättömästi yhdenvertaisuutta edistäen sekä luonnonvaroja kunnioittaen, ja olemme Suomen suurin kotimaisen ja lähiruoan myyjä. Verojalanjälkemme on lähes 1,9 miljardia euroa, ja investoimme vuonna 2024 Suomeen lähes miljardi euroa. ​​ 

#parempipaikkaelää

SOK:n viestintä tarjoaa median edustajille ajankohtaista tietoa S-ryhmästä. Viestintämme palvelee mediaa arkisin klo 9–16.

Mediapuhelin: 050 472 2745 (pvm/mpm)
Sähköposti: viestinta@sok.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Saitko viime sunnuntaina poikkeavan virpomisoksan? S-ryhmän data kertoo nyt selvän muutoksen suomalaisten pääsiäisperinteissä15.4.2025 08:20:00 EEST | Tiedote

Suomalaisten pääsiäisen viettoon on ilmaantunut vanhojen perinteiden sekaan useita uudenlaisia sävyjä, kertoo S-ryhmän tuore myyntidata. Myyntitilastoista selviää, että tekopajunoksat sekä -kukat nostavat nyt voimakkaasti suosiotaan ja nostalginen herkku on palannut voimalla pääsiäispöytiin. Lisäksi jo toista vuotta peräkkäin opiskelijat hamuavat Hello Kitty - ja My Little Pony -pääsiäismunia.

Hotellilegendan vauhti kiihtyy kohti kesää – nyt avautuivat modernit tapahtumatilat ja uusia huoneita9.4.2025 08:17:18 EEST | Tiedote

Original Sokos Hotel Vantaa saavutti avaamisen jälkeen ensimmäisinä vilkkaina viikonloppuina huippumyynnit, ja varausaste on ollut siitä asti korkealla tasolla niin hotellissa, ravintoloissa kuin kokousosastollakin. Kesää kohden vauhti kiihtyy. Uudistushankkeen toinen vaihe on nyt valmistunut ja suuret, modernit tapahtumatilat ovat vihdoin varattavissa. Myös uusia huonevaihtoehtoja on avautunut, muun muassa odotetut perhehuoneet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye