Suomelle EM-pronssia naisten parikilpailusta

Jaa

Suomen mitalitili on nyt avattu keilailun naisten EM-kilpailuissa, kun Jenni Heino ja Eliisa Hiltunen keilasivat pronssimitalit parikilpailusta.

Kuvassa parikilpailun pronssimitalistit Eliisa Hiltunen ja Jenni Heino valmentaja Piritta Kantolan kanssa.
Kuvassa parikilpailun pronssimitalistit Eliisa Hiltunen ja Jenni Heino valmentaja Piritta Kantolan kanssa.

Semifinaali oli aikamoista tulosjuhlaa kahdella joukkueella, valitettavasti Suomi ei ollut niistä kumpikaan. Ruotsi höykytti meitä kunnolla, Josefin Hermansson teki 267 ja Nora Johansson 266. Hiltunen heitti hienosti 220, mutta Heino ei valitettavasti onnistunut tehdessään vain 164. Näin Ruotsi meni finaaliin tuloksella 533-384.

- Alussa näytti siltä että olisi mahdollista voittaa kun Hermansson ei saanut heti kaatoja. Piti muuttaa hieman ideaa siitä miten eilen pelasin. Ylivoimaisia he olivat, analysoi Eliisa peliä.

- Pelasin väärällä pallolla väärästä paikasta, radat olivat erilaisia kuin eilen alkukilpailussa. Varmasti vähän jännitystäkin oli ilmassa, harmitteli Jenni.

- Mitaleja lähdettiin hakemaan ja nyt on jo yksi, tuumasivat molemmat yhteen ääneen lopuksi.

Saksa pisti Ruotsia paremmaksi voittaessaan Hollannin 554-395. Sabrina Laub aloitti kahdeksan kaadon jonolla, paikkasi perään ykkös-kymppikuvion ja teki vielä sarjan loppuun kaatoja, tulos 276. Franziska Czech sen sijaan aloitti viiden kaadon jonolla kunnes kymppikeila jäi seisomaan. Yhtään keilaa ei sen jälkeen sarjassa jäänytkään, tulosta tuli 278. Tulos 554 on uusi naisten kahden sarjan Euroopan ennätys.

Finaalissa kohtasivat Ruotsi ja Saksa. Tulosiloittelu jatkui sielläkin. Ruotsi keilasi 427 mutta se oli paperia Saksan hurjastellessa 498. Tällä kertaa Czech oli parempi 268 Laubin varmistellessa voittoa 230 sarjalla.

Huomenna jatketaan triokilpailulla. Ensimmäisessä erässä keilaavat Ani Juntunen, Eliisa Hiltunen ja Peppi Konsteri. Toisessa erässä seurataan Jenni Heinon, Sanna Pasasen ja Essi Pakarisen otteita. Huomenna keilataan sarjat 1-3, keskiviikkona jatketaan sarjat 4-6.

- Mitali on avattu ja hyvin lähellä oli kaksikin mitalia parikilpailuista. Mahtavaa päästä taas mitalikantaan, riemuitsi valmentaja Piritta Kantola.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Parikilpailun semifinaalissa kohtasivat Suomen Jenni Heino ja Eliisa Hiltunen Ruotsin Josefin Hermansson ja Nora Johansson.
Parikilpailun semifinaalissa kohtasivat Suomen Jenni Heino ja Eliisa Hiltunen Ruotsin Josefin Hermansson ja Nora Johansson.
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Keilailuliitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye