Ravintola Nokka kattaa maut metsästä pöytään entistä tyylikkäämmin
Ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho toteuttaa Katajanokalla unelmaansa kansainvälisen tason huippuravintolasta, joka tarjoilee ympäristön ja luonnon näkökulmasta kestäviä, Suomen luonnosta ammentavia ruokailuelämyksiä. Nokan tämän syksyn nimikkomenu koostuu ravintolan pääraaka-aineista vastaavan pientilaverkoston tuotannosta, jossa korostuvat raaka-aineiden ekologisuus ja pieni hiilijalanjälki. Nokan ruokatuote noudattaakin tutuksi tullutta korkealaatuista sesonkiajatteluun pohjautuvaa linjaansa, mutta sen esillepanoon tulee tänä syksynä uudistuksia. Ravintolaan on luotu uusi kattaus, jonka astiastosta vastaa kuvanveistäjä ja keramiikkataiteilija Mari Paikkari.
– Nokassa ei ole mitään keinotekoista. Se sijaitsee kaupungin ytimessä ja näyttää ylpeästi myös siltä: tyylikkäältä 1800-luvun merimakasiinilta, jossa tarjotaan parasta suomalaista, metsästä ja vesistöistä pyydettyä ruokaa ilman päälle liimattua turistieksotiikkaa. Asiakaskuntamme koostuukin kanta-asiakkaiden lisäksi kotimaisista ja kansainvälisistä vieraista, jotka hakevat aitoa suomalaiseen gastronomiaan pohjautuvaa fine dining -elämystä, kertoo keittiöpäällikkö Ari Ruoho ja jatkaa:
– Tämän syksyn Menu Nokka sisältää haukea, kaurista, silakkaa, emmervehnää, sorsaa ja omenaa, joissa konkretisoituu myös pieni hiilijalanjälki. Uudeksi VIP-tuottajaksemme nousee villiin riistalihaan erikoistunut inkoolainen Viltgården, jonka tiluksilla käymme usein myös itse metsällä.
Metsästä pöytään, lautasella suomalainen luonto
Nokan laadun takeena on verkosto kotimaisia tuottajia viljelijöistä ja kasvattajista kalastajiin ja metsästäjiin. Heitä ravintola esittelee vuosittaisissa pientilatoritapahtumissaan myös kuluttajille ja muille ravintola-alan toimijoille.
– Vastuulliseen ravintolatoimintaan kuuluu myös se, että autamme tuottajiamme keskittymään oman osaamiseensa jalostamiseen ja toimintansa kehittämiseen. Siksi toivoisin, että yhä useampi ravintola ja myös kuluttajat tilaisivat raaka-aineita suoraan tuottajilta, jotka kasvattavat maailman parasta ruokaa. Me olemme aina kiinnittäneet huomiota myös hävikin minimointiin ja käytämme raaka-aineet nokasta häntään, lisää Ari Ruoho.
Monen mahdollisuuden Nokka
Ravintola Nokka palvelee kolmella erillisellä tilallaan. Sisäänkäynnin yhteydessä on Puotikahvila, jossa voi nauttia helpon arkilounaan rennossa ympäristössä. Varsinaisten ruokailusalien lisäksi Nokan yhteydessä sijaitsee myös kurssikeittiö Kokka, jossa ryhmät pääsevät itse keittiömestarin opastuksella valmistamaan päivällisen ja käsittelemään myös eksoottisia kotimaisia raaka-aineita. Kokassa on mahdollisuus järjestää myös eksklusiivisia Chef’s table -illallisia.
Nokan syksyssä näkyy myös suomalainen Sasta, joka juhlistaa 50-vuotista taivaltaan tekemällä yhteistyötä muiden, samat kestävät arvot jakavien kotimaisien laatumerkkien kanssa. Sastan juhlavuosijulkistusten tavoitteena on muistuttaa kuluttajia kotimaisen suunnittelun ja osaamisen jatkuvuuden tärkeydestä sekä tukea vastuullisia suomalaisia toimijoita. Sasta on valmistanut Nokan keittiöhenkilökunnalle erikoiserän perinteisestä ulkoiluvaatekankaasta valmistettuja esiliinoja, joita myös asiakkailla on mahdollisuus ostaa mukaansa Nokan Puotikahvilasta.
Asiakaspaikkoja Nokassa on yhteensä 85. Ravintola Nokka on osa ravintolayhtiö NoHo Partnersia.
Menu Nokka 6°19 on tutustuttavissa täällä.
Ravintola Nokka
Kanavaranta 7 F, 00160 Helsinki
Puh. +358 9 6128 5600
Avoinna:
Ma–ti klo 11.30–22.00
Ke–pe klo 11.30–23.00
La 18.00–24.00
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Tiina Hautala
Ravintolapäällikkö
Puh. +358 50 566 7052
tiina.hautala@ravintolanokka.fi
Ari Ruoho
Keittiöpäällikkö
Puh. +358 40 734 8367
ari.ruoho@ravintolanokka.fi
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Ravintola Nokka
Ukrainalais-venäläiset seurueet syövät Nokan klassikkomenun maksutta rauhanpöydässä maaliskuun ajan15.3.2022 10:00:00 EET | Tiedote
Maaliskuussa 20 vuotta täyttävän ravintola Nokan keittiöpäällikkö Ari Ruoho haluaa tarjota jokaiselle ukrainalais-venäläiselle pöytäseurueelle Menu Nokan maaliskuun ajan.
Ravintola Nokka villiintyi29.6.2021 12:15:00 EEST | Tiedote
Helsingin Katajanokalla sijaitseva Ravintola Nokka lähtee kesään aikaisempaa villimpänä. Nokan keittiötä luotsaava keittiöpäällikkö Ari Ruoho kiteyttää ravintolan ruokafilosofian sanoihin villiä ja vastuullista.
Ravintola Nokkaan kahden tähden kokkivieras19.2.2020 12:30:00 EET | Tiedote
Suomen parhaimpien ravintoloiden joukkoon lähes kahden vuosikymmenen ajan kuulunut Nokka on vastuulliseen gastronomiaan ja sesonkiajatteluun pohjautuvan lähiruoan edelläkävijä. Laajentaakseen näkemystään pohjoismaisten raaka-aineiden monipuolisesta käytöstä, kutsuu Nokan ravintoloitsija Ari Ruoho keittiöön vieraakseen kanssaan samat kestävät arvot jakavia huippukokkeja. Nokan ensimmäinen tähtivierailija on porilaislähtöinen Mickael Viljanen, joka on kaksi Michelin-tähteä omaavan dublinilaisen The Greenhouse -ravintolan keittiömestari ja ravintoloitsija. Viljanen saapuu Nokkaan maaliskuun 22. päivänä.
Nokan uudistunut lounas on vastuullinen ”nokasta häntään”8.1.2020 09:01:01 EET | Tiedote
Helsingin Katajanokalla sijaitsevan ravintola Nokan lounas on uudistunut. Suomalaisen lähiruoan nimeen vannovassa ravintolassa nautitaan keskiviikosta perjantaihin lounasta, joka on tuotettu vastuullisesti aina ”nokasta häntään” saakka.
Ravintola Nokan Pientilatori Kanavarannassa jo yhdeksännen kerran14.8.2019 10:00:00 EEST | Tiedote
Ravintola Nokka järjestää perinteeksi muodostuneen Pientilatorin Helsingin Katajanokalla elokuun viimeisenä lauantaina 31.8.2019. Kaikille avoin ruokatapahtuma esittelee sadonkorjuukauden parhaat raaka-aineet ja kotimaisia tuottajia niiden takana. Jo yhdeksännen kerran järjestettävän Pientilatorin odotetaan houkuttelevan Katajanokan Kanavarantaan jälleen pitkälti toista tuhatta hyvän ruoan ystävää, joille tuottajien suoramyyntipisteet ovat avoinna ja Nokan hiiligrilli kuumana kello 11.00-17.00.