Piparinleivonnan suomenmestaruudet ratkotaan lauantaina – tässä ovat finalistit
Virtuaalisesti järjestettävässä finaalissa kisaajat leipovat kotikeittiöissään, ja tuomaristo seuraa heidän työskentelyään etäyhteyksin. Kilpailijoilla on kaksi tuntia aikaa tehdä upea ja kekseliäs pipariluomus ja häikäistä leivontataidoillaan. Raaka-aineena on Myllyn Parhaan valmistama Laktoositon Piparitaikina, joka on virallinen kisataikina.
SM-kilpailun finaaliin valittiin yleisöäänten ja Myllyn Parhaan raadin äänten perusteella yhteensä kymmenen kilpailijaa eri puolilta Suomea. Kaiken kaikkiaan kilpailutöitä lähetettiin Myllyn Parhaan verkkosivuille yli sata. Yleisöääniä annettiin yhteensä lähes 9000.
“Tänä vuonna kilpailuun lähetettiin ilahduttavan paljon upeita ja mielikuvituksellisia töitä. Finalistien valinta kaikkien teosten joukosta ei ollut tälläkään kertaa helppoa. Tämän vuoden kilpailutöissä korostui etenkin erilaiset ikkunalliset pipariluomukset tunnelmallisine valokoristeineen. Finalistien valinnassa painotettiin erityisesti piparitaikinan taidokasta käsittelyä”, sanoo Myllyn Parhaan tuotekehittäjä Riikka Aarniola.
Suomen taitavimmat piparileipurit kisaavat paremmuudestaan sekä nuorten (15–20-v.) että aikuisten sarjoissa, joista kummastakin valitaan voittaja. Koska molempien sarjojen voittajat saavat kunnian käyttää luovuuttaan ja kehitellä vuoden ajan inspiroivia sisältöjä #Someleipureina Myllyn Parhaan sosiaalisen median kanaviin, kilpailuteosten lisäksi raati kiinnitti tänä vuonna huomiota myös kisaajien somekanaviin.
“Someleipurit ovat merkittävässä roolissa luomassa inspiroivia reseptisisältöjä ja kannustavat ihmisiä osallistumaan erilaisiin leivontahaasteisiin, joihin jokaisen on helppo lähteä mukaan. Someleipurit onkin muotoutunut omaksi tunnistettavaksi yhteisökseen sosiaalisessa mediassa”, sanoo Myllyn Parhaan markkinointipäällikkö Mona Turpeinen.
Piparinleivonnan SM-finaalia ovat tuomaroimassa Myllyn Parhaan kehitysjohtaja ja kondiittorimestari Iiro Heinonen, suosittua leivontaan ja ruoanlaittoon keskittyvää Hellapoliisi-sivustoa ylläpitävä Kati Jaakonen sekä viime vuoden Piparinleivonnan SM-kisojen nuorten sarjan voittaja ja vuoden 2021 Myllyn Parhaan someseuraajia leipomuksillaan innostanut #Someleipuri Maija Vuonokari.
Suomen johtava pipari- ja torttutaikinan valmistaja Myllyn Paras järjestää perinteikkään Piparinleivonnan SM-kisan nyt jo 11. kerran.
Nuorten sarjan finalistit:
Veera Vuorentausta, Lempäälä
Ella Pärssinen, Söderkulla
Eveliina Huikkala, Kauvatsa
Milla Taival, Kuusamo
Anniina Hyvärinen, Joensuu
Aikuisten sarjan finalistit:
Piia Hjelt, Vantaa
Elina Kujala, Oulu
Emma Oinonen, Lieksa
Kati Lehto, Kangasala
Riitta Wuorio-Bäck, Kemiö
Kuvat kaikkien finalistien kilpailutöistä voi ladata täältä
Virtuaalista kutkuttavan jännittävää finaalia voi seurata 27.11. kello 9.30 alkaen Myllyn Parhaan Facebookissa tämän linkin kautta. Nuorten sarja alkaa noin kello 9.35 ja aikuisten sarja noin kello 12.45.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Anniina Nissinen
+358 400 380010
anniina@mellakkahelsinki.fi
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Myllyn Paras Finland Oy on vuonna 1928 perustettu hyvinkääläinen yritys, joka valmistaa, myy ja markkinoi jauhoja, hiutaleita, suurimoita ja pastaa sekä pakastetaikinoita ja leivonnaispakasteita. Yrityksen kaksi tehdasta sijaitsevat Hyvinkäällä. Yritys valmistaa tuotteita myös vientiin mm. Kiinaan ja Baltian maihin. Yhteensä Myllyn Paras työllistää yli sata henkilöä. Vuodesta 2022 alkaen Myllyn Paras on osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-monialakonsernia, joka on yksi Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Myllyn Paras Finland Oy
Joululeivonnan Suomen mestarit ovat selvillä – tuomaristo hurmattiin yllättävillä mauilla ja hyvillä tarinoilla3.12.2022 19:01:08 EET | Tiedote
Suomen parhaat joululeipurit löytyivät Nokialta ja Iisalmesta.
Joululeivonnan Suomen mestari selviää 3. joulukuuta Sami Kurosen juontamassa kilpailussa – finalistit julki25.11.2022 09:37:31 EET | Tiedote
Suomen ensimmäiset Joululeivonnan SM-kisat järjestetään lauantaina 3.12. Helsingin Teurastamolla. Suomen parhaat kotileipurit yrittävät hurmata tuomariston maukkailla ja näyttävillä joulupöydän leivonnaisilla.
Haku auki! Uudessa leivontakilpailussa etsitään haastajia joulupöydän perinneherkuille20.10.2022 09:15:00 EEST | Tiedote
Ensimmäistä kertaa järjestettävissä Joululeivonnan SM-kisoissa pannaan perinteet uusiksi, kun Suomen parhaat kotileipurit loihtivat täysin uusia joululeivonnaisia tutuista joulutaikinoista.
Joulu on käsissäsi – Piparinleivonnan SM-kisat laajenivat Joululeivonnan SM-kisoiksi14.6.2022 07:20:00 EEST | Tiedote
Tulevana syksynä Myllyn Paras järjestää ensimmäistä kertaa Joululeivonnan SM-kilpailut, joissa Suomen parhaat leipurit pääsevät näyttämään taitonsa ja loihtimaan erilaisia jouluisia leipomuksia pipari- ja torttutaikinoista.
Myllyn Paras jälleen Suomen vastuullisimpien brändien kärjessä24.3.2022 13:09:17 EET | Tiedote
Laajaan kuluttajahaastatteluun perustuva Sustainable Brand Index 2022 -bränditutkimuksen tulokset on nyt julkaistu. Myllyn Paras jatkaa Suomen vastuullisimpien brändien joukossa sijalla 7. ja on Suomen 4. vastuullisin elintarvikebrändi.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme