Linus Boström ja Sanna Oksanen kruunattiin keilailun Suomen mestareiksi

Jaa

Miesten ja naisten keilailun SM-finaalit saivat arvoisensa päätöksen Tampereella Kaupin keilahallissa. Miesten Suomen mestari on raaseporilainen Linus Boström, jolle Suomen mestaruus oli ensimmäinen. Naisten Suomen mestariksi nousi keilaseura Porin Giantsia edustava Sanna Oksanen.

Sanna Oksanen ja Linus Boström

Miesten SM-finaalit saivat arvoisensa päätöksen, kun Linus Boström kruunattiin Suomen mestariksi hienon loppuottelun jälkeen. Loppuottelussa tammisaarelaista keilaseura RBC:tä edustava  Boström, 35, kohtasi vuoden 2019 Suomen mestarin Joonas Jehkisen. Varkauden Mainareissa keilaava Jehkinen pelasi kolmatta vuotta peräkkäin miesten SM-finaalissa, joten Jehkisen kuopiolaisen puhutaan todellisesta SM-kilpailuiden kestomenestyjästä.

Kahden sarjan loppuottelussa Boström oli avaussarjan jälkeen 38 pisteen takamatkalla, mutta teki huikean kirin ja nousi mestariksi yhteistuloksella 464-417.

- Olen ihan pirun tyytyväinen, enkä oikein muuta osaa sanoa tässä kohtaa. Löysin flown omaan pelaamiseen ja sain hyviä heittoja, niin sillä tuli hyvä tulos näissä mitalipeleissä. Keskityin paljon vain omaan tekemiseen, enkä edes tiennyt ollenkaan, mikä oli tilanne. Sanoinkin tuossa, että  luulin kasiruudussa, että pelataan jo kymppiruutua, Boström kertoi kilpailun päätyttyä.

Kuinka paljon Suomen mestaruus Boströmille merkitsee?

-Lasteni syntymän jälkeen isoin juttu. Tämä merkitsee minulle kaiken ja vähänkin enemmän keilailua seuraaville Suomen mestaruuden voittaminen on se juttu, Boström kuvailee.

Hopealle kolmatta vuotta putkeen yltänyt Joonas Jehkinen ei painanut päätä pensaaseen finaalitappion jälkeen. Kuopiolainen voikin olla ylpeä siitä, miten hyvin hän on vuosien aikana SM-kisoissa menestynyt. Kruununa vuoden 2019 Suomen mestaruus.

- Kokonaisuutena pitää olla tyytyväinen tähän kisaan. Linus pelasi kyllä erittäin hyvää peliä loppuottelussa. Itselläni tuli pari huonompaa heittoa, mistä tuli reiät ja sitten vielä yksi reikä, mikä oli epäonninen hyvästä taskuosumasta huolimatta. Mutta jos Linus heittää kahteen sarjaan 464 pistettä,  hyvin hän on silloin onnistunut, Jehkinen kertoi

Pronssille ylsi TPS-keilaaja Samu Valaranta, joka taipui välierässä Boströmiä vastaan.

-Kyllä tämä oli ehdottomasti itselleni plusmerkkinen kilpailu. En ajatellut loppukilpailun alussa, että mitaleille tällä kertaa yltäisin. Tämä pronssikin tuntuu hyvältä, vaikka kirkkaimpiin ei riittänyt, TPS-keilaaja Valaranta kertoi.

Naisten SM-kultaa Sanna Oksaselle

Paimiolainen keilaseura Porin Giantsia edustava Sanna Oksanen, 29, nousi puolestaan naisten Suomen mestariksi. Oksanen voitti loppuottelussa hämeenlinnalaisen Helsingin GB:tä edustavan Mila Nevalaisen 373 – 314.

Viimeisen heiton jälkeen Sannalta pääsikin helpottunut tuuletus.

– Tässä on ollut haastavat vuodet. Onhan menestystä tullut muualta, mutta olen tehnyt SM-kilpailut itselleni sellaiseksi ihmeelliseksi möröksi, kuvaili Sanna ja jatkoi.

–  Sairastelun ja työkiireiden takia on ollut vähän paineita. Nyt tilanne näyttää paremmalta ja voi keskittyä tuleviin EM-kisoihin rauhallisemmalla mielellä. Yritän käydä heittämässä mahdollisimman paljon kisoja tässä parin viikon aikana. Nyt olen todella ylpeä itsestäni tämän päivän jälkeen, tämä oli muistutus että se vanha Sanna ja taito on vielä tallella, iloitsi tuore Suomen mestari.