Salaojituksen Tukisäätiö lahjoittaa 100 000 euroa Oulun yliopistolle
Salaojituksen Tukisäätiö on vuonna 1984 perustettu yleishyödyllinen apurahasäätiö, jonka toiminnan tavoitteina on salaojituksen sekä maa- ja vesiteknillisen tutkimustoiminnan ja opetuksen sekä neuvonnan tukeminen. Säätiö tukee ja harjoittaa tutkimusta liittyen esimerkiksi salaojituksen ympäristövaikutuksiin sekä taloudellisiin ja juridisiin kysymyksiin. Säätiö haluaa lahjoituksellaan tukea Oulun yliopiston tavoitteita kestävämmän ja älykkäämmän tulevaisuuden hyväksi.
”Oulun yliopisto on meille tärkeä yhteistyökumppani. Yliopistossa tehdään säätiön tarkoitukseen liittyvää merkittävää tutkimusta vesitekniikan alalla. Jaamme yhteiset tavoitteet digitaalisten ratkaisujen ja mallinnuksen hyödyntämisessä tulevaisuuden kestävien ratkaisujen löytämiseksi”, kertoo hallituksen puheenjohtaja Timo Kauppi Salaojituksen Tukisäätiöstä.
Lahjoitusvarat ovat yliopistolle merkittävä lisäresurssi, joka mahdollistaa uusia tutkimusavauksia, avainrekrytointeja ja tukea esimerkiksi tutkijanuran alussa olevien tutkijoiden pitkäjänteiselle tutkimustyölle.
”Kiitän lämpimästi Salaojituksen Tukisäätiötä lahjoituksesta. Olemme useilla alueilla vesitekniikan tulevaisuuden ratkaisujen ja kestävän kehityksen johtava osaaja, ja haluamme vahvistaa tätä roolia. Lahjoitusvarat ovat merkittävässä asemassa alan tutkimuksen ja opetuksen kehittämisessä ja uusissa avauksissa”, sanoo yhteistyösuhteiden vararehtori Arto Maaninen Oulun yliopistosta.
Oulun yliopistossa tehdään salaojitukseen liittyvää tutkimusta. Koekohteissa hyödynnetään satelliitti- ja droonihavaintoja, on-line mittauksia ja data-assimilaatiota uusina menetelminä maaperän kosteuden havainnointiin ja mallintamiseen. Tutkimuksella pyritään muun muassa lisäämään tietoa peltojen hydrologiasta ja tekijöistä, jotka vaikuttavat viljelyyn, ravinteiden huuhtoumiin ja kasvihuonekaasupäästöihin.
Salaojituksen Tukisäätiön lahjoitus on osa valtion vastinrahaohjelmaa. Valtio maksaa lahjoituksille vastinrahaa tietyn kertoimen mukaan ja lisää näin merkittävästi lahjoitusten vaikuttavuutta. Vastinrahakausi päättyy 30.6.2022.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Oulun yliopisto
Björn Klöve, professori, vesi-, energia- ja ympäristötekniikka
bjorn.klove@oulu.fi, puh. 0294 48 4510
Kati Ketola, yhteyspäällikkö, varainhankinta
kati.ketola@oulu.fi, puh. 0294 48 4033
Salaojituksen Tukisäätiö
Seija Virtanen, toiminnanjohtaja
seija.virtanen@tukisaatio.fi, puh. 050 4059 478
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto
Millainen on kansainvälinen tiedekeskus, joka esittelee Lapin arktista luontoa, huippututkimusta ja vastuullista kaivostoimintaa?19.12.2024 09:04:00 EET | Kutsu
Tervetuloa Sodankylän Tähtelään ti 7.1.2025 klo 12 Tiedekeskus Auroran konseptin julkaisutilaisuuteen! Osallistua voi paikan päällä tai etänä, ilmoittaudu 2.1. mennessä.
Yliopiston hallitukseen kolme uutta jäsentä19.12.2024 05:51:00 EET | Tiedote
Oulun yliopiston hallituksessa aloittaa tammikuussa kolme uutta jäsentä.
Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki siirtyy University of the Arcticin johtotehtävään18.12.2024 10:00:22 EET | Tiedote
Oulun yliopiston rehtorikautensa päättävä professori Jouko Niinimäki aloittaa huhtikuussa 2025 University of the Arcticin (UArctic) johtotehtävässä. UArctic on lähes 200 yliopistoa, koulutusorganisaatiota ja tutkimuslaitosta arktisissa maissa yhdistävä verkosto.
Saamen kielten asemaa ja pohjoismaista opetusyhteistyötä kehitetään OKM:n rahoituksella18.12.2024 08:51:00 EET | Tiedote
Oulun yliopiston Giellagas-instituutti on saanut opetus- ja kulttuuriministeriöltä rahoituksen saamenkielisen korkeakoulutuksen ja pohjoismaisen yhteistyön kehittämiseen. Rahoitus tukee yhteispohjoismaisen saamenkielisten korkeakouluopettajien yhteistyöverkoston ja opetuspilotin perustamista.
Lapin koululaiset kuvaamaan revontulikameroilla17.12.2024 06:02:00 EET | Tiedote
Oppilaiden ja tutkijoiden yhteistyö syventää luonnontieteiden oppimista – ja pitkää revontulikuvauksen perinnettä Lapissa. Ensi kertaa nimenomaan nuoret osallistetaan revontulikameraverkon asentamiseen ja ylläpitoon.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme