Ravintolakoulu Perhosta 80-vuotias konkarikoulu - Ammattilaisia jo vuodesta 1935
Elojuhla yhteistyökumppaneillemme syyskuussa 2015
Kestävän kehityksen sertifioidun Ravintolakoulu Perhon tavoitteena on viettää sekä 80-vuotista hotelli- ja ravintola-alalle suuntautunutta opetustaivalta että Perhon Proffan avajaisia syksymmällä 2015 järjestettävissä Elojuhlassa. Myös ajanhenkeä kuvaava juhlakirja Perhon toiminnan vaiheista julkaistaan syksyllä. Juhlakirjan kirjoittaa Johanna Catani.
Henkilöstömme juhlii jo 10.1.2015 Ravintola Sipulin Talvipuutarhassa ja opiskelijamme 16.1.2015 Astoria-salissa Helsingissä. Avoimet ovet järjestämme niin ikään juhlavuoden teemassa 22.1.2015 klo 11 - 16.
Ravintolakoulun tarjoilija- ja kokkiopiskelijamäärä kipuaa 550:een vuoteen 2016 mennessä. Työssäoppimispaikkojen määrä Helsingissä on kasvanut jo neljään sataan. Opiskelijoistamme 10 % lähtee eripituisille työssäoppimisjaksoille ulkomaille.
Olemme mukana useissa kansallisissa ja kansainvälisissä hankkeissa. Erasmus+ strateginen kumppanuushanke Pop up-restaurant hankkeessa liiketalouden ja ravintola-alan opiskelijat eri maista suunnittelevat ja toteuttavat yhdessä pop up-ravintolan ja suorittavat samalla 10 ov yrittäjyyden opintokokonaisuuden. Opiskelijaliikkuvuutta edistävässä ja koordinoimassamme UTOPEDA-hankkeessa kehitämme nuorten työssäoppimismalleja ja henkilöstön työelämäosaamista. Valmennustoiminnassa kiinteästi mukana olevat opiskelijamme kilpailevat ammattitaitokilpailuissa; Taitaja, SM- ja PM-joukkuekilpailuissa.
Kumppanuusmaatalous, joka on esimerkki tulevaisuuden oppimisesta, toi Ravintolakoululle voiton OKKA-säätiön Kestävän kehityksen teko-kilpailussa 12.11.2014. Ravintolakoululla on kymmenen sato-osuutta Herttoniemen osuuskunnassa, joka toimittaa vihanneksia ja juureksia koulun ja ravintolan käyttöön. Mehiläistarhausta ja hunajantuotantoa harjoitamme koulun kattoterassilla ja Porvoossa, jossa sijaitsee Ravintolakoulun pesästä ositettu sisarmehiläisyhdyskunta.
Joutsenmerkitty Ravintola Perho on opiskelijoidemme ensivaiheen työssäoppimispaikka. Juhlavuotena Ravintolassa on tarjolla klassikkomenuja. Ravintola Perho ja opiskelija- ja henkilöstöravintola Herkku pääsivät 5.11.2014 neljännelle portaalle viisiportaisessa EcoCentrian Portaat Luomuun ammattikeittiöille suunnatussa ohjelmassa, jonka tavoitteena on edistää luomutuotteiden käyttöä.
Haaga-Perhossa opiskelee vuosittain aikuiskoulutuksessa noin 600 tutkinto-opiskelijaa sekä erilaisilla lyhytkursseilla noin 1000 henkeä.
Ravintolakoulu Perho, Ravintola Perho, Haaga-Perho Kiinteistö Oy Haaga-Perhon Asunnot ja Best Western Plus Hotel Haaga Oy muodostavat Haaga Yhtymän, joka työllistää noin 140 henkilöä.
Lisätietoja:Haaga Yhtymän toimitusjohtaja ja Ravintolakoulu Perhon rehtori Gun Marit Nieminen, p. 050 5395636, marit.nieminen@perho.fi
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Haaga Instituutti -säätiö/Haaga-Perho
Suomeen ensimmäinen nuorten ammattitaidon EM-kultamitali kokkilajissa14.12.2016 11:26:31 EET | Tiedote
TIEDOTE 14.12.2016. 19-vuotias Ravintolakoulu Perhon kasvatti Johan Kurkela teki historiaa nuorten ammattitaidon EM-kilpailuissa voittamalla Suomeen kautta aikojen ensimmäisen kultamitalin kokkilajista. EuroSkills 2016 kilpailut pidettiin Göteborgissa 30.11.- 4.12.2016.
Mediakutsu: KOREALAISEN KEITTOKIRJAN ”BAP” JULKISTUS RAVINTOLA PERHOSSA 29.9. KLO 149.9.2016 13:34:24 EEST | Kutsu
Korealaisten ruokien keittokirja ”Bap” julkaistaan suomenkielisenä painoksena 29.9.2016. Keittokirjan on toimittanut Mr. Ryu Sangwon. Suomenkielisen käännöksen on tehnyt Mrs. Han Heeyoung, kuvituksesta on vastannut Mr. Park Jaeseong ja graafisesta suunnittelusta AÄÅ.
ROBOTTI KAATAA KUOHUVIINIÄ RAVINTOLAKOULUN VALMISTUJAISISSA1.6.2016 11:13:56 EEST | Tiedote
Palvelurobotiikkaa Ravintolakoulu Perhon valmistujaisissa 2.6.
Ruokakulttuurin moniottelija Kim Palhus Suomen Gastronomien Seuran johtoon5.4.2016 10:38:45 EEST | Tiedote
Suomen Gastronomien Seura ry:n 30.3.2016 pidetyssä vuosikokouksessa valittiin seuran uudeksi puheenjohtajaksi keittiömestari, ravintoloitsija Kim Palhus.
Roux on Vuoden ravintola 201616.2.2016 14:00:00 EET | Tiedote
Suomen Gastronomien Seura on myöntänyt Vuoden ravintola 2016 -tunnustuksen lahtelaiselle ravintola Rouxille. Vuoden ravintola -valinnasta 31 vuoden ajan vastanneet gastronomit perustelevat valintaansa Rouxin pitkäjänteisellä työllä korkealaatuisen klassisen ranskalaisen keittiötaiteen vaalimiseksi. Jo yhdeksänvuotias ravintola Roux on kunniakkaasti kantanut Lahden parhaan ravintolan titteliä avaamisestaan lähtien ja panostanut erinomaisen ruoan lisäksi myös maamme parhaimpaan palveluun.