Ruotsin Nora Johansson voitti keilailun naisten EM-kilpailuiden singlemestaruuden

Jaa

108 naiskeilaajaa lähti tavoittelemaan naisten EM-kilpailuiden ensimmäistä mestarutta, joka oli single-kilpailu. Alkukilpailussa keilattiin kuusi sarjaa kolmessa eri erässä, jonka jälkeen neljä parasta pääsivät pudotuspeleihin.

Singlen Euroopan Mestari Nora Johansson valmentajansa Robert Anderssonin kanssa
Singlen Euroopan Mestari Nora Johansson valmentajansa Robert Anderssonin kanssa

Suomalaisista ensimmäisessä erässä pelasivat Sanna Oksanen ja Essi Pakarinen, toisessa erässä Jenni Heino ja Eliisa Hiltunen. Viimeisessä single erässä pelasivat Peppi Konsteri ja Ani Juntunen. 

Viimeisessä erässä Konsterilla oli hyvä vauhti kahden sarjan jälkeen, tulosta oli 461. Kolmanteen sarjaan tuli vain 173, mutta kaksi seuraavaa antoivat hänelle vielä mahdollisuuden. Viimeiseen sarjaan piti tehdä kunnolla tulosta, mutta se alkoi tyhjällä. Kun sarjaan tuli vielä myöhemmin kaksi tyhjää, mahdollisuus oli mennyt. Tulosta kertyi lopulta 1286 ja parhaana suomalaisena singlen sija kahdeksan.

– Tilanteeseen nähden keilasin paremmin kuin odotin, kun on hieman flunssainen olo ja keilaa oman mukavuusalueen ulkopuolella. Hyvin pysyin kokonaisuudessa kartalla, vaikka huonoissa sarjoissa yritti keskittyä enemmän sellaiseen heittoon mikä sekoitti omaa tekniikkaa. Vasemman puolen paikot oli vaikeampia kuin ajattelin. Jatkossa pitää keskittyä paikkoihin paremmin, muuten peli-idea pysyy varmaan samana, kommentoi Konsteri pelin jälkeen.

Muiden suomalaisten sijoitukset singlessä olivat Juntunen 17., Oksanen 21., Pakarinen 26., Heino 32. ja Hiltunen 73.

Kovinta vauhtia piti ensimmäisessä erässä keilannut Ruotsin Nora Johansson. Noran sarjat 215, 268, 279, 217, 279, 236 joilla kertyi tulosta yhteensä 1494. Semifinaalissa nähtiin vastakkain kaksi ruotsalaista, Nora Johansson kohtasi neljänneksi sijoittuneen Josefin Hermanssonin. Toisessa semifinaaliparissa kohtasivat karsinnan kolmanneksi keilannut Slovenian Eva Krafogel ja toiseksi keilannut Saksan Franziska Czech. 

Ruotsalaisten keskinäinen ottelu on tasainen, lopulta voittoon eteni kahden käden tekniikalla keilaava Nora Johansson tuloksin 243-231. Hermansson sijoittui singlen pronssille, kuten kaksi vuotta sitten.

Toisessa semifinaalissa tulos oli hieman selkeämpi, Czech voitti selkeästi Krafogelin 222-176. Krafogelille myös pronssia.

Finaalissa kohtasivat Ruotsin Nora Johansson ja Saksan Franziska Czech. Finaalista tuli tiukka, lopulta Johansson marssi voittoon 232-210. 

Lopullinen järjestys:
1. Nora Johansson Ruotsi
2. Franziska Czech Saksa
3. Josefin Hermansson Ruotsi ja Eva Krafogel Slovenia

Huomenna sunnuntaina jatketaan parikilpailulla. Ensimmäisessä erässä radoille matkaavat Essi Pakarinen ja Sanna Oksanen. Erä alkaa Suomen aikaa klo 11. Heidän jälkeen estradille astelee Jenni Heino ja Eliisa Hiltunen alkaen klo 15.45. Maanantaina kolmannessa erässä esiintyy Peppi Konsteri ja Ani Juntunen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Singlen Euroopan Mestari Nora Johansson valmentajansa Robert Anderssonin kanssa
Singlen Euroopan Mestari Nora Johansson valmentajansa Robert Anderssonin kanssa
Lataa
Josefin Hermansson ja Nora Johansson
Josefin Hermansson ja Nora Johansson
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Keilailuliitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye