Pariisin Eiffel-torni ja Jouluinen valokyltti – näillä voitettiin Piparinleivonnan SM-kultaa
Järjestyksessään yhdestoista Piparinleivonnan SM-kilpailu järjestettiin lauantaina 27.11. jo toisen kerran virtuaalisena pandemiatilanteen vuoksi. Finalistit leipoivat yhtä aikaa kotikeittiöissään eri puolilla Suomea ja tuomaristo seurasi kilpailijoiden työskentelyä videopuhelun välityksellä.
Tuomaristo piti tehtäväänsä vaikeana, sillä taso oli korkea ja kisa hyvin tasaväkinen molemmissa sarjoissa. Tuomareille esiteltiin niin perinteisiä kuin moderneja kilpailutöitä. Piparinleivonnan SM-kilpailuihin osallistui sekä aikuisten että nuorten kilpailussa jo vuosia leivontaa harrastaneita sekä erilaisissa kilpailuissa palkittuja leipureita. Tuomaristo kehui leipureiden tasaisen varmaa työskentelyä. Kaikki työt olivat taidokkaita ja keskenään hyvin erilaisia.
Alle 20-vuotiaiden sarjan parhaaksi leipuriksi valittiin Joensuusta kotoisin oleva 17-vuotias Anniina Hyvärinen teoksellaan Pariisin Eiffel-torni.
"Kilpailutyöni ei ole varsinaisesti jouluinen, sillä mielestäni tuoksuvat piparit kuuluvat kaikille elämänkatsomuksesta riippumatta. Koska rakastan luontoa ja matkustamista, halusin tehdä herkän työn, joka vie ajatukset kauniiseen Pariisiin”, Hyvärinen sanoo.
Tuomaristo ihasteli erityisesti työn herkkyyttä sekä kaunista ja viimeisteltyä työnjälkeä. Koskettava tarina loi universaalia joulutunnelmaa.
SM-finaalia tuomaroivat Myllyn Parhaan kehitysjohtaja ja kondiittorimestari Iiro Heinonen, Hellapoliisi-sivustoa ylläpitävä Kati Jaakonen sekä vuoden 2020 Piparinleivonnan nuorten SM-voittaja ja Someleipuri 2021 Maija Vuonokari.
"Anniina Hyvärisen hauras ja herkkä Eiffel-torni seisoo tukevasti jalustallaan kuin esikuvansa toisessa maailmansodassa. Lisäksi paiston onnistuminen ja keittiön siisteys vaikuttivat kisan voittoon", 10 vuotta kisaa tuomaroinut Iiro Heinonen kiittelee.
Toisen sijan nuorten sarjassa nappasi Ella Pärssinen teoksellaan Love Birds -käkikello. Kunniamaininnan kilpailussa sai Eveliina Huikkalan Kettu ja pupu -reliefin koskettava ystävyyttä ja yhdenvertaisuutta korostava joulutarina.
Kilpailijoiden raaka-aineena oli Myllyn Parhaan valmistama Laktoositon Piparitaikina, joka on virallinen kisataikina. Myllyn Paras on Suomen johtava pipari- ja torttutaikinan valmistaja, ja kiivaimpaan joulusesonkiin varaudutaan Hyvinkäällä ympäri vuoden.
Jouluinen valokyltti toi aikuisten sarjan voiton
Piia Hjelt voitti aikuisten sarjan teoksellaan Jouluinen valokyltti. Toiseksi sijoittui Oulusta kotoisin oleva Ella Pärssinen työllään Jouluflyygeli.
"Idea kilpailutyöhöni lähti perinteisestä joululyhdystä ja minulle tärkeästä tunnelmavalaistuksesta. Urbaani valokyltti tuo jouluvalot nykypäivään", Hjelt kertoo.
Piia Hjelt leipoi lapsuudessaan paljon äitinsä kanssa, mutta omat lapset ja heidän lastenkutsunsa ovat haastaneet kotileipuria vuodesta 2006. Uusia haasteita hän odottaa myös SM-mestaruudeltaan.
“Piia Hjeltin siivitti voittoon uusi ja moderni lähestymistapa piparinleivontaan. Silti työ kunnioitti piparia ja taikinaa. Valaisu toi työhön myös ratkaisevan wow-efektin”, Iiro Heinonen kehui voittajatyötä.
Finaalissa kilpailijat toteuttivat vapaamuotoisen työn, jonka tekemiseen oli aikaa 120 minuuttia. Annetussa ajassa finalistit piirsivät kaavat, leipoivat pipariosat, paistoivat ne, jäähdyttivät, kokosivat ja koristelivat luomuksensa. Leivontavälineitä, piparitaikinaa ja koristelutarpeita sai käyttää kilpailussa rajoitetusti.
Aikuisten ja nuorten sarjojen voittajat saavat kunnian toimia Myllyn Parhaan #Someleipureina vuoden 2022 ajan. Someleipurit tekevät säännöllisesti inspiroivia sisältöjä yrityksen kanaviin sekä innostavat resepteillään Myllyn Parhaan someseuraajia.
Nuorten sarjan voittaja: Pariisin Eiffel-torni – Anniina Hyvärinen, Joensuu
2. sija: Love Birds -käkikello – Ella Pärssinen, Söderkulla
Muut nuorten sarjan finalistityöt:
Joulusieppari – Veera Vuorentausta, Lempäälä
Kettu ja pupu – Eveliina Huikkala, Kauvatsa
Lapinkota – Milla Taival, Kuusamo
Aikuisten sarjan voittaja: Jouluinen valokyltti – Piia Hjelt, Vantaa
2. sija: Jouluflyygeli – Elina Kujala, Oulu
Muut aikuisten sarjan finalistityöt:
Joululeipomo – Kati Lehto, Kangasala
Joulutohina – Emma Oinonen, Lieksa
Kesäkukka – Riitta Wuorio-Bäck, Kemiö
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätiedot:
Annina Pikkumäki
+358 40 575 5776
annina@mellakkahelsinki.fi
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Myllyn Paras Finland Oy on vuonna 1928 perustettu hyvinkääläinen yritys, joka valmistaa, myy ja markkinoi jauhoja, hiutaleita, suurimoita ja pastaa sekä pakastetaikinoita ja leivonnaispakasteita. Yrityksen kaksi tehdasta sijaitsevat Hyvinkäällä. Yritys valmistaa tuotteita myös vientiin mm. Kiinaan ja Baltian maihin. Yhteensä Myllyn Paras työllistää yli sata henkilöä. Vuodesta 2022 alkaen Myllyn Paras on osa ruotsalaisten maanviljelijöiden omistamaa Lantmännen-monialakonsernia, joka on yksi Euroopan suurimpia toimijoita bioenergia-, kone-, maatalous- ja elintarviketoimialalla.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Myllyn Paras Finland Oy
Joululeivonnan Suomen mestarit ovat selvillä – tuomaristo hurmattiin yllättävillä mauilla ja hyvillä tarinoilla3.12.2022 19:01:08 EET | Tiedote
Suomen parhaat joululeipurit löytyivät Nokialta ja Iisalmesta.
Joululeivonnan Suomen mestari selviää 3. joulukuuta Sami Kurosen juontamassa kilpailussa – finalistit julki25.11.2022 09:37:31 EET | Tiedote
Suomen ensimmäiset Joululeivonnan SM-kisat järjestetään lauantaina 3.12. Helsingin Teurastamolla. Suomen parhaat kotileipurit yrittävät hurmata tuomariston maukkailla ja näyttävillä joulupöydän leivonnaisilla.
Haku auki! Uudessa leivontakilpailussa etsitään haastajia joulupöydän perinneherkuille20.10.2022 09:15:00 EEST | Tiedote
Ensimmäistä kertaa järjestettävissä Joululeivonnan SM-kisoissa pannaan perinteet uusiksi, kun Suomen parhaat kotileipurit loihtivat täysin uusia joululeivonnaisia tutuista joulutaikinoista.
Joulu on käsissäsi – Piparinleivonnan SM-kisat laajenivat Joululeivonnan SM-kisoiksi14.6.2022 07:20:00 EEST | Tiedote
Tulevana syksynä Myllyn Paras järjestää ensimmäistä kertaa Joululeivonnan SM-kilpailut, joissa Suomen parhaat leipurit pääsevät näyttämään taitonsa ja loihtimaan erilaisia jouluisia leipomuksia pipari- ja torttutaikinoista.
Myllyn Paras jälleen Suomen vastuullisimpien brändien kärjessä24.3.2022 13:09:17 EET | Tiedote
Laajaan kuluttajahaastatteluun perustuva Sustainable Brand Index 2022 -bränditutkimuksen tulokset on nyt julkaistu. Myllyn Paras jatkaa Suomen vastuullisimpien brändien joukossa sijalla 7. ja on Suomen 4. vastuullisin elintarvikebrändi.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme