Kesä on pakastepiirakkataikinoiden huippusesonki – Myllyn Parhaan tehtaalla valmistuu jopa neljännesmiljoona piirakkapohjaa viikossa
Suomalaiset luottavat leivonnassa pakastetaikinoihin, ja kesä herkullisine luonnonantimineen on valmiiden piirakkataikinoiden ehdotonta huippusesonkia. Niiden avulla kesäherkut valmistuvat helposti mökillä ja kevyesti varustelluissa kesäkeittiöissäkin. 40 prosenttia Myllyn Parhaan piirakkataikinoista myydään touko-elokuun välisenä aikana. Suurin myyntipiikki osuu vuosittain heinä-elokuulle.
Piirakkataikinat taipuvat helposti makeaan ja suolaiseen leivontaan aina alkukesän raparperisesongista syksyn sienisatoon asti. Kesän satokaudet heijastuvat suoraan Myllyn Parhaan verkkosivujen reseptihakuun. Nyt mansikkasesongin ollessa kuumimmillaan ylivoimaisesti haetuin resepti on kesän juhlat kruunaava Britakakku mansikoilla. Raparperipiirakka kauramurotaikinasta tulee tällä hetkellä perässä hyvänä kakkosena.
Hiljalleen aletaan jo hakea reseptejä mustikkapiirakkaan, joka on ylivoimaisesti suosituin piirakka Myllyn Parhaan verkkosivuilla. Reseptihaut ovat kiivaimmillaan mustikkapiirakkapäivän aikoihin 6. elokuuta. Vaikka mustikka on monipuolinen herkku, niin 70 prosenttia kaikista mustikkahauista kohdistuu juuri piirakoihin. Vuonna 2018 tehdyn kyselyn mukaan kaksi kolmasosaa tekee piirakan mieluiten murotaikinapohjaan, vajaa kolmannes pullataikinaan. Mustikkapiirakalla herkutellaan ympäri Suomea, mutta alueellisesti reseptejä haetaan eniten Itä-Suomessa.
Viime kesänä suomalaiset saivat nauttia runsaasta mustikkasadosta, mikä siivitti mustikkapiirakan reseptihakuja entisestään. Koronapandemia ja sitä seurannut kotoilu vauhdittivat myös leipomisintoa. Mustikan kukinta enteilee taas erinomaista mustikkavuotta, ellei jatkuva helle kuivata mustikoita pieniksi.
”Piirakan leipominen valmistaikinalla on nykypäivää. Valmis piirakkataikina odottaa pakastimessa sopivia, kesän edetessä kypsyviä täytteitä, eikä piirakkataikinasta jää mitään hukkaan. Se on sulatuksen jälkeen täysin valmis käytettäväksi aina kesän ensimmäisestä raparaperipiirakasta syksyn viimeiseen sienisaaliiseen asti. Herkullisen piirakan voi leipoa kesän kunniaksi vaikka joka päivä – meidän tuotantokapasiteetillamme pohjia valmistuu tarvittaessa neljännesmiljoona viikossa!” Myllyn Parhaan markkinointijohtaja Johanna Kemppinen kertoo.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätiedot:
Annina Pikkumäki
+358 40 575 5776
annina@mellakkahelsinki.fi
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Myllyn Paras Finland Oy on vuonna 1928 perustettu hyvinkääläinen yritys, joka valmistaa, myy ja markkinoi jauhoja, hiutaleita, suurimoita ja pastaa sekä pakastetaikinoita ja leivonnaispakasteita. Yrityksen kaksi tehdasta sijaitsevat Hyvinkäällä. Yritys valmistaa tuotteita myös vientiin mm. Kiinaan ja Baltian maihin. Yhteensä Myllyn Paras työllistää yli sata henkilöä. Vuodesta 2022 alkaen Myllyn Paras on osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-monialakonsernia, joka on yksi Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Myllyn Paras Finland Oy
Joululeivonnan Suomen mestarit ovat selvillä – tuomaristo hurmattiin yllättävillä mauilla ja hyvillä tarinoilla3.12.2022 19:01:08 EET | Tiedote
Suomen parhaat joululeipurit löytyivät Nokialta ja Iisalmesta.
Joululeivonnan Suomen mestari selviää 3. joulukuuta Sami Kurosen juontamassa kilpailussa – finalistit julki25.11.2022 09:37:31 EET | Tiedote
Suomen ensimmäiset Joululeivonnan SM-kisat järjestetään lauantaina 3.12. Helsingin Teurastamolla. Suomen parhaat kotileipurit yrittävät hurmata tuomariston maukkailla ja näyttävillä joulupöydän leivonnaisilla.
Haku auki! Uudessa leivontakilpailussa etsitään haastajia joulupöydän perinneherkuille20.10.2022 09:15:00 EEST | Tiedote
Ensimmäistä kertaa järjestettävissä Joululeivonnan SM-kisoissa pannaan perinteet uusiksi, kun Suomen parhaat kotileipurit loihtivat täysin uusia joululeivonnaisia tutuista joulutaikinoista.
Joulu on käsissäsi – Piparinleivonnan SM-kisat laajenivat Joululeivonnan SM-kisoiksi14.6.2022 07:20:00 EEST | Tiedote
Tulevana syksynä Myllyn Paras järjestää ensimmäistä kertaa Joululeivonnan SM-kilpailut, joissa Suomen parhaat leipurit pääsevät näyttämään taitonsa ja loihtimaan erilaisia jouluisia leipomuksia pipari- ja torttutaikinoista.
Myllyn Paras jälleen Suomen vastuullisimpien brändien kärjessä24.3.2022 13:09:17 EET | Tiedote
Laajaan kuluttajahaastatteluun perustuva Sustainable Brand Index 2022 -bränditutkimuksen tulokset on nyt julkaistu. Myllyn Paras jatkaa Suomen vastuullisimpien brändien joukossa sijalla 7. ja on Suomen 4. vastuullisin elintarvikebrändi.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme